Ποια ομάδα θα κάνει δικό της τον Μπαπέ; (poll)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ποια ομάδα θα κάνει δικό της τον Μπαπέ; (poll)

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης τον «φλερτάρει» συνεχώς, η Λίβερπουλ έχει κερδίσει τον θαυμασμό του και η Μπαρτσελόνα βασίζει πάνω του τη νέα εποχή της . Πού θα καταλήξει, όμως, ο Κιλιάν Μπαπέ τώρα που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν; Ψηφίστε στο poll του PlanetFootball.

Το αίτημα του Κιλιάν Μπαπέ να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της σεζόν δεν προκάλεσε απορίες. Ο Γάλλος super-star φαινόταν να έχει στο μυαλό του από πέρυσι το ενδεχόμενο να κυνηγήσει αλλού την καριέρα του κι όπως αποκάλυψαν οι «Times», η ώρα έχει φτάσει.

Στα 21 του χρόνια, ο Μπαπέ αποτελεί σταθερά τον πιο πειστικό διάδοχο για κορυφαίο παίκτη του πλανήτη στη μετά Μέσι-Κριστιάνο εποχή, έχει νιώσει επί μια τριετία στους Παριζιάνους πώς είναι να στρέφονται όλοι οι προβολείς πάνω σου, έφτασε σε τελικό Champions League, κατέκτησε 9 τίτλους συνολικά και θα προσθέσει σίγουρα κι άλλους στο παλμαρέ του μέχρι να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος.

Ωστόσο, όταν το καλοκαίρι του 2017 υπέγραφε στους Παριζιάνους, ήξερε πως ψάχνει απλά ένα «stepping stone», ένα δυνατό βήμα παραπάνω με ημερομηνία λήξης, για να είναι απόλυτα έτοιμος να πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, εκεί όπου η πίεση, οι φιλοδοξίες και τα φώτα των «φλας» είναι πολλαπλάσια. Κι αυτό σίγουρα δεν είναι η Ligue 1.

Ο Κιλιάν Μπαπέ βρίσκεται λοιπόν κοντά σε ένα σταυροδρόμι από μνηστήρες που θα κάνουν τα πάντα για να τον αποκτήσουν, καθώς στη δική του προσωπικότητα, βλέπουν το μέλλον τους, μια «χρυσή» εποχή να ξεδιπλώνεται μπροστά τους από όλες τις απόψεις. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το 2022, για αυτό η είδηση κάνει λόγο για «αίτημα». Ο Γάλλος επιθυμεί να αποχωρήσει έναν χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, με προτεραιότητα να αγωνιστεί σε La Liga ή Premier League, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ρισκάρουν να θέσουν νέο μεταγραφικό ρεκόρ στην ιστορία τους.

Ποια «μεγαθήρια», όμως, συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να τον έχουν στο ρόστερ τους από τη σεζόν 2021/22; Ποιες έχουν ενδιαφερθεί στο παρελθόν, ποιες έχουν ανοίξει ήδη δίαυλο επικοινωνίας και ποιες μπορούν ρεαλιστικά να ξοδέχουν μίνιμουμ 180 εκατ. ευρώ (η χρηματιστηριακή του αξία) για να προχωρήσουν το deal;

Ρεάλ Μαδρίτης


Η πιο επιφανής «θαυμάστρια» στην ουρά, το εκ πρώτης όψεως αδιαφιλονίκητο φαβορί για την απόκτησή του είναι η Βασίλισσα. Εδώ και δύο χρόνια, το όνομα του Μπαπέ βρίσκεται διαρκώς στη μεταγραφολογία, ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον έχει χρίσει από το 2019 ως τον μεγάλο στόχο του κλαμπ για το 2021. Το timing μοιάζει εξαιρετικό, η Ρεάλ δεν θα ξοδέψει στο τρέχον παζάρι όπως όλα δείχνουν ούτε ευρώ για μεταγραφές (πρωτάκουστο), και λόγω κορονοϊού, αλλά κι επειδή προετοιμάζει το έδαφος και τις προϋποθέσεις για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Παρί Σεν Ζερμέν και να συνδυάσει τον ερχομό του Κιλιάν Μπαπέ με το ανακαινισμένο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», που θα στεγάσει τη νέα εποχή των Μερένγκες. Συν τοις άλλοις, ο ίδιος ο Μπαπέ δεν είχε καταφέρει να κρύψει καλά το δικό του «φλερτ» προς τη Ρεάλ και μικρότερος είχε εκφράσει το όνειρό του να αγωνιστεί κάποτε με τη φανέλα της.

Λίβερπουλ


Στη διάρκεια της καραντίνας, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, οι φήμες πήραν «φωτιά» για ενδεχόμενη κίνηση των Reds για τον Μπαπέ. Κι αντίστροφα, για μεγάλη εκτίμηση του νεαρού επιθετικού προς τον Γιούργκεν Κλοπ και το σύνολο της Λίβερπουλ. Ένα από αυτά έκανε λόγο για πιθανό deal με χρήματα και τον Σαντιό Μανέ ως αντάλλαγμα. Το πόσο μακριά από την πραγματικότητα ήταν όλα αυτά θα φανεί στο εγγύς μέλλον, με τους πρωταθλητές Αγγλίας πάντως να τηρούν πολιτική λιτότητας στο τρέχον παζάρι, επικοινωνώντας πως δεν είχαν καν τους πόρους για να αποκτήσουν τον Τίμο Βέρνερ κι εν μέσω δύσκολων διαπραγματεύσεων για τη μεταγραφή του Τιάγκο από τη Μπάγερν. Η περίπτωση του Μπαπέ, όμως, μπαίνει σε ξεχωριστή εξίσωση. Η επιθετική τριπλέτα της «χρυσής» τελευταίας τριετίας των Σαλάχ-Μανέ-Φιρμίνο πολύ δύσκολα θα μείνει άθικτη και μετά το καλοκαίρι του 2021 και ίσως ο συγχρονισμός με την τομή αποχώρησης του Μπαπέ από το Παρίσι να αποδειχθεί «καρμικός».

Μπαρτσελόνα


Έχει ένα σωρό μέτωπα ακόμη να διευθετήσει, με ορίζοντα την επαναφορά της κανονικότητας που λείπει σταθερά τα τελευταία χρόνια από το πλάνο (;). Όλα γυρνούν γύρω από τον Λιονέλ Μέσι, υπό το πρίσμα του αν θα μείνει ή θα φύγει κι εκείνος το επόμενο καλοκαίρι όπως ο Μπαπέ. Ανεξάρτητα, όμως, από το τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση, ο προσεχώς 34χρονος Μέσι έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει το μέλλον της Μπαρτσελόνα. Οι εκλογές του Μαρτίου και η αλλαγή σελίδας που διαγράφεται είναι πολύ πιθανόν να φέρει τον Γάλλο αστέρα σε περίοπτη θέση, να προκαλέσει τη νέα διοίκηση να μπει δυναμικά στο κυνήγι της απόκτησης του, κι ας αποτύχει. Σίγουρα, όμως, οι Καταλανοί έχουν πολλούς λόγους και βάσιμες βλέψεις για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον κι αυτή τη φορά να μην τον θέσουν σε δεύτερη μοίρα και να προτιμήσουν κάποιον... Ντεμπελέ, όπως το 2017.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Από οικονομικής σκοπιάς, οι Κόκκινοι Διάβολοι έχουν όλα τα φόντα για να πάρουν θέση στο «τραπέζι» των ανταγωνιστών για την υπογραφή του Μπαπέ. Το ζήτημα κυρίως είναι αν έχει την αγοραστική ικανότητα/δυνατότητα να ολοκληρώσει ένα τέτοιο deal μεγατόνων, σε καθεστώς «σκληρού» ανταγωνισμού με τις πιο πλούσιες και επιτυχημένες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό το καλοκαίρι δέχθηκε την «ήττα» στο σίριαλ του Τζέιντον Σάντσο, για τα μισά χρήματα από όσα θα απαιτούσε περίπου η μεταγραφή του 21χρονου Γάλλου. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, είναι αυτή κι αν και συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες από τις παραπάνω, χρειάζεται τον παίκτη γύρω από τον οποίο θα καταφέρει να χτίσει μετά από χρόνια μια ομάδα κυριαρχίας, ώστε να επανέλθει πραγματικά στην ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια στέκονται μόνο Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Loading...

 

Τελευταία Νέα