Γερμανία, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ: Ποδοσφαιρική παράνοια σε 100 ημέρες! (poll)

Γερμανία, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ: Ποδοσφαιρική παράνοια σε 100 ημέρες! (poll)

bet365

Μέσα σε λιγότερο από 100 ημέρες, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ κι εθνική Γερμανίας υπέστησαν την πιο ταπεινωτική συντριβή της ιστορίας τους. Ποια από τις τρεις έκανε τον μεγαλύτερο «κρότο»; Ψηφίστε στο poll του gazzetta.gr.

Στο βιβλίο της ποδοσφαιρικής ιστορίας, το 2020 έχει κερδίσει δικαιωματικά ένα σπέσιαλ, αποκλειστικά αφιερωμένο κεφάλαιο, για να φιλοξενήσει τα «σημεία» και τα «τέρατα» που έλαβαν χώρα στη διάρκειά του. Δίμηνο ή τρίμηνο lockdown, κλείσιμο των γηπέδων, απώλεια εσόδων, κοσμοϊστορικές αλλαγές ως προς τη φύση και το οικοδόμημα του αθλήματος. Η ειρωνεία, όμως, έγκειται στο ότι η μεγαλύτερη υπο-ενότητα αφορά το διάστημα από τις 14 Αυγούστου, ως τη 17η Νοεμβρίου. Λιγότερες από 100 ημέρες, 95 για την ακρίβεια, ήταν αρκετές όπως αποδείχθηκε, για να συντελεστούν τρία σκορ, που από μόνα τους μπορούν να διηγηθούν την «τρέλα» του έτους που διανύουμε κι αποτελούν συνώνυμα της πιο «μαύρης» αγωνιστικής εμπειρίας που έζησαν ισάριθμοι παραδοσιακοί «κολοσσοί».

Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, εθνική Γερμανίας σε ρόλο θύματος. Μπάγερν Μονάχου, Άστον Βίλα και εθνική Ισπανίας σε ρόλο δράστη, κατά σειρά προτεραιότητας και κλιμακούμενης «παράνοιας». Ένα 2-8 που «τσάκισε» το παρόν της κορυφαίας, ενδεχομένως, ομάδας του 21ου αιώνα, ένα 7-2 που διέλυσε την πλέον ασυναγώνιστη πρωταθλήτρια στην ιστορία της Premier League κι εσχάτως, ένα 6-0 σύμβολο κατάρρευσης της μακράν πιο κραταιάς και κυνικής εθνικής ομάδας, διαχρονικά.

Βραδιές που «συγκίνησαν», βραδιές που άφησαν άπραγη τη συνείδηση των απανταχού φιλάθλων, να προσπαθεί να χωρέσει το εύρος του θριάμβου ή της ταπείνωσης, του έπους ή του δράματος, του «ντόρου» και του σοκ, αναλόγως την οπτική που χρησιμοποιεί ο καθένας.

Δίχως κανείς να μπορεί να αποκλείσει μια τέταρτη τομή στο χρονοδιάγραμμα των εξωφρενικών αγώνων μέχρι την έλευση του 2021, το ερώτημα προκύπτει αυθόρμητα: Ποιος ήταν ο πιο εμφατικός διασυρμός; Ποια νίκη έρχεται πρώτη στο μυαλό αν κάποιος κληθεί να δηλώσει τη ματσάρα που θα του μείνει αξέχαστη από το «αδυσώπητο» 2020; Καταθέστε τη δική σας γνώμη στο παρακάτω poll του PlanetFootball, αφού πρώτα θυμηθούμε μαζί ξανά τις τρεις ιστορικές αναμετρήσεις.

14/8 Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου: 2-8 (Προημιτελικά Champions League)

Ο απόλυτος εξευτελισμός των Μπλαουγκράνα, το ντελαπάρισμα σε ένα όχημα που έτρεχε ήδη με σκασμένο λάστιχο. Η υπέρ-ομάδα του Χάνσι Φλικ απέκτησε κι άλλο μέγεθος στη Λισαβόνα, σκορπώντας τους Καταλανούς και σηματοδοτώντας το οριστικό τέλος εποχής τους, με τον πιο επώδυνο τρόπο. Ο Κίκε Σετιέν απολύθηκε την επομένη, το σίριαλ αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι έπαιξε τον «πιλότο» του και μια νέα μέρα, γεμάτη προβλήματα και στίγματα ντροπής ξημέρωσε στο «Καμπ Νόου», χωρίς την παραίτηση του Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, τουλάχιστον ως εκείνο το χρονικό σημείο. Στην αντίπερα όχθη, η Βαυαρική μηχανή θαρρείς πως με αυτή την ένεση ανωτερότητας, πέρασε όλη την υπόλοιπη πορεία της μέχρι την κατάκτηση του 6ου Κυπέλλου πρωταθλητριών/Champions League. Φυσικά και ήταν η πιο βαριά ήττα στην ιστορία των Μπλαουγκράνα στην Ευρώπη.

4/10 Άστον Βίλα – Λίβερπουλ: 7-2 (4η αγωνιστική Premier League)

Αν κάποιος δεν είχε δει το ματς από την τηλεόραση και έριχνε κλεφτές ματιές στο livescore για την εξέλιξη ενός αγώνα που προμηνυόταν όπως κάθε άλλος στην ανταγωνιστική Premier League, θα πίστευε πως επρόκειτο για τεχνικό λάθος. Το 4-1 του ημιχρόνου, μετατράπηκε σε 7-2 στο φινάλε, με τους αδιανόητα εντυπωσιακούς Χωριάτες να υποβάλλουν την αρμάδα του Κλοπ στην πιο βαριά ήττα για υπερασπιζόμενο πρωταθλητή μετά το 1953, αλλά και στην καριέρα του Γερμανού coach. Στη συνέχεια της σεζόν, η Λίβερπουλ απέδειξε ότι επρόκειτο για κατάρρευση της μιας βραδιάς, αφού η εικόνα και η αποτελεσματικότητά της βελτιώθηκαν άμεσα, ωστόσο, το σημάδι αυτής της ήττας θα την ακολουθεί για πολλές δεκαετίες.

17/11 Ισπανία – Γερμανία: 6-0 (6η αγωνιστική Nations League)

Η μεν προσπαθούσε να αποδείξει ότι ξαναβρίσκει την προοπτική της. Η δε ότι δεν έχει χάσει την υψηλή δυναμική της κι ότι παραμένει από τα μεγάλα φαβορί για διάκριση στο ερχόμενο Euro. Το πρώτο διακύβευμα, όμως, ήταν αυτό που κυριάρχησε «εκκωφαντικά» στη Σεβίλλη, όπου η νεανική και φρέσκια φουρνιά του Λουίς Ενρίκε κατασπάραξε τα προβληματικά Πάντσερ, στην πιο βαριά ήττα τους από το 1931, η οποία έβαλε μεγεθυντικό φακό στην ανεπάρκεια από την οποία χαρακτηρίζεται ο Γιόακιμ Λεβ το τελευταίο διάστημα και τον θέτει εν αμφιβόλω για το αν θα συνεχίσει να καθοδηγεί τη «Νασιονάλμανσαφτ» ως τη μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού.

Loading...
 

Τελευταία Νέα