Μπαρτσελόνα: Το απατηλό 61% και το ξενέρωμα του Μέσι (infographic)

Μπαρτσελόνα: Το απατηλό 61% και το ξενέρωμα του Μέσι (infographic)

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα: Το απατηλό 61% και το ξενέρωμα του Μέσι (infographic)

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι σκέφτεται να φύγει πρόωρα από την Μπαρτσελόνα, παρ' ότι οι αριθμοί του Κίκε Σετιέν με αυτούς του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι σχεδόν παρόμοιοι. Ο Αλέξανδρος Λοθάνο εξηγεί τι άλλαξε (προς το χειρότερο) στην θητεία του πρώτου σε σχέση με αυτή του δεύτερου.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ξενερωμένος. Το δείχνει η (μη) διάθεση του κατά διαστήματα των αγώνων μέσα στο γήπεδο, η... ντρίμπλα στα λόγια του βοηθού του Κίκε Σετιέν, Έντερ Σαράβια, αλλά και η αποκάλυψη του ραδιοφωνικού σταθμού «Cadena Ser» ότι πάγωσε τις διαπραγματεύσεις για ανανέωση και σκέφτεται σοβαρά να φύγει μόλις τελειώσει το συμβόλαιό του, το καλοκαίρι του 2021.

Πως, όμως, έφτασε ο Αργεντινός σε αυτό το σημείο; Είναι μια σειρά γεγονότων που ξεκινάει από το περασμένο καλοκαίρι, όταν δεδομένα η διοίκηση δεν έκανε όσα μπορούσε για να φέρει πίσω τον Νεϊμάρ και, ταυτόχρονα, επέμεινε (και ολοκλήρωσε) την μεταγραφή του Αντουάν Γκριεζμάν.

Ενός ποδοσφαιριστή, δηλαδή, που βάσει χαρακτηριστικών δεν «χωράει» στην ενδεκάδα με τον Μέσι και τον Λουίς Σουάρες, αφού ιδεατά θα απέδιδε αν έπαιζε αντί ενός εκ των δύο και όχι μαζί τους.

Συν τοις άλλοις, στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα υπήρχε (και υπάρχει) σημαντική ενόχληση από την συμπεριφορά του Γάλλου επιθετικού το καλοκαίρι του 2018, όταν όλα έδειχναν συμφωνία των δύο πλευρών, αλλά τελευταία στιγμή, ο Γκριεζμάν έκανε πίσω και, μάλιστα, έφτιαξε ντοκιμαντέρ για να ανακοινώσει ότι «μένω στην Ατλέτικο Μαδρίτης». Ντοκιμαντέρ με την παραγωγή εταιρείας που ανήκει στον... Ζεράρ Πικέ!

ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Η σεζόν ξεκίνησε υπό αυτές τις (μάλλον αντίξοες) συνθήκες, η Μπαρτσελόνα ήταν μέσα σε όλους τους στόχους, έστω και αν δεν έβγαζε μάτια με την απόδοσή της, αλλά το Φάιναλ Φορ του Σούπερ Καπ Ισπανίας, στις αρχές του χρόνου στην Σαουδική Αραβία, ήταν η βόμβα στα θεμέλια της ομάδας.

Ο αποκλεισμός στον ημιτελικό από την Ατλέτικο Μαδρίτης αποτέλεσε την αφορμή για την διοίκηση να... αδειάσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε και να τον απολύσει, αν και διέρρευσε πως είχε ήδη πάρει την συγκεκριμένη απόφαση, προτού καν ταξιδέψει η ομάδα για το Ριάντ.

Ο πρόεδρος Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου και οι συνεργάτες του φόρτωσαν την κακή εικόνα στον άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού και ο τεχνικός γραμματέας Ερίκ Αμπιντάλ έριξε και άλλο λάδι στην φωτιά, υποστηρίζοντας ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν επαναπαυτεί και έδειχναν με τον τρόπο τους ότι δεν ήθελαν τον Βαλβέρδε.

Ο Μέσι που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει, ενήργησε ως αρχηγός και ζήτησε εξηγήσεις από τον άλλοτε συμπαίκτη του, εκφράζοντας ξεκάθαρα την αντίθεση του με την απόλυση Βαλβέρδε, έστω και αν είναι αλήθεια ότι η ομάδα έδειχνε να έχει βαλτώσει.

ΤΟ ΑΠΑΤΗΛΟ 61%

Η διοίκηση, η οποία εισέπραξε δύο μεγαλοπρεπή «όχι» από Τσάβι και Ρόναλντ Κούμαν, κατέφυγε στον βετεράνο Κίκε Σετιέν, ο οποίος ποτέ στην καριέρα του δεν εργάστηκε σε ομάδα του υψηλότερου επιπέδου και φάνηκε από την αρχή ανεπαρκής και «λίγος» για να διαχειριστεί τόσες μεγάλες (ποδοσφαιρικές) προσωπικότητες.

Όπως φαίνεται και στο γράφημα του SofaScore, οι αριθμοί των Βαλβέρδε και Σετιέν δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Το ποσοστό νικών, μάλιστα, είναι ακριβώς το ίδιο (61%). Γιατί, λοιπόν, η ομάδα έχει ουσιαστικά χάσει το πρωτάθλημα, αφού βρίσκεται πλέον στο -4 από την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ δεν πείθει ότι μπορεί να πάει μακριά στο Champions League;

Η (ανούσια) κατοχή της μπάλας έχει αυξηθεί επί Σετιέν (ε και;), αλλά έχει πέσει ο μέσος όρος γκολ των Μπλαουγκράνα, η εξάρτηση των οποίων από τον Μέσι είναι εξαιρετικά ανησυχητική για το (άμεσο και βραχυπρόθεσμο) μέλλον τους.

Συν τοις άλλοις, βεβαίως, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά την διακοπή και είναι πολύ πιο αποτελεσματική και σοβαρή σε σχέση με την προ καραντίνας εικόνα της. Κάπως έτσι, όταν έφυγε ο Βαλβέρδε η Μπαρτσελόνα ήταν ισόβαθμη με την Βασίλισσα στην κορυφή της La Liga και, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος, οι Καταλανοί βλέπουν την πλάτη των Μαδριλένων, γνωρίζοντας ότι μόνο με ένα θαύμα θα τους προλάβουν...

Λέτε να μπορεί να σώσει την κατάσταση, σε σχέση με το ξενέρωμα του Μέσι (και την ενόχλησή του για το ότι του... φορτώνουν τα πάντα, θετικά ή αρνητικά), η διαφαινόμενη πρόσληψη του Τσάβι ενόψει της νέας σεζόν; Από μόνη της, σίγουρα όχι...

 

Τελευταία Νέα