Πώς η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε ξανά… «De puta madre»

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Πώς η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε ξανά… «De puta madre»

bet365

Ο Ζινεντίν Ζιντάν αποθέωσε Μόντριτς, Κρόος και ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει το πώς η Ρεάλ που λίγες μέρες νωρίτερα βυθιζόταν στο χάος, τακτοποίησε και πάλι τη βασιλική… αυλή της.

Η συνέντευξη τύπου μετά τη δεύτερη ήττα από τη Σαχτάρ, μύριζε μπαρούτι, αίμα και πιθανό αποκλεισμό στο Champions League. Τα… αρπακτικά που είχαν ήδη μυρίσει… καμένη σάρκα, είχαν έτοιμες τις σκληρές ερωτήσεις τους. Στη Ρεάλ Μαδρίτης, ποτέ, κανείς ρεπόρτερ δεν μέτρησε τα λόγια του απέναντι σε κανέναν προπονητή ή σούπερ σταρ. Ουδείς μπήκε στην ιστορία πάνω από το ίδιο το club και ίσως σε τούτη τη σκληρότητα και τον κυνισμό να βρίσκεται και ένα τεράστιο κομμάτι της επιτυχίας που την κατέστησε Βασίλισσα και τη διατηρεί ακόμα στον παγκόσμιο θρόνο.

«Δεν έχω να σας πω κάτι που δεν έχετε δει και εσείς οι ίδιοι. Ημασταν χάλια και φταίω εγώ γι’ αυτό. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ, όσο και οι παίκτες θα κάνουμε στη συνέχεια αυτό που πρέπει», ήταν η απλή και σταθερή τοποθέτηση του Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος έχει πλειστάκις αποδείξει ότι γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται με τον πλέον ιδανικό τρόπο τις δύσκολες καταστάσεις και στη συνέχεια να ελίσσεται και να βγαίνει πάντα κερδισμένος. Μόνο που μπροστά του υπήρχε ένα πρόγραμμα που έμοιαζε Γολγοθάς.

Ηταν πάντως τέτοια η απογοήτευση στη Μαδρίτη, που κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Ενδεικτικό είναι ότι σε ερώτηση της «Marca» μετά την ήττα στην Ουκρανία, το 63% των φίλων της ομάδας ψήφισε ότι προτιμούσε να τερματίσει 4η, παρά να αγωνιστεί στο ντροπιαστικό Europa League.

«Είναι ένας τελικός». Ο Καζεμίρο βγήκε μπροστά τόσο πριν τη Σεβίλλη, όσο και πριν τη Γκλάντμπαχ. Είπε το ίδιο και στο δεύτερο ματς. Φάνηκε ότι το εννοούσε. Οι Μερένγκες θυμήθηκαν τον αγωνιστικό κυνισμό που τους χάρισε πέρσι το πρωτάθλημα και πέρασαν από το «Σάντσεθ Πιθχουάν» δίχως να δεχθούν φάση. Το ίδιο συνέβη και με τους Γερμανούς, τους οποίους καθάρισαν και πήραν το καλό εισιτήριο για την επόμενη φάση. Τους περίμενε όμως το πιο σοβαρό τεστ απ’ όλα: η Ατλέτικο.

Οι Ροχιμπλάνκος είχαν ηττηθεί τελευταία φορά 1η Φεβρουαρίου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και έτρεχαν αήττητο σερί 26 αγωνιστικών. Φέτος μάλιστα, σε 10 ματς είχαν δεχτεί μόλις δύο γκολ και είχαν βάλει 21. Η Ρεάλ τους τα ακύρωσε όλα και τους έκανε να φαίνονται ομαδούλα της σειράς. Σε μία ώρα αγώνα τους είχε βάλει ήδη δύο γκολ, τους απενεργοποίησε εντελώς επιθετικά και πλέον άπαντες στη Μαδρίτη κάνουν λόγο για την επιστροφή των πρωταθλητών.

Ο Ζιντάν τα γνώριζε όλ’ αυτά πριν συμβούν. Ηταν ο λόγος που του χάριζε εκείνη την ηρεμία μετά τις ήττες σε Ισπανία και Ευρώπη. Τότε που ο Ραούλ και ο Μαουρίτσο Ποτσετίνο εμφανίζονταν από τον Τύπο ως οι πιθανοί διάδοχοί του. Όταν σε αντίστοιχες στραβές καταστάσεις είχαν ρωτήσει τον Ράφα Μπενίτεθ και τον Χουλέν Λοπετέγκι, εκείνοι απαντούσαν ότι η Ρεάλ δεν έπαιζε μόνη της, ότι υπήρχαν 19 αντίπαλοι. Πιάστηκαν αδιάβαστοι. Στην ιστορία των προπονητών του club, όποιος προέβαλε τέτοια ανόητη δικαιολογία, δεν έβγαλε Χριστούγεννα.

Ο Ζιζού όμως ξέρει ακριβώς που βρίσκεται και τι απαιτεί η θέση του. Ως ο πιο σημαντικός… αυλικός της Βασίλισσας δεν έχει δικαιολογηθεί ποτέ του. Υπομένει με ανέκφραστο πρόσωπο την κριτική, περιμένει και πάντοτε δικαιώνεται. Αλλωστε και στις χαρές, ούτε εκεί διαστέλλονται οι μύες του άτεγκτου προσώπου του. Πέρσι τον Νοέμβρη ήταν να τον διώξουν. Τελικά τους έδωσε τον τίτλο. Φέτος να δείτε που θα κάνει το ίδιο. Η Μπαρτσελόνα βυθίζεται στην πιο αυτοκαταστροφική εσωστρέφεια της σύγχρονης ιστορίας της και η Ατλέτικο πήρε ένα μάθημα για το ποιος είναι το αφεντικό.

Η επιστροφή του Σέρχιο Ράμος επανέφερε την τάξη και την ηρεμία και αποτελεί τρανή απόδειξε ότι πρέπει να ανανεώσει… χθες. Ο Καρίμ Μπενζεμά επιβεβαίωσε στο χορτάρι αυτό που είπε ο ίδιος πριν την Ατλέτικο: ότι όταν οι συμπαίκτες του θέλουν, δεν υπάρχει ακόμα κανείς να τους σταματήσει. Ωστόσο, όλο το ζουμί σε αυτή τη Ρεάλ βρίσκεται στη μεσαία γραμμή.

«De puta madre»! Αυτό ήταν ο σχόλιο του Ζιντάν για τους Μόντριτς, Κρόος μετά το ντέρμπι. Και προφανώς δεν είναι η βρισιά που οι Ελληνες θεωρούν ότι ακούν. Με αυτή τη φράση οι Ισπανοί εννοούν «πόσο εντυπωσιακό, υπέροχο, πόσο τέλειο, είναι κάτι». Και οι δύο legends στο κέντρο των Μαδριλένων ξαναέγιναν τέλειοι. Μαζί με τα τρεξίματα του Καζεμίρο, είναι ακόμα εκεί, βγάζουν την τεράστια προωπικότητά τους και προκαλούν τον κάθε επίδοξο μνηστήρα, φωνάζοντάς του ότι θα πρέπει να τους νικήσει. Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο σε πρώτη φάση απέτυχαν…

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος