Διάλεξε εσύ την κορυφαία 11άδα της χρονιάς στην Ευρώπη (poll)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Διάλεξε εσύ την κορυφαία 11άδα της χρονιάς στην Ευρώπη (poll)

bet365

Η UEFA ανακοίνωσε τους υποψήφιους για την κορυφαία ενδεκάδα του 2020 στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Διαβάστε και διαλέξετε τους δικούς σας κορυφαίους.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ακόμα και εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, η UEFA ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων για την κορυφαία ενδεκάδα των ευρωπαϊκών γηπέδων για το (πολύπαθο) 2020. Αφού σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε να μπείτε ΕΔΩ και να ψηφίσετε, πάμε να τους δούμε ανά θέση. Διαλέξτε τους δικούς σας κορυφαίους, σε διάταξη 4-3-3:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ο ΝΟΪΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Πέντε εξαιρετικοί τερματοφύλακες, οι οποίοι υπήρξαν καθοριστικοί στις επιτυχίες των ομάδων τους μέσα στο 2020. Πρώτος και καλύτερος ο Γερμανός Μάνουελ Νόιερ, φύλακας άγγελος της Μπάγερν Μονάχου, η οποία κατέκτησε όλους τους τίτλους που διεκδίκησε μέσα στο έτος (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League, Σούπερ Καπ Γερμανίας και Ευρώπης), με τον αρχηγό της σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από εκεί και πέρα, την πεντάδα των γκολκίπερ συμπληρώνουν ο Κοσταρικανός Κέιλορ Νάβας, με τον οποίο η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε στην κατάκτηση τεσσάρων τίτλων (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Σούπερ Καπ), αλλά και στον τελικό του Champions League.

Ο Βραζιλιάνος Άλισον, με τον οποίο κάτω από τα δοκάρια της η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από τριάντα χρόνια, ο Πορτογάλος Αντονί Λόπες, με τον οποίο η Λυών έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League και ο Σλοβένος Γιάν Όμπλακ, σταθερή αξία κάτω από τα δοκάρια της Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: ΜΙΑ 15ΑΔΑ... ΜΠΕΤΟΝ

Γεμάτη Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ είναι η 15άδα των αμυντικών που διεκδικούν θέση στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει να επιδείξει τους Νταβίδ Άλαμπα, Αλφόνσο Ντέιβις και Γιόσουα Κίμιχ, ενώ η πρωταθλήτρια Αγγλίας έχει τους Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ, Άντι Ρόμπερσον και τον τρομερά άτυχο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ.

Από εκεί και πέρα, η Λειψία έχει τους Ανχελίνιο – Νταγιό Ουπαμεκανό, η Παρί Σεν Ζερμέν τους Χουάν Μπερνάτ – Πρεσνέλ Κιμπεμπέ, αλλά... εμμέσως και τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στην Τσέλσι, αλλά μέχρι τον Ιούνιο άνηκε στην πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Από εκεί και πέρα, θέση στην κορυφαία ενδεκάδα διεκδικούν οι Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Στέφαν ντε Φράι (Ίντερ), Χανς Χάτεμπουρ (Αταλάντα) και Ματάις ντε Λιχτ (Γιουβέντους).

ΜΕΣΟΙ: «ΚΡΑΤΟΣ» Η ΜΠΑΓΕΡΝ

Και στους μέσους, η Μπάγερν Μονάχου έχει την τιμητική της, με τον «χρυσό» σκόρερ του τελικού του Champions League, Κίνγκσλεϊ Κομάν, τους Λέον Γκορέτσκα και Τόμας Μίλερ, αλλά και τον Τιάγκο Αλκάνταρα.

Ο τελευταίος, βεβαίως, φοράει πλέον την φανέλα της Λίβερπουλ, όντας συμπαίκτης με τον αρχηγό Τζόρνταν Χέντερσον. Δύο εκπροσώπους έχει και η Αταλάντα, με τους Αλεχάντρο Γκόμες και Γιόζιπ Ίλιτσιτς.

Από εκεί και πέρα, την 15άδα των μέσων συμπληρώνουν ο κορυφαίος φέτος σύμφωνα με την UEFA, Κέβιν ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), αλλά και οι Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Νικολό Μπαρέλα (Ίντερ), Κάι Χάβερτς (Μπάγερ Λεβερκούζεν – Τσέλσι), Χουσέμ Αουάρ (Λυών), Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν), Έβερ Μπανέγα (Σεβίλλη – Αλ Σαμπάμπ) και Μάρτσελ Σάμπιτσε (Λειψία).


ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΕΒΑ

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος επιθετικός και ποδοσφαιριστής της χρονιάς από την UEFA, δεσπόζει στην 15άδα των επιθετικών, έχοντας στο πλευρό του τον συμπαίκτη του Σερζ Γκνάμπρι.

Ο πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη και νικητής του «Χρυσού Παπουτσιού», Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο), ο επίδοξος διάδοχος του Λέβα, Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ (Μπορούσια Ντόρτμουντ) και ο... υπερηχητικός Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), ξεχωρίζουν σε μια λίστα όπου, βεβαίως, δίνουν το παρών οι δύο κορυφαίοι σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League, Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους) και Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα).

Από εκεί και πέρα, θέση στην λίστα πήραν με το σπαθί τους οι Ρομελού Λουκάκου (Ίντερ), Νεϊμάρ - Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν Ζερμέν), Ζοάο Φέλιξ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Σαντιό Μανέ – Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) και Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι).

Loading...
 

Τελευταία Νέα