Η σεζόν χωρίς τέλος της Γουλβς και το κερασάκι του Europa

Gazzetta team
Η σεζόν χωρίς τέλος της Γουλβς και το κερασάκι του Europa

bet365

Το Σάββατο (25/07), η Γουλβς έκλεισε έναν χρόνο από τον πρώτο αγώνα της στην φετινή σεζόν (!), η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί (ή όχι) στην ρεβάνς με τον Ολυμπιακό (06/08). Ο Αλέξανδρος Λοθάνο κουράζεται μόνο που γράφει για την σεζόν χωρίς τέλος των Λύκων.

Καλοκαιράκι (ναι, και στην Αγγλία έχουν!), μισογεμάτο «Μολινό», ο κορονοϊός δεν υπήρχε ούτε καν ως ιδέα, τα πόδια των παικτών ήταν ακόμα βαριά από την προετοιμασία. Στις 25 Ιουλίου του 2019, η Γουλβς νικούσε 2-0 την Κρουσέιντερς από την Βόρεια Ιρλανδία για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League και έκανε επίσημη έναρξη της σεζόν 2019-2020.

Ένα χρόνο αργότερα, ήτοι 365 ημέρες μετά από εκείνο το ματς, οι Λύκοι του Νούνο Εσπίριτο Σάντο εξακολουθούν να δίνουν παιχνίδια για την ίδια αγωνιστική περίοδο! Και θα δώσουν τουλάχιστον ένα ακόμα, εκ νέου στο «Μολινό», όταν θα υποδεχθούν τον Ολυμπιακό (Πέμπτη 06/08, 22:00) στην ρεβάνς του 1-1 στο «Καραϊσκάκη», για την φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Όταν δώσαμε τον πρώτο επίσημο αγώνα μας κόντρα στην Κρουσέιντερς, δεν περίμενα ότι ένα χρόνο μετά θα δίναμε παιχνίδια για την ίδια σεζόν» παραδέχθηκε ο αρχηγός Κόνορ Κόουντι για την πιο ιδιαίτερη σεζόν στην ιστορία, όχι μόνο της ομάδας, αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, λόγω της πανδημίας.

Ο μαραθώνιος της Γουλβς έκλεισε έναν χρόνο και 57 παιχνίδια, με το τελευταίο να μην έχει την κατάληξη που θα ήθελαν όλοι στην ομάδα. Η ήττα από την Τσέλσι με 2-0 άφησε την παρέα του Ντανιέλ Ποντένσε στην έβδομη θέση της (τελικής) βαθμολογίας της Premier League, με αποτέλεσμα να έχει πλέον δύο δρόμους για να παίξει στην Ευρώπη και την επόμενη σεζόν.

Ο πρώτος, θεωρητικά, είναι ο πιο εύκολος και εφικτός. Να κατακτήσει το Κύπελλο η Τσέλσι στον τελικό με την Άρσεναλ (Σάββατο 01/08, 19:30) και να βγει στο Europa League η έβδομη της βαθμολογίας.

Ο δεύτερος, ο πιο δύσκολος αλλά και συνάμα πιο συναρπαστικός: Να ξεπεράσει η Γουλβς τον Ολυμπιακό και να κατακτήσει εντέλει το Europa League, εξασφαλίζοντας έτσι απευθείας θέση στους ομίλους του... Champions League!

ΤΟ 61ο ΜΑΤΣ

Μέχρι τον ατελείωτο μαραθώνιο της Γουλβς, η μακρύτερη σεζόν μιας ομάδας της Premier League ανήκε στην Μπράντφορντ Σίτι (2000-01), η οποία όμως είχε διαρκέσει... μόλις 321 ημέρες, εξαιτίας της συμμετοχής της ομάδας από το Δυτικό Γιόρκσαϊρ στο... αείμνηστο πλέον Κύπελλο Ιντερτότο.

Κατά σύμπτωση, η Μπράντφορντ ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου ανακοινώνοντας την απόκτηση του μέσου Έλιοτ Γουότ από την... Γουλβς, η σεζόν της οποίας θα αγγίξει τις 400 ημέρες και θα «σταματήσει» στα 61 παιχνίδια, αν φτάσει έως και τον τελικό του Europa League, στις 21 Αυγούστου στην Κολωνία.

Η σεζόν, βεβαίως, διεκόπη για τρεις μήνες λόγω της πανδημίας, αλλά και σε εκείνο το διάστημα της καραντίνας οι ποδοσφαιριστές συνέχισαν να δουλεύουν, έστω και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και στα σπίτια τους.

47.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Για χάρη της προετοιμασίας και των ευρωπαϊκών αγώνων, η Γουλβς γύρισε τον μισό Πλανήτη. Φιλικά στην Σαγκάη, παιχνίδια σε Αρμενία, Βόρεια Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία και Σλοβακία.

Η Γουλβς κάλυψε 47 χιλιάδες χιλιόμετρα (!) σε ταξίδια και οι διακοπές θα είναι ελάχιστες ακόμα και με αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό (πήραν λίγες ημέρες αυτή την εβδομάδα), αφού η νέα Premier League θα αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Γι' αυτό ζούμε, για να δίνουμε αγώνες. Θέλουμε η σεζόν να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί είμαστε ακόμα στο Europa League» παραδέχεται ο Κόουντι (σε δύο διαδοχικές σεζόν έπαιξε σε ΟΛΑ τα ματς πρωταθλήματος!) για τους ακούραστους Λύκους, οι οποίοι τελείωσαν το πρωτάθλημα με νταμπλ νικών επί της δεύτερης Μάντσεστερ Σίτι.

Συν τοις άλλοις, η Γουλβς είναι η πρώτη ομάδα σε νίκες ενώ έχανε στο ημίχρονο (τέσσερις), κόντρα σε Νόριτς (2-1 από 0-1), Μάντσεστερ Σίτι (3-2 από 0-1), Σαουθάμπτον (3-2 από 0-2) και Τότεναμ (3-2 από 1-2).

Η καλύτερη σεζόν της Γουλβς στην Premier League από το 1980 είναι γεγονός και η πρόκληση για το Europa League ακόμα μεγαλύτερη για μια ομάδα που πριν από έξι χρόνια έπαιζε στην League One (τρίτη κατηγορία), έκανε το μικρότερο ροτέισον στο φετινό πρωτάθλημα, είχε ελάχιστους τραυματισμούς και κάνει όνειρα για... τρελό φινάλε στην πιο μεγάλη σεζόν της ιστορίας της.

 

Τελευταία Νέα