Champions League: Ευκαιρία να το σηκώσει, κάποια που δεν το σήκωσε ποτέ

Champions League: Ευκαιρία να το σηκώσει, κάποια που δεν το σήκωσε ποτέ

bet365

Η πιο περίεργη και μακρά σεζόν του Champions League θα έχει και τη σύνθεση που της αναλογεί στα προημιτελικά, με τουλάχιστον έξι φιναλίστ να μην έχουν κατακτήσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Αν το περσινό Champions League έμεινε στην ιστορία ως η έκδοση των δραματικών φινάλε, των επικών ανατροπών και των πιο χορταστικών ματς που είδαμε ποτέ εντός της ίδιας αγωνιστικής περίοδου, τότε το φετινό έχει την προοπτική να μνημονεύεται για πάντα ως η χρονιά των πρωτόπειρων, δυνάμει τροπαιούχων.

Μέσα σε ένα βράδυ, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, από Λυών και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα. Αν προσθέσει κανείς και τη Λίβερπουλ, που αποχαιρέτησε από τον Μάρτιο με «θύτη» την Ατλέτικο Μαδρίτης, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο πρωταθλητής Ιταλίας, Ισπανίας και Αγγλίας απουσιάζουν ταυτόχρονα από τη φάση των «8», μετά τη σεζόν 2001-02 (Γιουβέντους, Βαλένθια, Άρσεναλ τότε αντίστοιχα). Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη «σοκαριστική» πραγματικότητα που περιγράφει την τρέχουσα, ομολογουμένως πιο επεισοδιακή ποδοσφαιρική σεζόν στα «αστέρια».

ΕΞΙ ΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΟΚΤΑΔΑ

Η κοινή εξουδετέρωση των τριών μεγαθηρίων έχει αφήσει το προσχέδιο των προημιτελικών, πλέον, με 6/6 ομάδες που δεν έχουν σηκώσει ποτέ το Champions League. Μαζί με τους Λιονέ, τους Ροχιμπλάνκος και τους Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, τη θέση τους στην οκτάδα έχουν εξασφαλίσει ήδη η Αταλάντα, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λειψία, έξι ομάδες που το συνολικό τους άθροισμα στους πιο βαρύτιμους τίτλους ισοδυναμεί με 0 (ολογράφως ΜΗΔΕΝ).

Αυτό σημαίνει ότι στη φάση των «8» θα υπάρχουν το πολύ δύο κλαμπ που έχουν πανηγυρίσει την κατάκτηση. Μία θα προκύψει βέβαια από το ζευγάρι της Μπάγερν Μονάχου με την Τσέλσι (3-0), ενώ για τη δεύτερη ακόμα... παίζεται, καθώς η Νάπολι βρίσκεται ακόμη στο κόλπο της πρόκρισης απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακόμα, όμως κι αν η παρέα του Λιονέλ Μέσι κάνει το καθήκον της και προκριθεί, το 2/8 αποτελεί επίδοση που έχει να σημειωθεί από το 2005-06. Η διαφορά, όμως, είναι ότι εκείνη τη σεζόν, οι υπόλοιπες έξι είχαν να ποντάρουν στο «τραπέζι» τίτλους από Κύπελλο Πρωταθλητριών. Στην προκειμένη περίπτωση, Παρί, Σίτι και Νάπολι μετρούν μόνο ένα Κύπελλο Κυπελλούχων η κάθε μία, η Αταλάντα διανύει την παρθενική της σεζόν στο Champions League και η Λειψία ιδρύθηκε το... 2009.

Κάπως έτσι, ανεξαρτήτως του πώς θα συμπληρωθεί το παζλ, ανοίγεται ο δρόμος για να προστεθεί μία νέα νικήτρια στο πάνθεον. Είχε ήδη παρατηρηθεί ο χώρος για τις «πρωτάρες», μετά την κλήρωση των διασταυρώσεων για τα προημιτελικά κι έπειτα, με την κληρωτίδα να χωρίζει στο ένα «μονοπάτι» τις Παρί Σεν Ζερμέν-Αταλάντα, Λειψία -Ατλετίκο Μαδρίτης.

Μία από τις τέσσερις συνεπώς, θα βρίσκεται στον τελικό της 23ης Αυγούστου στη Λισαβόνα. Καλύτερη ευκαιρία, στην πιο ιδιότυπη, ποδοσφαιρική και μη χρονιά που βιώνουμε, δύσκολα θα βρουν για να «σπάσουν το ρόδι» και να γράψουν το δικό τους όνομα με ασημένια γράμματα στη βάση του τροπαίου και με χρυσά στο ιστορικό βιβλίο του Champions League.

 

Τελευταία Νέα