Μαν. Γιουνάιτεντ: Βήμα - βήμα και στο βάθος... κούπα!

Μαν. Γιουνάιτεντ: Βήμα - βήμα και στο βάθος... κούπα!

Μαν. Γιουνάιτεντ: Βήμα - βήμα και στο βάθος... κούπα!

bet365

Ο Σόλσκιερ δε λέει πολλά, η Γιουνάιτεντ βελτιώνεται, αλλά δεν πετάει στα σύννεφα, όμως ο... θόρυβος τίτλου έξω από το Ολντ Τράφορντ φοβίζει τους ανταγωνιστές!

O Φρανκ Λάμπαρντ αποτελεί παρελθόν από την Τσέλσι, την ώρα που ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι στην κορυφή της Premier League. Πέρσι, οι δυο ομάδες πήραν στο τέλος το εισιτήριο για το Champions League, με τον Βρετανό να βγάζει από τα ταμεία της ομάδας του 200 εκατ. λίρες για μεταγραφές.

Τι έκανε ο Νορβηγός; Περίμενε καρτερικά την απόκτηση του Σάντσο, αλλά η Γιουνάιτεντ δεν έδωσε ποτέ τα χρήματα που ζητούσε η Ντόρτμουντ. Ετσι, προχώρησε σε έξυπνες κινήσεις με Καβάνι, Τέλες, αλλά και Φαν ντε Μπέεκ. Ο Νορβηγός παίρνει τα εύσημα, υπερβαίνει τις προσδοκίες και αφήνει υποσχέσεις. Ο Λάμπαρντ παίρνει… αποζημίωση!

Μια Γιουνάιτεντ που τον Οκτώβρη έμοιαζε να είναι σε λήθαργο και σε κατάσταση ύπνωσης επανήλθε πιο δυνατή από ποτέ. Δεν ηττήθηκε εκτός από τους πρωταθλητές της Premier League, τους πέταξε εκτός Κυπέλλου και με τέτοιο τρόπο που... τσίτωσε κι ενόχλησε και τον Κλοπ. Ένα 3-2 το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται ως το ματς που δίνει ώθηση σε μία ομάδα για να φτάσει στους στόχους της. Δεν είναι μόνο το ότι νίκησε, αλλά και ο τρόπος που δείχνει και τη συνέχεια για τη Γιουνάιτεντ και το πως θα διαχειριστεί τα επόμενά της παιχνίδια.

Τον Νοέμβριο όταν ρωτήθηκε για το πλάνο του για τη Γιουνάιτεντ ο Σόλσκιερ είχε πει ότι η ευχή του και η επιθυμία του ήταν η ομάδα να μπορεί να σκοράρει νωρίς τα γκολ της στα ματς της, αλλά και να βελτιωθεί δημιουργικά. Τρεις μήνες μετά εξηγώντας περισσότερο τα δεδομένα προσθέτει πως "βλέπουμε πίσω και τη διαφορά που είχαμε συγκριτικά με έναν χρόνο πίσω ή και έξι μήνες πίσω. Δεν μπορείς να κάνεις πάρα πολλά ή τα πάντα, μπορείς όμως να ανεβαίνεις επίπεδο και να γίνεσαι καλύτερος ακόμα και με το να κερδίζεις οριακά. Το ηθικό μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο, όπως και η αυτοπεποίθησή μας.

Για εμάς είναι ένα πολύ καλό συναίσθημα το να παίζουμε με τους όρους μας. Είχαμε κάποια καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, παίζοντας με ρόμβο ή και 3-5-2. Διαφορετικά συστήματα με στόχο να αποπροσανατολίσουν τον αντίπαλο και να τον εξουδετερώσουν. Όμως με τη Λίβερπουλ κάναμε μία πολύ δυνατή αγωνιστική εμφάνιση».

Αυτό το "βήμα - βήμα" και το "από επίπεδο σε άλλο επίπεδο" συνοψίζει τις μεθόδους του Σόλσκιερ που θέλει τη βελτίωση και την προτιμά λίγο - λίγο και ουσιαστικά. Μονάδες όπως οι Γκρίνγουντ και Ράσφορντ είναι εξαιρετικά σημαντικές και δείχνουν την προσφορά τους. Ο Λουκ Σο έκανε ένα ακόμα καλό ματς με τη Λίβερπουλ και αποδεικνύει πως ο ανταγωνισμός μόνο καλό του έκανε.

Η συνεργασία του Πογκμπά με τον ΜακΤομινέι από εκεί που δεν ήταν στο καλύτερό της σημείο βελτιώθηκε αισθητά. Ο Σκωτσέζος βρήκε τον τρόπο να συνεργάζεται πιο καλά με τον Γάλλο σταρ, αλλά να τον βοηθά στις τοποθετήσεις του, βρίσκοντας κενά σημεία στις αντίπαλες άμυνες. Ο Πογκμπά συνέχισε να δείχνει πως είναι σε πολύ καλή φόρμα ως κεντρικός χαφ, αλλά είναι το ίδιο αποδοτικός παίζοντας στα άκρα. Η Γιουνάιτεντ βελτιώνεται διαρκώς και φαίνεται πως το πρότζεκτ του restart της από τη σεζόν 2019-2020 αρχίζει να αποδίδει για τα καλά. Η Γιουνάιτεντ επιβραβεύεται με το να βρει στον 5ο γύρο του Κυπέλλου τη Γουέστ Χαμ αλλά πρωτίστως με τη συνολική βελτίωσή της. Λίγο λίγο και βήμα - βήμα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αποστασιοποιείται από το European Super League!

Ταλέντο, ψυχολογία και λίγα λόγια!

Ο Σόλσκιερ βασίζεται στον Φερνάντες για να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, αλλά η Μάντσεστερ έχει πολλές επιλογές με τις οποίες μπορεί να αγωνιστεί στο ματς. Η ομάδα είναι ευέλικτη, χάρη στο τεράστιο ταλέντο που υπάρχει στα άκρα. Ο Σο με τον Μπισάκα είναι φέτος άλλοι παίκτες, Γκρίνγουντ και Μαρσιάλ μπορεί να μην έχουν δώσει τα περσινά γκολ, αλλά ξέρουν όσο λίγοι να παίζουν με επιτυχία στα άκρα. Ναι, μπορεί να είναι λίγο βιαστική στην κατοχή κι εξακολουθεί να δείχνει σημάδια αφέλειας χωρίς την μπάλα, ωστόσο έχει πλέον σχέδιο τόσο επιθετικό όσο και αμυντικό.

Η Γιουνάιτεντ δεν έχει καταφέρει ακόμα να είναι άνετη στην πίεση που δέχεται, ωστόσο η βελτίωση είναι αισθητή! Βήμα – βήμα, ο Σόλσκιερ φροντίζει και γι αυτό! Σε μια αντισυμβατική σεζόν, σε αυτό το παράξενο χρονοδιάγραμμα, μια ομάδα τόσο εκκεντρική όσο η Γιουνάιτεντ φαίνεται να ευδοκιμεί. Εκτός από την εξαιρετική διαχείριση του Σόλσκιερ, υπάρχει το ταλέντο, ο εγωισμός που βγαίνει πλέον στο χορτάρι. Ο Νορβηγός συνεχίζει να λέει δεν σκεφτόμαστε τον τίτλο, αφού ξέρει καλά πόσο απρόβλεπτη είναι η χρονιά. Τον Οκτώβριο όλοι τόνιζαν «Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να είναι η Γιουνάιτεντ», όμως στα μέσα της σεζόν όλοι σιγοψιθυρίζουν «Αυτή η Γιουνάιτεντ μπορεί τον τίτλο».

 

Τελευταία Νέα