Μάντσεστερ Σίτι: Η πίεση του γκολ και το συμβόλαιο του Πεπ!

Μάντσεστερ Σίτι: Η πίεση του γκολ και το συμβόλαιο του Πεπ!

Μάντσεστερ Σίτι: Η πίεση του γκολ και το συμβόλαιο του Πεπ!

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι... πιέζεται, οι παίκτες της εντός συνόρων δεν «ξεμπουκώνουν» όπως τα προηγούμενα χρόνια και όλοι αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τη φετινή ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα ο Πεπ Γκουαρδιόλα ύψωσε τις γροθιές του στο Μπράμαλ Λέιν, το γήπεδο της Σέφιλντ, για να πανηγυρίσει τη νίκη της ομάδας του. Εδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για το δύσκολο διπλό. Ήταν ένας παίκτης που βρέθηκε στο επίκεντρο περισσότερο από κάθε άλλον. Ο Κάιλ Γουόκερ. Ο Πεπ χαμογέλασε και ένιωσε ευγνώμων που τον έχει στην ομάδα. Οι δυο τους είχαν κι ένα μικρό τετ α τετ. Είναι εύκολο να γίνει κατανοητό γιατί ένιωσε έτσι ο Καταλανός. Ο έμπειρος μπακ ήταν εκείνος που σκόραρε το εξαιρετικό γκολ για το 0-1 και που χάρισε μία οριακή νίκη στη Σίτι. Βέβαια το γεγονός ότι ο Ισπανός τεχνικός στηρίχθηκε σε ένα φουλ μπακ που σκόραρε μόνο 10 φορές στην καριέρα του είναι κάτι που δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο γκολ στην ομάδα του στο πρωτάθλημα.


Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι βαρετή ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να την... κατηγορήσει για αυτό. Μία ομάδα που έχει στις τάξεις της τον Ντε Μπρόινε είναι επιθετική και... επαναστατική. Ωστόσο, με τον Γκουαρδιόλα πιέζονται περισσότερο από ποτέ αυτό το διάστημα για αποτέλεσμα. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν βιώσει κάτι ανάλογο επί θητείας του Καταλανού τεχνικού. Η δυσκολία στα γκολ είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό του Καταλανού. Ο ίδιος είπε πως "εννέα γκολ σε έξι ματς στο πρωτάθλημα δεν είναι ένας καλός αριθμός. Δεν είναι αρκετά". Μία δήλωση που έκανε μετά το 1-0 επί της Σέφιλντ.


Για πρώτη φορά σε 4,5 σεζόν στη Σίτι η ομάδα του Καταλανού έχει τέσσερα συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος χωρίς να σκοράρει πάνω από ένα γκολ σε κάθε ένα από αυτά. Είναι μόλις η 2η φορά στην καριέρα του που έχει βιώσει κάτι τέτοιο. Η πρώτη φορά ήταν όταν ήταν στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου προς το τέλος της 2ης σεζόν κι ενώ η ομάδα του είχε ήδη πάρει το πρωτάθλημα. Η Σίτι έχει σκοράρει έξι φορές σε δύο ματς της στο Champions League όμως στο πρωτάθλημα δυσκολεύεται να σκοράρει.

Βέβαια, ο Πεπ στερείται τους δύο κορυφαίους επιθετικούς του. Τον Αγουέρο που ξεκίνησε σε μόνο τρία ματς και τραυματίστηκε και τον Ζέσους που δεν έχει παίξει από το ξεκίνημα και έχει γυρίσει στις προπονήσεις. Ο Γκουαρδιόλα δεν θέλησε να φανεί απαισιόδοξος. "Είχαμε 16 σουτ. Οκτώ από αυτά στην εστία και όταν γίνεται αυτό τότε αυτό σημαίνει πως κάνουμε καλά πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι πως δημιουργούμε ευκαιρίες. Σε ένα ματς τα 16 σουτ είναι πολλά".

Η Σίτι έχει κατά μέσο όρο 16 σουτ ανά αγώνα. Όμως είναι 4 κάτω σε σχέση με πέρυσι. H ποιότητα αυτών των σουτ δεν είναι η ίδια. Υπάρχει και η μέτρηση και αξιολόγηση των προσδοκώμενων γκολ με βάση τις ευκαιρίες που δημιουργεί μία ομάδα. Η Σίτι πέρυσι είχε μέσο όρο προσδοκώμενων γκολ στο 2.48, που φέτος έχει πέσει στο 1.32 ανά αγώνα.

Ένας βασικός λόγος είναι πως η Σίτι σουτάρει πιο συχνά μακριά από την περιοχή και λιγότερο μέσα από αυτήν. Η δυνατή Σίτι του Γκουαρδιόλα είχε τις πολύ καλές κινήσεις, τις εξαιρετικές πάσες και τα τελειώματα από κοντά.

Η ομάδα έχει κατά μέσο όρο επτά σουτ ανά αγώνα εκτός περιοχής σε σχέση με τις έξι πέρυσι και μες στην περιοχή είχε 13.4 και φέτος 9. Ο Φεράν Τόρες πάντως που έπαιξε με τη Σέφιλντ είχε αρκετές καλές τοποθετήσεις και στάθηκε άτυχος.

Ο Άαρον Ράμσντεϊλ έβγαλε τη κεφαλιά του Ισπανού, την οποία πήρε μετά από μπαλιά του Κανσέλο. Ο Ράμσντεϊλ έβγαλε και σουτ του Τόρες, ενός παίκτη που κόστισε 20.9 εκατομμύρια και αποκτήθηκε για το ένστικτο του σκόρερ και για να δώσει ώθηση στον Στέρλινγκ. Ο Τόρες έχει βάλει τρία γκολ από τότε που ήρθε από τη Βαλένθια. Αγωνίστηκε και στο 3-0 επί της Μαρσέιγ και γενικά έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στον Γκουαρδιόλα. "Έχει την ποιότητα να σκοράρει γκολ. Είναι πολύ καλός στο ένας με έναν όμως γενικά έχουμε δοκιμαστεί πολύ στη θέση του φορ. Για αρκετό καιρό δεν είχαμε καν παίκτη για αυτή τη θέση. Τα έχει πάει καλά", σχολίασε ο Καταλανός.

Δεν έχει διάθεση για εκτεταμένο rotation με Ολυμπιακό
Σύμφωνα με τον Guardian και τους Times, ο Γκουαρδιόλα δεν έχει διάθεση να ξεκουράσει πολλούς βασικούς με τον Ολυμπιακό παρά το ματς με τη Λίβερπουλ. "Όχι έχουμε μεγάλη ευκαιρία να περάσουμε από τώρα", είπε. Όταν ρωτήθηκε για το εάν θα ξεκουράσει τα αστέρια του στο ταξίδι για την Ελλάδα που θα είναι πιο μετά είπε πως "εάν έχουμε 9 πόντους θα έχει τελειώσει. Θα χρειαζόμαστε έναν ακόμα πόντο. Μία ακόμα νίκη. Μετά έχουμε χρόνο για την Κυριακή (για Λίβερπουλ)".

Γκουαρδιόλα: Δέχεται 30 γκολ στα νοκ-άουτ μετά τη Μπαρτσελόνα! | Champions League & Man. City | gazzetta.gr


H αναστάτωση με το συμβόλαιο του Πεπ και τα πολλά ματς

Πολλοί αναρωτιούνται μήπως αυτή η μέτρια εικόνα που βγάζει η Σίτι στα εντός συνόρων ματς προέρχονται και από την αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του Καταλανού. Ο ίδιος ο Πεπ ωστόσο ήθελε να καταστήσει σαφές πως η όποια αβεβαιότητα για το μέλλον του στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι δεν θα επηρεάσει τους παίκτες του: "Δεδομένα όχι. Οι παίκτες μου θέλουν να παίζουν καλά σε κάθε αγώνα. Όταν είναι στο γήπεδο κάνουν τα πάντα όποιος και να είναι στον πάγκο διότι είναι επαγγελματίες και θέλουν να πηγαίνουμε καλά. Τίποτα δεν αλλάζει. Απολύτως τίποτα". Είναι γεγονός αυτό πάντως.

Τα προβλήματα της Σίτι δεν συνδέονται με το συμβόλαιο του Πεπ που λήγει τον Ιούλιο. Και αυτό διότι η ομάδα είχε ανάλογα αγωνιστικά προβλήματα και πέρυσι. Ο Γκουαρδιόλα έχει πει σε αρκετές περιπτώσεις πως θέλει να μείνει στη Σίτι αλλά ότι δεν είναι τώρα η ώρα να αποφασίσει. Θα πρέπει να το κάνει όμως αρκετά σύντομα για να ξέρουν το που... βαδίζουν οι εμπλεκόμενες πλευρές.

«Ο Μπεράντα είχε να τονίσει ακόμα πως προτεραιότητα της ομάδας είναι να μιλήσει με τον Πεπ και να διαβεβαιώσει πως νιώθει καλά στον σύλλογο. Εάν υπάρξει άλλη εξέλιξη τότε να δει την διάδοχη κατάσταση. Ο Μπεγκιριστάιν από την πλευρά του πιστεύει πως υπάρχουν περίπου έξι προπονητές ικανοί να διαδεχθούν τον Πεπ Γκουαρντιόλα στη Σίτι. Η Σίτι θα ήθελε να έχει μία απάντηση για το θέμα βέβαια πριν τον Μάιο».

Ένα ακόμα ζήτημα για τη Σίτι είναι πως φέτος η συχνότητα των αγώνων είναι ακόμα μεγαλύτερη από πέρυσι. Οι νίκες με Γουλβς και Άρσεναλ έδειξαν το τι μπορεί να κάνει όμως ήρθε η Λέστερ να της θυμίσει τα σκαμπανεβάσματά της. Οι ισοπαλίες με Λιντς και Γουέστ Χαμ προκάλεσαν προβληματισμό…

Αναφορικά με τον 49χρονο τεχνικό, το σχόλιο συνεχίζει να είναι πως οποιοσδήποτε άλλος τεχνικός στη θέση του θα είχε πίεση, αλλά ο Καταλανός δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Είναι σε έναν σύλλογο που τον πιστεύουν και τον ξέρουν. Οπότε την πίεση που θα είχε κάθε άλλος τεχνικός δεν την έχει. Η Σίτι δεν θα τον απέλυε ποτέ. Ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς το τι έχει πετύχει κυρίως εντός των αγγλικών συνόρων.

Πηγές: Τimes, Athletic

 

Τελευταία Νέα