Τέλος στην... εκστρατεία των fake news για τη Σίτι!

Τέλος στην... εκστρατεία των fake news για τη Σίτι!

Gazzetta team
Τέλος στην... εκστρατεία των fake news για τη Σίτι!

bet365

Το Facebook έσβησε την εκστρατεία των fake news που αποσκοπεί στη δυσφήμιση της Μάντσεστερ Σίτι και των ιδιοκτητών της που κατηγορούνται πως αγόρασαν το σύλλογο για να καθαρίσουν τη φήμη τους.

Το Facebook μέσω των σχετικών μηχανισμών του αντέδρασε και διάγραψε όλους τους λογαριασμούς, τα προφίλ αλλά και τα νέα που είχαν ως στόχο τους ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι και τους... χρέωναν ότι είχαν αγοράσει την ομάδα για να... καθαρίσουν το όνομά τους και τη φήμη τους. Πρόκειται για χιλιάδες αναφορές αλλά και σελίδες, προφίλ και γκρουπ που είχαν αυτόν τον στόχο.

Υπήρχαν ακόμα και σχετικοί λογαριασμοί στο Instagram. Με την θεώρηση ότι πρόκειται για παραβίαση της πολιτικής του Facebook για αναφορές και ψευδείς εμπλοκές ή ανάμειξη προσώπων ή και Κυβερνήσεων. Η Σίτι ανήκει στον Σεϊχη Σέικ Μανσούρ, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι και αναπληρωτής Πρωθυπουργός της χώρας. Άρα υπό αυτήν την έννοια πρόκειται για πρόσωπο που εμπλέκεται με Κυβέρνηση. Πολλοί λογαριασμοί είχαν προέλευση από την Ινδία όμως γινόταν σχετική αναζήτηση και για το Κατάρ.

Οι σχέσεις του Κατάρ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν περάσει από διάφορες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια. Κατά άλλες πηγές οι συγκεκριμένες πληροφορίες και τα fake news είχαν στόχο και την Σαουδική Αραβία, μία ακόμα χώρα με την οποία δεν έχει τις καλύτερες των σχέσεων το Κατάρ. Στο γενικό πλαίσιο αναζήτησης πάντως η Ινδία έχει μεγάλο όγκο προπαγάνδας και fake news.

Για συμφωνία Μπάγερν με Σανέ κάνουν λόγο οι Γερμανοί


Η εταιρεία Graphika που ασχολείται με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και έχει άμεση συνεργασία με το Facebook έκανε και εκείνη την συνεργασία της. Στην έρευνά της βρήκε πως είχαν αναπτυχθεί συγκεκριμένες εφαρμογές που ανέπτυσσαν ψευδείς ειδήσεις με στόχο την αποσταθεροποίηση σε συγκεκριμένες χώρες αλλά και θέματα πολιτικής ατζέντας και εκλογών.


Η Graphika αφαίρεσε μία σειρά από ιστορίες κατά της Σίτι, όπως και κατέβασε μία ιστοσελίδα με το όνομα Mirror Herald. Οι ιστορίες αυτές ενέπλεκαν τους ιδιοκτήτες της Σίτι και μεταξύ άλλων τους κατηγορούσαν για 'αθλητικό ξέπλυμα', δηλαδή το να έχουν μία ομάδα ή να φιλοξενούν ένα μεγάλο event (αθλητικό ή σχετικό με σπορ) για να καθαρίσουν το όνομά τους. Ένα άρθρο κατηγόρησε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ότι επενδύουν ως κράτος πάνω στην Σίτι για να καλύψουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα αλλά και τους πολέμους και τις εντάσεις με Υεμένη και Λιβύη.

Από τις ίδιες πηγές υπήρχε αναφορά στον Εμίρη του Κατάρ και κριτική στον Πρίγκηπα τη Σαουδικής Αραβίας. Στην Σίτι θεωρούν πως οι αντίπαλοι και οι ανταγωνιστές των ιδιοκτητών τους, τους έχουν βάλει στο στόχαστρό τους. Αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο αλλά είναι δεδομένο πως γνώριζαν και ξέρουν τις δράσεις και τις κινήσεις του Facebook.

 

Τελευταία Νέα