Τσέλσι: Ο Χάβερτς και η κατάρα των πιο ακριβών μεταγραφών της

Τσέλσι: Ο Χάβερτς και η κατάρα των πιο ακριβών μεταγραφών της

Gazzetta team
Τσέλσι: Ο Χάβερτς και η κατάρα των πιο ακριβών μεταγραφών της

bet365

Με τον Κάι Χάβερτς, η Τσέλσι ισοφάρισε το μεταγραφικό ρεκόρ της, αλλά τις τέσσερις προηγούμενες φορές που το έκανε με Σεβτσένκο, Τόρες, Μοράτα, Κέπα, υπήρξε πλήρης αποτυχία.

Αυτό που άπαντες ήξεραν ότι θα συμβεί, έγινε πραγματικότητα. Τελικά ο Κάι Χάβερτς υπέγραψε και η ενίσχυση της Τσέλσι σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο είναι εκπληκτική. Μετά τους Χακίμ Ζίγιεχ και Τίμο Βέρνερ, οι Μπλε απέκτησαν ακόμα έναν υπέροχα ταλαντούχο παίκτη και μάλιστα συνεχίζουν την τρομερά ανανέωση που έχει ήδη από πέρσι συντελεστεί σε ένα ρόστερ, για το οποίο ο Φρανκ Λάμπαρντ έχει κάθε λόγο να καμαρώνει.

Ωστόσο, τόσο ο νεαρός Γερμανός μέσος, όσο και το ίδιο το club, έχουν έναν λόγο να ανησυχούν. Αυτός είναι ότι οι προηγούμενες ακριβότερες αγορές ναυάγησαν. Και τα 80 εκατ. ευρώ που ξοδεύτηκαν για χάρη του, καθιστούν τον Χάβερτς την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των Λονδρέζων (σ.σ.: ισοφάρισε το ρεκόρ για τον Κέπα). Ας δούμε όμως τι συνέβη με τους προηγούμενους…


Αντρέι Σεβτσένκο

Ο Ουκρανός φορ υπήρξε ανεπανάληπτος στη Μίλαν. Σε σημείο μάλιστα να κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα» το 2004. Το καλοκαίρι του 2006 ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς τον πήρε κοντά του, πληρώνοντας 43,88 εκατ. ευρώ. Ο Σεβτσένκο ουδέποτε όμως κατάφερε να επιστρέψει έστω και στο ελάχιστο εκείνο το ποσό. Μέχρι το 2009 που αποχώρησε οριστικά (σ.σ.: το 2008-’09 ήταν δανεικός στη Μίλαν) σκόραρε μόλις εννέα φορές σε 48 αγώνες πρωταθλήματος.


Φερνάντο Τόρες

Το 2011 γινόταν πάταγος, καθώς η Τσέλσι πλήρωνε στη Λίβερπουλ 58,5 εκατ. ευρώ για τον Ισπανό ντελικάτο φορ, ο οποίος έκανε μυθικά πράγματα στην Premier League. Με το που πάτησε όμως το πόδι του στο «Στάμφορντ Μπριτζ», σίγησε. Σε τέσσερα χρόνια εκεί έβαλε μόνο 20 γκολ σε 110 αγώνες πρωταθλήματος και έγινε highlight για απίθανες χαμένες ευκαιρίες. Σημαντικότερα αναμνήσεις του όμως το γκολ στον ημιτελικό της Βαρκελώνης και το κερδισμένο κόρνερ για το γκολ στον μετέπειτα κερδισμένο τελικό του Μονάχου το 2012.


Αλβαρο Μοράτα

Για να τον αγοράσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ωστόσο, ο Αλβαρο Μοράτα ουδέποτε ανταπέδωσε στο γήπεδο την τιμή των 66 εκατ. ευρώ. Δύο χρόνια έπαιξε καθαρά εκεί (2017-’19) και έβαλε 16 γκολ σε 45 αγώνες της Premier League, για να καταλήξει κι εκείνος, όπως και ο Τόρες, στην Ατλέτικο Μαδρίτης.


Κέπα Αριθαμπαλάγα

Το 2018 και με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Βάσκος τερματοφύλακας είχε τοποθετηθεί ήδη στους πιο υποσχόμενους στον κόσμο στη θέση του. Τα 80 εκατ. ευρώ τον κατέστησαν όχι μόνο την ακριβότερη μεταγραφή για την Τσέλσι, αλλά και για πορτιέρο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Κέπα όμως μόνο αρνητικές επιδόσεις κατέγραψε. Τόσο με τη συμπεριφορά του προς τον Μαουρίτσο Σάρι, όσο και με τις επιδόσεις του στην περσινή σεζόν, όπου τελικά έχασε τη θέση του βασικού και οι Μπλε αναζητούν εναγωνίως τον επόμενο Νο1 τους.

 

Τελευταία Νέα