Η Λίβερπουλ... τρομάζει, οι Big Six προβληματίζουν!

Gazzetta team
Η Λίβερπουλ... τρομάζει, οι Big Six προβληματίζουν!

bet365

Η Λίβερπουλ μπήκε με φόρα και στη φετινή Premier League και το Big Six μοιάζει... αποσβολωμένο από την αρχή της σεζόν.

Την περασμένη σεζόν η διεκδίκηση του τίτλου της Premier League ήταν περισσότερο μία διαδικασία παρά ένας πραγματικός ανταγωνισμός και υπάρχει ενδεχόμενο και φέτος να είναι ίδια τα δεδομένα. Η Λίβερπουλ τερμάτισε πρώτη με μία διαφορά 18 πόντων, ενώ ξεκίνησε τη σεζόν με δύο στα δύο. Σε αυτά τα δύο ματς ήταν και μία άνετη νίκη με την Τσέλσι. Το ξεκίνημα της σεζόν ανέδειξε ξανά τη δυναμική των Reds όμως έδειξαν επίσης τις αδυναμίες των ομάδων του Big Six. Η Σίτι υπέστη μία ήττα σοκ εντός με 5-2 από τη Λέστερ κι ένα δυνατό... χτύπημα για την ομάδα και τον Γκουαρδιόλα.

Το μεγάλο πρόβλημα της Μάντσεστερ Σίτι στο Έτιχαντ ήταν η άμυνά της. Οσο για τη Γιουνάιτεντ, βαριά ήττα από την Πάλας εντός και... απίθανη νίκη με τον τρόπο που ήρθε κόντρα στη Μπράιτον. Ο Φρανκ Λάμπαρντ στη Τσέλσι επίσης έχει αρκετά προβλήματα προς διαχείριση και εξεύρεση λύσεων. Η Άρσεναλ και η Τότεναμ αντιμετωπίζουν ελλείψεις στη μεσαία γραμμή τους που εάν δεν τις επιλύσουν δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές. Για τη Σίτι είναι απίστευτο να έχει επενδύσει τόσα χρήματα και να έχει παίκτες με ποιότητα ειδικά από το 2016 και μετά και να έχει τόσο κακή εικόνα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις ανταγωνίστριες της Λίβερπουλ΄….

Μάντσεστερ Σίτι
Απέναντι στη Λέστερ τα αμυντικά της προβλήματα εκτέθηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στους ανταγωνιστές της και νέα πρόσωπα όπως ο Άκε που δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τον Βάρντι. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έκαναν τρία πέναλτι, ενώ και κάτω από τα γκολπόστ ο Έντερσον δυσκολεύτηκε πολύ και δέχθηκε πολύ μεγάλη πίεση.

Ο Ρόδρι στο κέντρο δεν είναι ιδιαίτερα απειλητικός ενώ ο μπακ Έρικ Γκαρσία δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και φάνηκε να είναι επικεντρωμένος αλλού. Το ευτύχημα για τον Γκουαρντιόλα είναι πως έχει περιθώρια βελτίωσης. Από τον Ακέ περιμένει πολλά περισσότερα ενώ ο κορυφαίος στόπερ του, ο Λαπόρτ, ήταν στον πάγκο στο ματς με τη Λέστερ.

Υπάρχει επίσης ο Ρούμπεν Ντίας που θα κλείσει από τη Μπενφίκα αλλά και ο Οταμέντι, που αποχωρεί από αυτήν την ανταλλαγή. Για τον Γκουαρδιόλα είναι μία προτεραιότητα να μειώσουν τα λάθη τους οι ακραίοι μπακ Γουόκερ και Μεντί. Η επάνοδος του Αγουέρο και του Γκάμπριελ Ζέσους θα δώσει άλλη δυναμική στο ρόστερ, ενώ μένει να διαπιστωθεί το τι θα γίνει με τους Μπερνάντο Σίλβα και Γκουντογκάν. Και οι δυο τους είχαν προβλήματα τραυματισμών. Ο πάγκος της Σίτι την Κυριακή ήταν αδύναμος. Εάν έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους θα είναι άλλη ομάδα.

Λιγκ Καπ Αγγλίας: «Καθάρισε» στο φινάλε και προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Η Γιουνάιτεντ πήρε την πρώτη νίκη της σεζόν με τον δραματικό τρόπο εκτός έδρας με τη Μπράιτον. Η εικόνα της στο πρώτο διάστημα της Premier δεδομένα προβλημάτισε τον κόσμο της. Το 2-3 με τη Μπράιτον δεν καθησυχάζει κανέναν ενώ στο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας η ομάδα του Σόλσκιερ δέχθηκε τρία γκολ εντός έδρας. Στάθηκε τυχερή που δεν δέχθηκε και άλλα γκολ.

Τυχερή ήταν και κόντρα στη Μπράιτον. Πέντε δοκάρια και δύο γκολ για τους «Γλάρους», αλλά έχασαν από το πέναλτι του Φερνάντες σε... νεκρό χρόνο. Οι Μαγκουάιρ και Λίντελοφ ήταν αρκετά επιπόλαιοι αμυντικά και δεν ενέπνεεαν σιγουριά. Ο Ρίο Φέρντιναντ περιέγραψε τη Γιουνάιτεντ ως αργή και δύσκαμπτη ομάδα και προέτρεψε να κλείσει άμεσα στόπερ και να δώσει προτεραιότητα σε αυτό έναντι της περίπτωσης του Σάντσο. Ο Σόλσκιερ έχει πρόβλημα στο αριστερό άκρο, στο κέντρο του που δεν υποστηρίζει τη γραμμή κρούσης.
Με τη Μπράιτον ήταν βασικοί οι Μάτιτς, Πογκμπά και Φερνάντες. Ο Γάλλος ήταν απογοητευτικός και έγινε αλλαγή από τον Φρεντ στο 65'.

Η προσθήκη του Φαν Ντε Μπεεκ έγινε και θα βοηθήσει μεσοεπιθετικά, όμως ο Σόλσκιερ θα πρέπει να βρει τον τρόπο να... δέσει σωστά τους παίκτες του στο κέντρο. Ο Ολλανδός κόστισε 40 εκατ. αλλά στη Γιουνάιτεντ πιστεύουν πολύ σε αυτόν. Για τον Σάντσο η Μάντσεστερ θα κάνει μία ακόμα προσπάθεια για να τον κλείσει. Ο Άγγλος αστέρας θα είναι μία μεταγραφή που θα την ανεβάσει επίπεδο. Όμως τα χρήματα για μία τέτοια μεταγραφή θα είναι πολλά και ίσως να έπρεπε να επενδυθούν αλλού.

Τσέλσι
Η Τσέλσι επίσης έχει κάκιστη εικόνα στην άμυνά της. Η τετράδα της έκανε ένα πολύ κακό ματς με τη Γουέστ Μπρομ στο τελικό 3-3, που οφείλεται περισσότερο στην επιθετική της προσπάθεια. Μέσα σε 27 λεπτά η Τσέλσι είχε δεχθεί τα τρία γκολ των αντιπάλων της. Το βάρος έπεσε πάνω στον νεοαποκτηθέντα Τιάγκο Σίλβα που φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η επιλογή να ξεκινήσει ακραίος μπακ ο Αλόνσο και όχι ο Αθπιλικουέτα σχολιάστηκε αρνητικά. Ο Λάμπαρντ με τις αλλαγές του έφερε το χειρότερο αμυντικό ρεκόρ εκτός έδρας για τους Λονδρέζους. Το χειρότερο ρεκόρ από κάθε άλλη ομάδα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες περιόδους έχοντας δεχθεί η ομάδα του 42 γκολ.
Ο Λάμπαρντ εάν δεν βρει την κατάλληλη φόρμουλα θα έχει ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα. Να βρει ένα σταθερό αμυντικό σχήμα και να το δουλέψει σωστά. Θα τον βοηθήσει η επιστροφή του Τσίλγουελ. Ο βετεράνος άσος επίσης στερείται τους Ζίγιεχ και Πούλισικ. Παίκτες που με τον Βέρνερ μπορούν να φτιάξουν μία εξαιρετική επιθετική τριπλέτα.

Premier League: Τέσσερα νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού

Τότεναμ
Η ήττα της Τότεναμ από την Έβερτον με 1-0 δεδομένα την... ταρακούνησε παρότι επικράτησε με 5-2 της Σαουθάμπτον και μετά δεν έχασε (1-1) με τη Νιουκάστλ. Ένα πρόβλημα είναι το γεγονός πως στο κέντρο οι Γουίνκς και Χόισμπεργκ δεν έχουν τη διεισδυτικότητα που θα ήθελε η Τότεναμ ή την ενέργεια των Εντομπελέ και Λο Σέλσο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να πιστέψει και να στηρίξει τους μέσους του. Επίσης να βγάλει στο γήπεδο μία ομάδα με πιο μεγάλη... ζωντάνια και καλύτερο ρυθμό.

Ο Κέιν μπορεί να έδωσε και τα τέσσερα γκολ του Σον με τη Σαουθάμπτον όμως η Τότεναμ θέλει ένα σαφώς βελτιωμένο κέντρο και να μην τα περιμένει όλα από τον επιθετικό της. Οι οπαδοί της βλέπουν πως η ομάδα δεν παίζει με ταχύτητα. Με τη Νιουκάστλ μάλιστα η Τότεναμ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Ο Μουρίνιο έχει... δουλειά ακόμα από την μεταγραφική αγορά με τον στόπερ Σκρίνιαρ από την Ίντερ στο στόχαστρό του αλλά και το μέλλον του Ντέλε Άλι να είναι ακόμα ανοιχτό. Ίσως η Τότεναμ να έχει μία φουλ παραγωγική μεταγραφικά τελευταία εβδομάδα.

Ομπαμεγιάνγκ: «Είχα πρόταση από την Μπαρτσελόνα αλλά ήθελα να μείνω στην Αρσεναλ»

Άρσεναλ
Η Άρσεναλ σε αντίθεση με Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Τότεναμ, μπήκε στη νέα χρονιά με το μάξιμουμ των βαθμών που μπορούσε να μαζέψει. Νίκη με Φούλαμ και νίκη με Γουέστ Χαμ. Ο Αρτέτα έφτιαξε την ομάδα του πιο σκληρή αμυντικά και παίρνει μεγάλη επιθετική δύναμη από τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Η Άρσεναλ εφόσον συνεχίζει να έχει σταθερή απόδοση και περιορίσει τα αμυντικά λάθη θα έχει πολύ πιο καλή προοπτική. Έχει ακόμα... δουλειά βέβαια για να φτάσει να διεκδικεί ξανά πρωτάθλημα.

Ο Αρτέτα το πιο αδύναμο σημείο του το έχει εντοπίσει στη μεσαία γραμμή. Έχει ξεχωρίσει τον Αουάρ της Λιόν και τον Παρτέι της Ατλέτικο Μαδρίτης και θεωρεί πως η απόκτησή τους θα ανεβάσει επίπεδο στην ομάδα. Μέχρι τώρα οι διαπραγματεύσεις έχουν αποτύχει. Η Ατλέτικο θέλει να κρατήσει τον Παρτέι και παρότι η Άρσεναλ προσέφερε τον Τορέιρα στα ανταλλάγματα. Για τον Αουάρ η πρώτη πρόταση απορρίφθηκε. Εάν οι συζητήσεις τους για τους στόχους τους αποδώσουν καρπούς τότε η Άρσεναλ θα πάρει μία μεγάλη ώθηση.

 

Τελευταία Νέα