Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ: Ντέρμπι στο... κόκκινο! (vids)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ: Ντέρμπι στο... κόκκινο! (vids)

bet365

Η Premier αρχίζει ξανά! Η Αγγλία ξανά στα γήπεδα και το restart της σεζόν έχει ένα μεγάλο ντέρμπι, Μάντσεστερ Σίτι vs Αρσεναλ!

Ναι, είναι γεγονός! Η Premier League επιστρέφει στη σέντρα. Ο Γκουαρδιόλα να τόνισε: «Σε Γερμανία και Ισπανία είχαν 5-6 βδομάδες για να δουλέψουν. Στην Αγγλία είχαμε μόλις τρεις. Ισως με ένα παιχνίδι να τα βγάζαμε πέρα. Με τόσα διαδοχικά ματς όμως σε τόσο λίγες μέρες δεν είμαστε έτοιμοι να τα διαχειριστούμε. Το ίδιο ισχύει για όλες τις ομάδες», όμως οι Αγγλοι είναι αποφασισμένοι να τελειώσουν τη σεζόν. Πρεμιέρα με ντέρμπι, Σίτι vs Αρσεναλ στο άδειο «Ετιχαντ» και η αγωνία στο… κόκκινο! Αλλωστε, αν οι Gunners πάρουν το διπλό, τότε η Λίβερπουλ με νίκη το βράδυ της Κυριακής στο Γκούντισον Παρκ θα κατακτήσει και μαθηματικά την πολυπόθητη κούπα! Πως θα παρουσιαστούν οι δυο ομάδες;

Ετοιμη για… καλό ποδόσφαιρο η Σίτι

Το να επιστρατευθεί για να γυρίσει νωρίτερα ο Εμερίκ Λαπόρτ για το παιχνίδι με τη Ρεάλ φάνηκε πως ήταν λάθος. Ένα λάθος που μπορεί και κόστισε αρκετά στην Σίτι καθώς η απουσία του συγκεκριμένου αμυντικού είναι καταλυτική. Επίσης ένας από τους λόγους που έμεινε πίσω στην Premier. Τώρα ο Λαπόρτ θα πρέπει να επανέλθει όσο πιο καλά γίνεται για το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Αλλιώς η Σίτι δεν έχει άλλα σοβαρά προβλήματα εκτός από την ετοιμότητα του Έντερσον μετά τα σοβαρά λάθη του γκολκίπερ της στο ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Εφόσον αποκλείσει τη Ρεάλ πάει στα προημιτελικά και είναι ομάδα με πιθανότητες για τελικό. Προφανώς και έχουν μείνει καλές ομάδες στον θεσμό και αντίπαλοι όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως η Σίτι έχει και ποιότητα και κίνητρο.
Η Μάντσεστερ ήδη έχει ένα τρόπαιο για φέτος και την ευκαιρία να πάρει άλλα δύο. Την περασμένη σεζόν έκανε απίστευτη πορεία για να πάρει τον τίτλο στην Premier και είναι ομάδα μαθημένη στην πίεση και στα δύσκολα. Το τρόπαιο που θέλει περισσότερο η ομάδα και ο Γκουαρδιόλα εδώ και οκτώ χρόνια είναι του Champions League.

Στην διάρκεια της καραντίνας ο Γουόκερ συγκέντρωσε τα βλέμματα πάνω του για ένα sex πάρτι που πήρε αλλά και που έσπασε την καραντίνα για να πάει να δει συγγενείς του. Ακολούθως έκανε καταγγελίες για επίθεση σε βάρος του. Ο Φιλ Φόντεν εθεάθη να παίζει ποδόσφαιρο στην παραλία, όμως οι περισσότεροι παίκτες της Σίτι ήταν επαγγελματίες.

Ο Καταλανός αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση. Έχασε την μητέρα του από κορονοϊό και - όπως έκανε ο Μέσι - δώρισε 1 εκτ. στην μάχη κατά της Covid-19 στην Ισπανία. Η Σίτι ήταν από τις πρώτες ομάδες που βοήθησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και προσέφερε ακόμα και το γήπεδό της.
Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν και παραμένει παίκτης - κλειδί. Εξαιρετικός δημιουργός αλλά και σκόρερ και εάν είναι στο 100% δίνει απεριόριστες επιλογές στον Πεπ. Εάν είναι καλά ο διεθνής Βέλγος, η Σίτι γίνεται άλλη ομάδα.

Η εκτίμηση για το κλείσιμο της χρονιάς θέλει 2η την Σίτι, πιθανή νικήτρια στο Κύπελλο και τουλάχιστον φιναλίστ στο Champions League.

Τα ματς που απομένουν: 17 Ιουνίου με Άρσεναλ εντός, 22 Ιουνίου με Μπέρνλι εντός, 25 Ιουνίου με Τσέλσι εκτός, 2 Ιουλίου με Λίβερπουλ εντός και μετά με Νιουκάστλ εντός, Μπράιτον, εκτός, Μπόρνμουθ εντός, Γουότφορντ εκτός και Νόριτς εντός.


Αντεπίθεση για… Champions League η Αρσεναλ


Η περίπτωση με το κρούσμα κορονοϊού του Αρτέτα δεν ήταν ευτυχώς βαριά και ο Ισπανός επανήλθε γρήγορα. Υπό μία έννοια ίσως και αυτή η παύση να ήταν μία ευλογία για την Άρσεναλ που έχοντας παίξει 15 ματς σε 2,5 μήνες από την άφιξή του έπρεπε να αρχίσει να αφομοιώνει σωστά τις ιδέες και τις σκέψεις του. Στους παίκτες δόθηκαν οι απαιτούμενες οδηγίες - κατευθύνσεις και για το ποδόσφαιρο και για την εν γένει διαχείριση της κατάστασης. Προτού ξαναρχίσουν οι προπονήσεις με τον Αρτέτα ήξεραν το τι να περιμένουν και ενώ ο Ισπανός τόνισε την ανάγκη όλα τα τμήματα της ομάδας να είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Οι Λούκας Τορέιρα και Κίεραν Τίρνεϊ θέλουν ακόμα δέκα ημέρες ενώ ο Κάλουμ Τσέϊμπερς είναι η μοναδική μακροχρόνια απουσία με τραυματισμό. Από την άλλη στην Άρσεναλ υπάρχει και η αβεβαιότητα. Αβεβαιότητα για παίκτες όπως ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και ο Μπουκάγιο Σάκα, που δεν έχουν κλείσει με νέα συμβόλαια. Παράλληλα, η Άρσεναλ ευελπιστεί πως δεν θα προχωρήσει και σε άλλες μειώσεις εκτός από το 12.5% στα συμβόλαια των παικτών της. Μία εξέλιξη πάντως με την οποία συμφώνησαν οι πιο πολλοί παίκτες.

Η Άρσεναλ έχει μπροστά της 10 ματς, στα οποία καλείται να ανταποκριθεί και να πετύχει τους στόχους της. Εάν η παρουσία στο Europa τη νέα χρονιά ήταν το μίνιμουμ που μπορούσε να κάνει πριν την διακοπή τώρα με την κατάσταση με τον κορονοϊό γίνεται επιτακτική ανάγκη. Η Άρσεναλ έχει ένα… εξοδολόγιο 230 εκατ. Λιρών για απολαβές παικτών και είναι αδύνατον να μην προκύψουν κλυδωνισμοί. Εάν η σεζόν 2020-2021 γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων στον κόσμο τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Το 2018-2019 τα έσοδα από την προσέλευση του κόσμου ήταν τουλάχιστον 96 εκατ..

Για τον λόγο αυτό ο Αρτέτα έκανε λόγο για διαφορετικά σενάρια που πρέπει να τεθούν υπό επεξεργασία. Η Άρσεναλ πρέπει να παραμείνει σε όσο πιο καλό επίπεδο γίνεται και ειδικά σε σχέση με το πως ήταν τον Μάρτιο που είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές. Στην διάρκεια του lockdown οι Gunners είχαν και παίκτες με προβληματικές συμπεριφορές ή που παραβίαζαν την καραντίνα, επιδεικνύοντάς το μάλιστα μέσω social media. Οι Νταβίντ Λουίζ, Νικόλας Πεπέ, Γκράνιτ Τζάκα και Λακαζέτ έσπασαν το πρωτόκολλο της σωστής απόστασης, ενώ ο Λακαζέτ επίσης ήταν ένας παίκτης μετέωρος στην ομάδα. Μάλιστα υπήρξε βίντεο που εμφανίζεται να εισπνέει αέριο γέλιου, γεγονός με το οποίο δε… γέλασαν στον σύλλογο.

Σε κοινωνικό επίπεδο η Άρσεναλ έκανε σημαντικές δωρεές στην μάχη κατά του κορονοϊού. Με δωρεές στην τοπική κοινωνία αλλά και εξοπλισμό σε σχολεία, νέους ανθρώπους και το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Βοήθησαν από την ομάδα στο να συγκεντρωθούν 15 τόνοι υλικού και εξοπλισμού για τον κορονοϊό και προσέφεραν τουλάχιστον 30.000 γεύματα.

Παίκτης - κλειδί για την Άρσεναλ; Εάν ο Ομπαμεγιάνγκ συνεχίζει να σκοράρει και να φορτσάρει, η ομάδα έχει ελπίδες. Με τον Αρτέτα ο διεθνής επιθετικός έχει ξαναβρει την ζωντάνια του και υπάρχει αισιοδοξία πως θα μείνει. Το μόνο του μελανό σημείο ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία στη ρεβάνς του Λονδίνου με τον Ολυμπιακό.

Το τέλος της σεζόν εκτιμάται πως μπορεί να βρει την Άρσεναλ στην 6η θέση και να μπορέσει να διασφαλίσει μία θέση για το Europa και ίσως και να πάρει το Κύπελλο. Θα είναι αρκετό όμως για να μην φύγουν Ομπαμεγιάνγκ, Σάκα και νέα ταλέντα;

Τα εναπομείναντα ματς: 17 Ιουνίου με Σίτι εκτός, 20 Ιουνίου με Μπράιτον εκτός, 25 Ιουνίου με Σαουθάμπτον εκτός, 1η Ιουλίου με Νόριτς εντός και επίσης με Γουλβς εκτός, με Λέστερ εντός, με Τότεναμ εκτός, με Λίβερπουλ εντός, με Άστον Βίλα εκτός και με Γουότφορντ εντός.

 

Τελευταία Νέα