Champions League: Οταν ο πατέρας δίνει στον γιο τη σκυτάλη!

Gazzetta team
Champions League: Οταν ο πατέρας δίνει στον γιο τη σκυτάλη!

bet365

Από τους... Ζάχοβιτς και τους Κλάιφερτ στους Κιέζα! Οταν ο πατέρας δίνει τη σκυτάλη στον γιο και υπερήφανος τομ βλέπει να σκοράρει κι αυτός στο Champions League!

O Σάντρο κάνει τη σέντρα και ο Φεντερίκο Κιέζα με υπέροχη κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τη Γιουβέντους κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου και παράλληλα βάζει το όνομά του σε με μια ξεχωριστή κατηγορία του Champions League! Ποια είναι αυτή; Πατέρας και γιος σκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο πατέρας του φορ της Γιούβε, Ενρίκο σημείωσε 10 γκολ σε 19 ματς στο Champions League. Το 1997-98, με την Πάρμα, πέτυχε έξι γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ και το 1999-00, ήδη παίκτης της Φιορεντίνα, πέτυχε πέντε γκολ και μια ασίστ σε 11 παιχνίδια. Ο Φεντερίκο Κιέζα χρειάστηκε πέντε παιχνίδια για να κάνει σεφτέ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μαζί με τους Κιέζα, υπάρχουν άλλα πέντε ζευγάρια πατέρα - γιου που έχουν σκοράρει Champions League.


Μάρκους και Λιλιάν Τουράμ (3 γκολ): Ο Λιλιάν Τουράμ συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αμυντικούς που έχουν περάσει από το ιταλικό πρωτάθλημα. Στο Champions League έπαιξε 45 ματς με τη φανέλα της Γιούβε, 10 με αυτή τη της Μπάρτσα, 8 ως παίκτης της Μονακό και έξι ως ποδοσφαιριστής της Πάρμα. Συνολικά αγωνίστηκε σε 69 παιχνίδια της διοργάνωσης, αλλά σκόραρε μόλις ένα τέρμα! Αντίθετα, ο μεγαλύτερος γιος του, ο Μάρκους, τον έχει ήδη ξεπεράσει. Φέτος έκανε ντεμπούτο στο Champions League με τη Γκλάντμπαχ, έχει πετύχει δυο γκολ (κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης), ενώ έχει μοιράσει και τέσσερις ασίστ σε πέντε παιχνίδια.


Λούκα και Ζλάτκο Ζάχοβιτς (12 γκολ): Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς πέτυχε 11 γκολ και μοίρασε τέσσερις ασίστ στις 32 εμφανίσεις του στο Champions League. Με ποιες ομάδες πέτυχε τα γκολ; Οκτώ με την Πόρτο, δύο με τον Ολυμπιακό κι ένα με τη Βαλένθια. Ο γιος του, Λούκα, σημείωσε ένα γκολ σε πέντε παιχνίδια για τη Μάριμπορ τη σεζόν 2014-15.



Tζόρνταν, Αντρέ και Αμπεντί Πελέ (18 γκολ): Ο Αμπεντί Πελέ με τη φανέλα της Μαρσέιγ έκανε την υπέρβαση και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα της Μασσαλίας να κατακτήσει το Champions League τη σεζόν 1992-93. Ο Πελέ πέτυχε τρία γκολ και μοίρασε μια ασίστ σε 11 ματς με τη Μαρσέιγ. Τα υπόλοιπα 15 πέτυχαν οι γιοι του, Αντρέ (6) και Τζόρνταν (9) πάλι με τη φανέλα των Μασσαλών.



Tζάστιν και Πάτρικ Κλάιφερτ (30 γκολ): Είναι η οικογενειακή δυναστεία με τα περισσότερα γκολ. Όλα εκτός από ένα ανήκουν στον Πάτρικ. Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και του Άγιαξ έπαιξε 71 παιχνίδια, σημείωσε 29 γκολ και μοίρασε 14 ασίστ. Ο Τζάστιν με μόλις ένα χρόνο παρουσίας στη διοργάνωση μετρά 1 γκολ σε 10 παιχνίδια.

 

Τελευταία Νέα