Ο Μέσι ΔΕΝ έμεινε, απλώς ΔΕΝ τον άφησαν να φύγει

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ο Μέσι ΔΕΝ έμεινε, απλώς ΔΕΝ τον άφησαν να φύγει

bet365

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο γράφει για την αναγκαστική παραμονή του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα και την ουτοπική σεζόν που θα βιώσει το «Καμπ Νόου».

Όταν έγραφα εν θερμώ το «Ρε Μέσι, δεν (σου) αξίζει τέτοιο τέλος», ειλικρινά δεν έβλεπα τον τρόπο που θα μπορούσε ο Λιονέλ Μέσι να μείνει στην Μπαρτσελόνα και άλλη σεζόν. Και όμως, δέκα ημέρες αργότερα, ο Μέσι έμεινε στην Μπάρτσα. Για να είμαστε απολύτως ακριβείς, βεβαίως, ΔΕΝ έμεινε, απλώς ΔΕΝ τον άφησαν να φύγει.

Η συνέντευξη – εξομολόγηση του Αργεντινού σούπερ σταρ στην ιστοσελίδα Goal άφησε ξεκάθαρο αυτό το αίσθημα απογοήτευσης του Μέσι για την συμπεριφορά του προέδρου Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος στην διάρκεια της σεζόν του είχε υποσχεθεί (;) ότι θα είναι ελεύθερος να κάνει ό, τι θέλει στο τέλος της. Υποσχέσεις που αποδείχθηκαν ψεύτικες.

Στην εφιαλτική, εικονική... πραγματική πραγματικότητα (ποιητική αδεία, συγνώμη για την φράση) που βιώνουμε το 2020, με την πανδημία του κορονοϊού, την ασύλληπτη αστυνομική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες και την επικίνδυνη ένταση στις ελληνό-τουρκικές σχέσεις, το βιώνουμε και αυτό στο ποδόσφαιρο.

Στις δυο σήμερα (05/09) τα ξημερώματα, οι απαντήσεις ήταν σοκαριστικές σε γκάλοπ στην ιστοσελίδα της κυβερνητικής (στο πλευρό της διοίκησης, δηλαδή) εφημερίδας «Mundo Deportivo» με ερώτημα: «Είναι το καλύτερο για την Μπάρτσα ότι ο Μέσι μένει;».

Στο γκάλοπ είχαν συμμετάσχει πάνω από 60 χιλιάδες χρήστες και σχεδόν το 69% (το 68,42% για την ακρίβεια) είχε απαντήσει «ΟΧΙ»! Όχι, δεν είναι το καλύτερο για την Μπάρτσα ότι ο Μέσι μένει; Και όμως!

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου, ο πρώτος σκόρερ, ο πιο καθοριστικός παίκτης την τελευταία 20ετία, ΔΕΝ είναι καλό που μένει; Μην φτάνουμε στο άλλο άκρο. Ο Μέσι είπε ότι «θα τα δώσω όλα» και είναι δεδομένο ότι θα το κάνει.

Και, το πιο σημαντικό, θα έχει (κορονοϊού επιτρέποντος) την ευκαιρία να φύγει από τον σύλλογο σε ένα γεμάτο, παραδομένο στα πόδια του «Καμπ Νόου», όπως του αξίζει. Όπως αξίζει στον σύλλογο (προσοχή, όχι στην διοίκηση), όπως αναμφίβολα αξίζει στους φιλάθλους.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Αν δεν υπάρξει ανατροπή της ανατροπής (ω ανατροπή), ο Μέσι μένει και πλέον διαμορφώνονται νέα δεδομένα για την Μπαρτσελόνα, τον Ρόναλντ Κούμαν, τους συμπαίκτες του Αργεντινού και την διοίκηση. Ποια είναι αυτά;

Ο σύλλογος διατηρεί τις εμπορικές συμφωνίες που είχε χάρη στον Μέσι, αλλά βεβαίως θα πρέπει να καλύψει το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο του Αργεντινού, σε μια εξαιρετικά δύσκολη σεζόν λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός, με απώλειες που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κούμαν είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να οδηγήσει το καράβι ακόμα και χωρίς τον Μέσι, αλλά τώρα πρέπει να τα βρει με τον Αργεντινό και να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό, έστω και αν ο Μέσι δεν χρειάζεται καθοδήγηση. Μπορεί μόνος του να τα καταφέρει μια χαρά. Οι ισορροπίες στα αποδυτήρια, όμως, θα είναι σε μια επικίνδυνη και εύθραυστη ισορροπία...

Οι συμπαίκτες του, φαντάζομαι, είναι χαρούμενοι που μένει, αλλά και μπερδεμένοι για την επόμενη μέρα. Ο Αντουάν Γκριεζμάν πίστευε ότι θα είναι το σημείο αναφοράς, αλλά πλέον πρέπει να μάθει να συμβιώνει με τον Μέσι και χωρίς τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος έχει κλείσει στην Γιουβέντους.

Ο Ανσού Φατί εμφανίζεται (και πιθανόν είναι) το νέο αστέρι της Μπάρτσα, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες της προηγούμενης σεζόν υπήρχε η αίσθηση της ενόχλησης του Μέσι επειδή ο πιτσιρικάς τελείωνε παραπάνω φάσεις απ' όσες του... επέτρεπε το στάτους του στην ομάδα. Συν τοις άλλοις, τα έσπασε (εμπορικά) με τον αδελφό του Λέο, Ροδρίγο, και αφέθηκε στα χέρια του μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζόρζε Μέντες.

Όσο για την διοίκηση; Θεωρητικά, ο Μπαρτομέου βγαίνει από αυτή την μονομαχία ως ο μεγάλος νικητής (;). Είναι, όμως, ανεπιθύμητος από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων και η πρόταση μομφής εις βάρος της διοίκησης του προχωράει. Συν τοις άλλοις, υπάρχουν σκιές για διαφθορά οι οποίες, εφόσον επιβεβαιωθούν, μπορούν να τον οδηγήσουν, εκτός από το εδώλιο του κατηγορούμενου, στην πρόωρη παραίτηση, με τις εκλογές να γίνονται νωρίτερα από τον Μάρτιο του 2021.

ΚΑΙ ΑΝ Ο ΜΕΣΙ... ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ;

Οι εκλογές, ειδικά αν αυτές λάβουν χώρα νωρίτερα απ' ότι είναι προγραμματισμένες, δεν αποκλείεται να επιφέρουν και ανατροπή στην (δεδομένη αυτή την στιγμή) αποχώρηση του Μέσι το επόμενο καλοκαίρι.

Το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, μετά την συνέντευξη του Λέο, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι αυτή η τελευταία σεζόν του Αργεντινού στο «Καμπ Νόου». Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να φύγει άμεσα η διοίκηση Μπαρτομέου και ο νέος πρόεδρος να πείσει τον ποδοσφαιριστή να ανανεώσει το συμβόλαιό του, πέρα από το 34ο έτος της ηλικίας του.

Πως μπορεί να γίνει αυτό; Με ένα πρότζεκτ που θα έχει ρεαλιστικές πιθανότητες επιτυχίας (δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο με παίκτες τύπου Βαϊνάλντουμ και Ντεπάι) και δεν θα πρόκειται για «ταχυδακτυλουργικά κόλπα», όπως τα χαρακτήρισε ο Μέσι σε μια ατάκα που θα μείνει στην ιστορία. Ταχυδακτυλουργικά κόλπα, με τα οποία η ομάδα θα σώζει (εν μέρει) τις σεζόν, όπως έκανε τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση την τελευταία, καταστροφική σεζόν.

Ο Λιονέλ Μέσι, ως Λεονάρντο ντι Κάπριο - Τζόρνταν Μπέλφορντ στον «Λύκο της Γουόλ Στριτ», ανακοινώνει ότι δεν φεύγει. Έγινε viral βεβαίως...

Αυτή την στιγμή, τα δύο φαβορί ενόψει των εκλογών είναι ο νέος Βίκτορ Φοντ (ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Τσάβι για την θέση του προπονητή) και ο παλιός Τζουάν Λαπόρτα. Ο Τσάβι έχει την προσωπικότητα και την επιρροή να πείσει τον Μέσι για το πρότζεκτ του και ο Λαπόρτα διατηρεί καλή σχέση με τον Αργεντινό, από την εποχή που ήταν ο πιο πετυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου.

Συνοψίζοντας, τα ευχάριστα από αυτή την εξέλιξη είναι ότι το τελευταίο ματς του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα δεν θα είναι, εκτός νέου απροόπτου, το ταπεινωτικό 8-2 από την Μπάγερν Μονάχου και ότι δεν θα φύγει από τον σύλλογο της καρδιάς του ως «προδότης» (όπως τόλμησαν να τον χαρακτηρίσουν ακόμα και δημοσιογράφοι).

Τα δυσάρεστα; Ότι ενδεχομένως, παρά τα λόγια του, δεν θα είναι σε θέση να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό, όντας απογοητευμένος από την στάση του συλλόγου και ξενερωμένος με τις χτυπητές αδυναμίες της ομάδας, όταν θα μπορούσε να... κεντάει στην σαφώς πιο ανταγωνιστική Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία φρονώ ότι έχει συμφωνήσει προ πολλού.

Αυτό θα επιβεβαιωθεί (ή όχι) από τον Ιανουάριο, όταν ο Μέσι θα είναι πλέον απόλυτα ελεύθερος να συζητήσει και να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του. Τότε που ενδέχεται να γραφτεί το τελευταίο επεισόδιο μιας ιστορίας που πιθανόν να επιβεβαιώσει περίτρανα το τραγούδι του Μπάμπη Τσετίνη και της Λίτσας Διαμάντη με τίτλο «Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο».. Ακόμα και αν δεν ολοκληρωθεί σε μια αίθουσα δικαστηρίου...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα