Φαν Ντάικ: Ο άνθρωπος που αναιρεί το «ουδείς αναντικατάστατος» (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Φαν Ντάικ: Ο άνθρωπος που αναιρεί το «ουδείς αναντικατάστατος» (vids)

bet365

Η Λίβερπουλ καλείται να συνηθίσει σε μια συνθήκη την οποία ούτε κατά διάνοια έχει σκεφτεί ή αντιμετωπίσει από τον Ιανουάριο του 2018, όταν και απέκτησε τον Φαν Ντάικ... Ο Κώστας Ζάλιαρης γράφει στο Planet Football του gazzetta.gr για τους φόβους του Κλοπ, την ανησυχία του κόσμου των Πρωταθλητών και τον αντίκτυπο της απουσίας της «κολώνας» των μετόπισθεν.

Ο Ολλανδός αμυντικός μετά το σκληρό, άτσαλο και επικίνδυνο χτύπημα που δέχθηκε από τον Τζόρνταν Πίκφορντ στο δεξί γόνατο λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου στο πρόσφατο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, καλείται πλέον να μπει στο χειρουργείο προς αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη στον χιαστό του.

Η Λίβερπουλ επισημοποίησε το απόγευμα της Κυριακής πως ο ποδοσφαιριστής χρειάζεται να μπει στο χειρουργείο, όμως, δεν έγινε λόγος για το διάστημα της απουσίας του. Ναι μεν οι «κόκκινοι» θέλουν να πιστεύουν πως η δύναμη του Φαν Ντάικ θα παίξει ρόλο και στην περίοδο της αποθεραπείας του για να προλάβει να ξαναπαίξει τη φετινή σεζόν, όμως, τα πράγματα ενδεχομένως να είναι αρκετά πιο σοβαρά για τον ποδοσφαιριστή...

Φόβος ακόμα και για το Euro του... 2021

Οι πρώτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από το βράδυ του Σαββάτου αναφορικά με την κατάσταση του Φαν Ντάικ από το τηλεοπτικό δίκτυο beINSports, έκαναν λόγο για απουσία του παίκτη από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τους επόμενους 7-8 μήνες! Και μπορεί κάποιος να ισχυριστεί σε αυτό ότι είναι πλέον τόσο προηγμένη η τεχνολογία και η ιατρική στο αθλητικό κομμάτι που αυτό το χρονικό διάστημα φαντάζει τεράστιο και δεδομένα θα είναι μικρότερο, ωστόσο, υπάρχουν αναφορές στον βρετανικό Τύπο που... τρομάζουν.

Η Daily Mirror αναφέρει πως πρόκειται για ρήξη χιαστού και ζημιά στον μυ του γονάτου που φτάνει στον 3ο βαθμό, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για την χειρότερη δυνατή κατάσταση και η χειρουργική επέμβαση θα είναι τέτοια που θα αναδιαμορφώσει τον χιαστό του και θα ουσιαστικά θα είναι... ένα νέο γόνατο από εδώ και στο εξής.

Προφανώς ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να επιδείξει τεράστια προσοχή, ενδεχομένως το πρώτο διάστημα να έχει και το φόβο, να μη βάζει τα πόδια του στη φωτιά έπειτα από αυτό του συνέβη. Μπορεί να επιστρέψει και να μην είναι ποτέ ξανά ο ίδιος, μπορεί να καταφέρει όμως και να μη χάσει τον ποδοσφαιρικό εαυτό του όταν θα ξαναπατήσει στο χορτάρι... Αυτό θα το δούμε σε μερικούς μήνες...

Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν θα πρέπει να περικλείεται η κουβέντα μονάχα γύρω από το πρωτάθλημα και την απώλεια του υπόλοιπου κομματιού της σεζόν από τον Φαν Ντάικ, αλλά είναι αρκετά πιθανό πλέον να χάσει και το Euro... 2020 που πήρε αναβολή για το 2021! Αν χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης μέχρι τον Μάιο, ποιος του εγγυάται ότι θα είναι στην κατάσταση που απαιτείται για να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πόσο θα μπορεί να στηριχθεί πάνω του ο ομοσπονδιακός κόουτς και να είναι σίγουρος για την επιλογή του;

Ο Κλοπ χάνει τον «εγκέφαλο» της ομάδας

Ναι μεν ο Τζόρνταν Χέντερσον έχει τον απόλυτο έλεγχο και είναι ο αρχηγός, όμως, όλοι στη Λίβερπουλ έχουν ένα μικρό μερίδιο... καθοδήγησης για ό,τι συμβαίνει γύρω από τον δικό τους χώρο δράσης και ο ένας πάντοτε βοηθάει τον άλλον. Δεν είναι τυχαίο το κλίμα που έχουν φτιάξει οι «κόκκινοι» και η παρέα που έχουν δημιουργήσει φτάνοντας στην ιστορική πρώτη κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 30 χρόνια. Ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, όπως το κάνει και στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας, είναι ο άνθρωπος που «βλέπει» το γήπεδο όταν η μπάλα πηγαίνει μπροστά και προσπαθεί να οργανώσει, να φωνάξει, να δώσει οδηγίες, να εμψυχώσει, να διορθώσει.

Ο Κλοπ τον εμπιστεύεται για να κρατάει ψύχραιμους τους συμπαίκτες του, είτε σε καταστάσεις θετικού αποτελέσματος, είτε όταν τα παιχνίδια δεν πηγαίνουν κατ' ευχήν. Αμέσως θα γυρίσει από τον πάγκο του, θα φωνάξει «Βερτζ» και θα του κάνει την κίνηση με τα χέρια στο σημείο του εγκεφάλου, ζητώντας του απόλυτη προσήλωση στο στόχο, ηρεμία και διαχείριση της κατάστασης. Τον εμπιστεύεται απόλυτα για να το κάνει αυτό και του αναθέτει την «αποστολή» της διατήρησης της συγκέντρωσης για να την περάσει και στους υπόλοιπους.

Το θέμα για τη Λίβερπουλ είναι ότι πλέον καλείται ν' αντιμετωπίσει μια συνθήκη που από τον χειμώνα του 2018 και μετά, σίγουρα, δεν την είχε φανταστεί. Δεν ήθελε ούτε καν να τη σκεφτεί για την ακρίβεια.

Ο Φαν Ντάικ, από τον Ιανουάριο του 2018 που αποκτήθηκε και από την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα στην Premier League έχοντας αποτελέσει τότε μεταγραφή ρεκόρ για αμυντικό – μέχρι να το σπάσει αυτό ο Χάρι Μαγκουάιρ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντδεν έχει λείψει από κανένα ματς πρωταθλήματος! Έχει μετρήσει 93 αναμετρήσεις στην Λίγκα, έχει πανηγυρίσει 72 νίκες και έχει μόλις 7 ήττες!

Ο άνθρωπος στον οποίο για να κάνει κάποιος ντρίμπλα μέχρι πριν από μερικούς μήνες έπρεπε να... υπογράψει αίτηση, είναι ποδοσφαιριστής κλάσης που αναιρεί αμέσως το ρητό που λέει «ουδείς αναντικατάστατος». Αυτή τη στιγμή, η Λίβερπουλ τρέμει στη σκέψη της απουσίας του και του αντίκτυπου που θα έχει αυτή...

Διαβάστε επίσης:

Ο Κάραγκερ υπερασπίστηκε τον Πίκφορντ για τη φάση με τον Φαν Ντάικ! (vid)

Φαν Ντάικ: «Με τη βοήθεια του Θεού θα επιστρέψω καλύτερος και πιο δυνατός από ποτέ» (pic)

Ο Πίκφορντ έχει ξανακάνει παρόμοιο «εγκληματικό» τάκλιν στο παρελθόν (vids)

 

Τελευταία Νέα