Η ελεύθερη πτώση του Μαρσέλο

Η ελεύθερη πτώση του Μαρσέλο

Η ελεύθερη πτώση του Μαρσέλο

bet365

Πώς ο κορυφαίος αριστερός μπακ στον κόσμο κατάντησε... βαρίδιο για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ήταν μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που η Βραζιλία καμάρωνε πως είχε να επιδείξει τα καλύτερα μπακ στον πλανήτη. Στα δεξιά τον Ντάνιελ Άλβες ντα Σίλβα και στα αριστερά τον Μαρσέλο Βιέιρα ντα Σίλβα Ζούνιορ.

Ο Ντάνι, στα 37 του πλέον, κάνει την... πλακίτσα του στη Σάο Πάουλο, όπου παίζει κυρίως ως μεσοεπιθετικός, έχοντας πίσω του μια τεράστια καριέρα και μια τροπαιοθήκη – ρεκόρ με 41 (!) τίτλους. Ο Μαρσέλο, παρ' ότι πέντε χρόνια μικρότερος, μοιάζει ενίοτε πιο... βετεράνος από τον Άλβες, τον οποίο τόσες φορές αντιμετώπισε στα «Clasico».

Στην βαριά ήττα της Ρεάλ από την Βαλένθια (4-1), ο 32χρονος αριστερός μπακ επιβεβαίωσε, παρά την στήριξη του Ζινεντίν Ζιντάν, ότι πλέον δεν είναι ικανός να ανταποκριθεί στο υψηλότερο επίπεδο και, αυτή την στιγμή τουλάχιστον, είναι η δεύτερη επιλογή για το αριστερό άκρο της Βασίλισσας, πίσω από τον Φερλάν Μεντί.

Οι αριθμοί, άλλωστε, τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Από τότε που ο Ζιζού επέστρεψε στην Ρεάλ, η ομάδα έχει δώσει 57 παιχνίδια πρωταθλήματος, στα οποία μετράει εννέα ήττες. Ε λοιπόν και στα εννέα αυτά παιχνίδια, βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Μαρσελο!

Ο απολογισμός της Ρεάλ στο πρωτάθλημα, από τότε που γύρισε ο Ζιντάν, με βασικό τον Μαρσέλο (αριστερά) και τον Μεντί (δεξιά). Με πράσινο χρώμα οι νίκες και με κόκκινο οι ήττες.

Ο Ζιντάν, επειδή δεν είναι αχάριστος και ξέρει ότι ο Βραζιλιάνος ήταν παίκτης – κλειδί στα τρία διαδοχικά Champions League, προσπαθεί να κάνει μια ήπια μετάβαση στη νέα εποχή (Μεντί) και να δώσει ένα αξιοπρεπές φινάλε στον Μαρσέλο, ο οποίος παίζει στην Ρεάλ από το 2007 (13 χρόνια δηλαδή!) και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2022.

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ

Στο τελευταίο από τα τρία σερί Champions League, αυτό του 2018, ο Μαρσέλο έφτασε στο αγωνιστικό του αποκορύφωμα. Κάπου εκεί, όμως, ξεκίνησε η αρχή της πτώσης, η οποία συνέπεσε και με την αποχώρηση του κολλητού του Βραζιλιάνου στην ομάδα, του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στην τελευταία προπόνηση πριν από τον τελικό με την Λίβερπουλ στο Κίεβο, ο «CR7» αποκάλυψε στον καλό του φίλο ότι θα έφευγε από την Ρεάλ μετά το τέλος της σεζόν. Το «αντίο» του Κριστιάνο σόκαρε τον Μαρσέλο ο οποίος, σύμφωνα με την σύντροφό του Κλαρίς, έκλαψε σαν μικρό παιδί για ώρες, επειδή θα έχανε τον κολλητό του.

Οι δύο τους είχαν αναπτύξει οικογενειακές σχέσεις, τα αγόρια τους είχαν γίνει καλά φιλαράκια και, χωρίς τον Κριστιάνο (τον «αδελφό» του, όπως τον αποκαλεί), αλλά και τον Ζιντάν, ο Μαρσέλο ένιωσε χαμένος, κάτι που φάνηκε και μέσα στο γήπεδο.

Τα διάφορα σενάρια που ήθελαν τον Κριστιάνο να ζητάει από την Γιουβέντους την απόκτηση του Μαρσέλο έμειναν τέτοια (σενάρια δηλαδή), αλλά δεν αποκλείεται να έχουν μεγάλη δόση αλήθειας, αφού οι δύο τους συνεννοούνταν ιδανικά, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Από τότε που έφυγε ο Κριστιάνο, πάντως, ο Μαρσέλο δεν έγινε ποτέ ξανά ο ίδιος.

ΕΧΑΣΕ ΟΚΤΩ ΚΙΛΑ, ΑΛΛΑ...

Διαχρονικά, το μεγάλο πρόβλημα του Μαρσέλο ήταν η τάση του να παίρνει εύκολα κιλά, εξαιτίας της όχι και τόσο καλής διατροφής του (σε αντίθεση με τον Κριστιάνο). Κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ο Βραζιλιάνος επέστρεφε από τις διακοπές του κατά τι υπέρβαρος, απελπίζοντας τους προπονητές του και, κυρίως,, τον Ζοσέ Μουρίνιο, υπό τις οδηγίες του οποίου, πάντως, ο Μαρσέλο άλλαξε επίπεδο.

Στην «μετά Ζιντάν» εποχή, ο Μαρσέλο είχε αφήσει τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να αποκτήσει... κοιλίτσα. Όταν ο Γάλλος επέστρεψε στην Ρεάλ, ο Βραζιλιάνος βρήκε εκ νέου κίνητρο για να δουλέψει σκληρά, έχασε μέχρι οκτώ κιλά και βρήκε στον Ζιζού τον κατάλληλο σύμμαχο για να βγάλει και πάλι τον καλό του εαυτό.

Το έκανε, όχι όμως με διάρκεια, αφού αμυντικά εξελίσσεται σε «τρύπα» και επιθετικά δεν είναι πλέον το ίδιο καθοριστικός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει ακόμα και τις αποδοκιμασίες των φίλων της Ρεάλ, οι οποίες τον έκαναν να κλάψει, όταν σε αγώνα με την Σεβίλλη τον Ιανουάριο, αντικαταστάθηκε στο 70ό λεπτό από τον Μεντί.

Δάκρυα απογοήτευσης για την αντιμετώπιση, δάκρυα απορίας για το πόσο γρήγορα ξεχνάει ο κόσμος τα 13 χρόνια (τεράστιας) προσφοράς του στον σύλλογο, τα πάνω από 500 ματς με την λευκή φανέλα (με πάνω από σαράντα γκολ και εκατό ασίστ) και τους 22 τίτλους που κατέκτησε η Βασίλισσα, με τον ίδιο σε ρόλο πρωταγωνιστή στην πλειοψηφία εξ' αυτών.

Και όμως, αυτός που κάποτε θεωρούνταν (και ήταν) το κορυφαίο αριστερό μπακ στον κόσμο, αντιμετωπίζεται πλέον ως... βαρίδιο στην Μαδρίτη. Και ας είναι ακόμα 32 ετών...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα