Ο Λιονέλ Μέσι έμαθε να εκτελεί και πέναλτι (vids)

Ο Λιονέλ Μέσι έμαθε να εκτελεί και πέναλτι (vids)

Gazzetta team
Ο Λιονέλ Μέσι έμαθε να εκτελεί και πέναλτι (vids)

bet365

Αφού δύο χρόνια πριν θεωρήθηκε κακός εκτελεστής, ο Λιονέλ Μέσι έχει φέτος το απόλυτο 6x6 από την άσπρη βούλα, αλλά και 14x14 από τον Φεβρουάριο του 2019.

Ηταν τη σεζόν 2017-18', όταν άπαντες αναρωτήθηκαν: «πώς γίνεται να είσαι ο Λιονέλ Μέσι, να βάζεις τα πιο τέλεια σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ και να μην μπορείς να σκοράρεις από την άσπρη βούλα;». Εκείνη την περίοδο ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε κατορθώσει το ιδιαίτερο, να έχει μόλις 50% επιτυχία στις εκτελέσεις πέναλτι, βάζοντας τα τρία από τα έξι που κλήθηκε να χτυπήσει. Από τότε όμως εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος στον συγκεκριμένο τομέα, δείχνοντας πως έχει δουλέψει πάνω σε αυτό...

Την αμέσως επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά (2018-'19), ο Μέσι αστόχσε μόλις σε μία από τις έξι εκτελέσεις του. Ενδεικτικό μάλιστα της τρομερής βελτίωσής του στα πέναλτι είναι ότι το τελευταίο που δεν έβαλε, καταγράφηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 2019 σε ένα ματς με τη Βαγιαδολίδ. Εκτοτε τα έχει βάλει όλα, δηλαδή μετράει 14 στα 14 εύστοχα με την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Αργεντινής.

Εχουν περάσει 13 χρόνια από την πρώτη προσπάθεια που πήρε από τα 11 βήματα. Από εκείνη την εκτέλεση κόντρα στη Σεβίλλη στις 22 Σεπτεμβρίου του 2007 έχει πάρει συνολικά 122 φορές την μπάλα για να ολοκληρώσει την εντός περιοχής ποινή στον αντίπαλο. Εχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στις 96 περιπτώσεις και έχει και 26 άστοχες. Το ποσοστό του 78,7% δεν είναι το πιο τέλειο (σ.σ.: ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 83,8, με 129 εύστοχα στα 154), αλλά αναμφίβολα είναι πλέον τρομερά βελτιωμένο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Και τα 14 τελευταία πέναλτί του έχουν καταλήξει σε διαφορετικά σημεία της αντίπαλης εστίας.


Δείτε ΕΔΩ τα πιο μοιραία χαμένα πέναλτι του Λιονέλ Μέσι!


«Από άποψη ευστοχίας θα επιθυμούσα να είμαι πιο αποτελεσματικός στα πέναλτι. Αναμφίβολα είναι κάτι που χρειάζομαι βελτίωση. Είναι όμως πολύ πιο περίεργο το να στήνεσαι απέναντι σε έναν τερματοφύλακα, από το να πρέπει να τον νικήσεις σε κανονική ροή αγώνα», δήλωνε με ειλικρίνεια το 2018, τότε που είχε χάσει τα τρία σε μικρό διάστημα, για να προσθέσει εξηγώντας τη δυσκολία του αυτή:

«Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τι ακριβώς συμβαίνει και αστοχώ. Θα μπορούσα να σκεφτώ διάφορες δικαιολογίες. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι το να χτυπάς πέναλτι, είναι μία δουλειά πιο δύσκολη απ' ό,τι φαντάζονται οι περισσότεροι που το βλέπουν απ' έξω. Από τη στιγμή όμως που οφείλω να βγαίνω μπροστά και να αναλαμβάνω τις εκτελέσεις, θα πρέπει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, ώστε να γίνω ακόμα καλύτερος». Καθώς φέτος μετράει έξι στα έξι με Εθνική και Μπάρτσα, αναμφίβολα φαίνεται ότι τη δουλειά που είχε υποσχεθεί τότε, την έριξε και με το παραπάνω...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα