Οι τρεις... αδικίες του 2019-'20 στον μύθο του Λεβαντόφσκι

Οι τρεις... αδικίες του 2019-'20 στον μύθο του Λεβαντόφσκι

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Οι τρεις... αδικίες του 2019-'20 στον μύθο του Λεβαντόφσκι

bet365

Η σεζόν ήταν τόσο γενναιόδωρη για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά του φέρθηκε και άδικα, “στερώντας” του τα δύο κορυφαία βραβεία, ενώ το ίδιο ίσως του συμβεί και με το ρεκόρ σκοραρίσματος του Champions League.

Σε λίγες μέρες γίνεται 32. Πιτσιρικάς δεν είναι, αλλά βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. Μόνο που όσο τέλεια του έχει πάει ποδοσφαιρικά το 2019-'20, άλλο τόσο έχει... αδικήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο σέντερ φορ της Μπάγερν κάνει πραγματικά εκπληκτικά πράγματα και δεν καταλαβαίνει ούτε καν από καραντίνες και αγωνιστικά κενά. Οπως συνέβη μετά την επιστροφή της Bundesliga, έτσι ακριβώς και τώρα που δεν είχε παίξει για περίπου έναν μήνα, ο Λέβα εμφανίστηκε οδοστρωτήρας κόντρα στην Τσέλσι, όπου έβαλε δύο και σέρβιρε άλλα δύο γκολ. Κάπως έτσι βρέθηκε να κυνηγάει ακόμα ένα μεγάλο ρεκόρ: το μεγαλύτερό του μέχρι τώρα...

Αυτή τη στιγμή έχει φτάσει τα 13 τέρματα στη σεζόν στο Champions League, όπου με 66 βρίσκεται στην 4η θέση όλων των εποχών, πίσω μόνο από Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Ραούλ. Μάλιστα τον Ισπανό θρύλο μπορεί να τον προσπεράσει, καθότι εκείνος σταμάτησε στα 71. Πλέον ο Λεβαντόφσκι έχει μπροστά του το μεγάλο ραντεβού κόντρα στην Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Πέμπτη για τη φάση των “8”. Εάν όμως η Μπάγερν καταφέρει να φτάσει μέχρι και τον τελικό, τότε θα έχει συνολικά τρία ακόμα ματς να παίξει. Στόχος είναι να ξεπεράσει την απόλυτη επίδοση στον θεσμό, τα 17 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο από το 2013-'14.

Εφόσον λοιπόν ο Πολωνός σούπερ σταρ που έχει παίξει σε επτά ματς στη φετινή διοργάνωση, διατηρήσει το 1,85 μέσο όρο που έχει σε γκολ/ ματς, τότε θα γίνει ο ρέκορντμαν του θεσμού. Μόνο που εδώ έρχεται η πρώτη... αδικία:

Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Ο εν λόγω μέσος όρος του είναι εκπληκτικός. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο Λεβαντόφσκι θα είχε ακόμα δύο παιχνίδια μπροστά του. Δηλαδή πέντε ακόμα μαζί με τον τελικό. Ακόμα και με αυτό το ντεσαβαντάζ όμως, έχει τις πιθανότητές του. Σίγουρα πάντως, ακόμα και εάν δεν φτάσει στην κορυφή, μπορεί να πλασαριστεί ψηλά στις επιδόσεις σκοραρίσματος στο Champions League, όπου ήδη βρίσκεται στην 5η θέση μίας σεζόν. Οι τρεις πρώτες θέσεις ανήκουν στον Ρονάλντο, που εκτός των 17, έχει βάλει επίσης 16 (2015-'16) και 15 (2017-'18), ενώ ακολουθεί ο Μέσι με 14 (2011-'12).

Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟ “ΧΡΥΣΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ”

Ο φοβερός Τσίρο Ιμόμπιλε στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του έκανε σούπερ φίνις με τη Λάτσιο και κατέκτησε εκείνος το “Χρυσό Παπούτσι”. Για να στεφθεί πρώτος σκόρερ της Ευρώπης, ο Ιταλός φορ σκόραρε 36 φορές σε 37 αγώνες. Είχε δηλαδή 0,97 γκολ/ ματς. Την ίδια στιγμή ο Λεβαντόφσκι σταμάτησε στα 34 γκολ, αλλά σε 31 αγώνες, μετρώντας 1,09 / ματς. Ο Λέβα δηλαδή έβαλε μόλις δύο λιγότερα σε πέντε λιγότερα ματς και ενώ στη Serie A των 20 ομάδων ο Ιμόμπιλε είχε τέσσερα ματς περισσότερα να παίξει ούτως ή άλλως από τη Bundesliga των 18 ομάδων. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια διαφορά στον συντελεστή αξιολόγησης από την UEFA και αυτή είναι μία μεγάλη αδικία για τον Πολωνό.

Η ΑΔΙΚΙΑ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΜΠΑΛΑΣ”

Είναι εκπληκτικός, ασταμάτητος, ο κορυφαίος αναμφίβολα. Συνολικά σε 44 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπάγερν, ο Λέβα σκόραρε 53 φορές και μοίρασε οκτώ ασίστ. Γενικότερα όμως η παρουσία του υπήρξε και εξακολουθεί να είναι αδιάβλητα ηγετική από το ξεκίνημα της σεζόν έως αυτή τη στιγμή. Εκείνος είναι που οδήγησε τους Βαυαρούς στο νταμπλ και τους έχει καταστήσει φαβορί στα μάτια όλων αναφορικά με το φινάλε του Champions League. Σίγουρα παίζει ρόλο το ποιος θα σηκώσει στο τέλος την κούπα, αλλά εάν το έκανε εκείνος, του στερήθηκε η μοναδική ευκαιρία της καριέρας του να του απονεμηθεί δικαίως η “Χρυσή Μπάλα”. Και αυτή είναι ξεκάθαρα το τρίτο και μεγαλύτερο φάουλ του 2019-'20 προς αυτόν. Μίας σεζόν που του φέρθηκε τόσο γενναιόδωρα και τόσο άδικα μαζί...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος