Αμάντα Στέιβλι, ο άνθρωπος πίσω από το deal της χρονιάς!

Αμάντα Στέιβλι, ο άνθρωπος πίσω από το deal της χρονιάς!

Gazzetta team
Αμάντα Στέιβλι, ο άνθρωπος πίσω από το deal της χρονιάς!

bet365

Το όνομά της, Αμάντα Στέιβλι. Πανίσχυρη και με πολύ δυνατές διασυνδέσεις που αγγίζουν και το ποδόσφαιρο. Είναι η γυναίκα που πέτυχε την πλήρη συμφωνία με τον Μάικ Άσλεϊ της Νιουκάστλ για την αγορά της ομάδας.

Εκείνη που εκπροσώπησε ένα consortium Σαουδαράβων για την απόκτηση της Νιουκάστλ. Σύμφωνα με την Telegraph, οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για την εξαγορά της Νιούκαστλ έναντι του ποσού των 350 εκατ. ευρώ.

Η Στέιβλι από πρώην μοντέλο και παλιό φλερτ (ή σχέση εάν θέλετε) του Πρίγκιπα Άντριου εξελίχθηκε στο άτομο που εκπροσωπεί τη βασική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας σε τέτοια μεγάλη αγοραπωλησία. Η Στέιβλι είναι εκείνη που φέρεται να πήρε 10 εκατομμύρια από την μεσολάβησή της για την αγορά της Σίτι το 2008. Αρχικά η ενασχόλησή της είχε να κάνει με κούρσες αλόγων και μετά στράφηκε στο ποδόσφαιρο.

Από το 2005 και μετά έχει μία εταιρεία που έχει τη βάση της στο Ντουμπάι και συνεργάζεται με ζάμπλουτους και ισχυρούς επιχειρηματίες από τον αραβικό κόσμο ή και βασιλικές οικογένειες. Αυτή η εξέλιξη ήρθε μόλις δύο χρόνια μετά από την άρνησή της να παντρευτεί τον Πρίγκιπα Άντριου. Στο παρελθόν είχε βρεθεί κοντά σε deal αγοράς της Λίβερπουλ αλλά τώρα φαίνεται πως αυτό θα γίνει με τη Νιουκάστλ.

Το 2009 την περιέγραφαν ως μία πανέμορφη γυναίκα που ομόρφυνε το παιχνίδι. Μία fixer - όπως λέγεται στο εξωτερικό η διαμεσολαβήτρια - που βοηθούσε δισεκατομμυριούχους από την Μέση Ανατολή να αγοράζουν ποδοσφαιρικές ομάδες.

Προχωρημένες επαφές Άσλεϊ με Σαουδάραβες για την πώληση της ...

Έντεκα χρόνια μετά η Στέιβλι δείχνει πιο ισχυρή από ποτέ σε αυτόν τον τομέα και ίσως να είναι η επόμενη μεγάλη ελπίδα των φιλάθλων της Νιουκάστλ, που είχαν κουραστεί με τον Ασλεϊ. Η Στέιβλι τείνει στο να γίνει η σιδηρά κυρία του ποδοσφαίρου. Η πιο ισχυρή. Για να καταλάβει κανείς το σκεπτικό της αρκεί να την ακούσει. "Δεν είναι τα λεφτά. Δεν με απασχολεί εάν θα βγάλω 8 εκατ. ή 200. Θέλω να πηγαίνω κάθε βράδυ στο κρεβάτι μου και να λέω ότι έκανα καλή δουλειά". Τα 8 εκατ. είναι σαν... φυστίκια για την Αγγλίδα μετρ των επιχειρήσεων και των deals. Εκτιμάται ότι ως προσωπική περιουσία έχει πάνω από 115 εκατομμύρια.

Το 2003 λοιπόν απέρριψε ένα πριγκιπικό γάμο και το 2011 παντρεύτηκε τον Μεχραντ Γκοντούσι. Έναν Ιρανό με τον οποίο δούλευαν μαζί στην εταιρεία της. Το φόρεμά της το σχεδίασε η Σάρα Μπέρτον, που ήταν υπεύθυνη για το ρούχο της Κέιτ Μίντλετον στον βασιλικό γάμο. Και φυσικά ο γάμος της Στέιβλι είχε επιφανείς καλεσμένους. Το 2014 γεννήθηκε ο Αλεξάντερ ή αλλιώς Λέξι, το παιδί τους.

Το πάθος της Στέιβλι για τα σπορ ξεκίνησε όταν είχε πάρει δάνειο 180.000 για να αγοράσει ένα εστιατόριο που ήταν κοντά σε έναν χώρο κούρσας αλόγων. Έτσι είχε επισκέπτες ανθρώπους του χώρου αυτού στο μαγαζί της και πολλές τέτοιες επαφές. Από εκεί άνοιξε ο δρόμος της για τις επενδύσεις στον αθλητισμό.

Η Στέιβλι γνώρισε τον Πρίγκιπα Άντριου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όταν είχε πάει εκεί ως πρεσβευτής για εμπορικά θέματα το 2001. Η σχέση τους κράτησε δύο χρόνια και την έληξε εκείνη ενώ η προηγούμενή της σχέση ήταν με έναν εκατομμυριούχο, τον Μαρκ Χόροκς.

Μέσω του Πρίγκιπα Άντριου οι επαφές έγιναν πιο εύκολες. Ήταν κοινωνικά ενεργή και δυνατή και τον αποκαλούσε 'babe' (μωρό μου) μπροστά στον κόσμο. Τότε μάλιστα τα ρεπορτάζ ανέφεραν πως την είχε εγκρίνει για τον Άντριου και η βασιλική οικογένεια και οι γονείς του.

Η Νιούκαστλ συνεχίζει να τρελαίνει τη στατιστική με τους ίδιους ...

Το 2003 ο Άντριου της έκανε την πρόταση, όμως εκείνη είχε άλλα σχέδια και ήθελε να κάνει αυτό που αγαπούσε. Θεωρούσε ότι εάν τον παντρευόταν η ανεξαρτησία της θα λάμβανε τέλος. Η απόφασή της απογοήτευσε κυρίως τους γονείς της και κυρίως την μητέρα της που έκανε σχεδόν τρία χρόνια να το ξεπεράσει. Η ίδια έλεγε πως ο πατέρας της και η μητέρα της, της τόνιζαν πως ο στόχος της έπρεπε να είναι ένας καλός και πλούσιος γάμος. Της δόθηκε η ευκαιρία να επενδύσει σε μαγαζιά με εξωτερικούς και ερωτικούς χορούς αλλά αρνήθηκε διότι θεώρησε ότι δεν ήταν του επιπέδου της. Προχώρησε λοιπόν ως μεσολαβήτρια. Ως η σκληρή γυναίκα των διαπραγματεύσεων, ρίχνοντας το βάρος στην Μέση Ανατολή.

Το 2005 ίδρυσε την PCP Capital Partners με έδρα το Ντουμπάι. Σύντομα εξασφάλισε καλή πελατεία από Κατάρ και ΗΑΕ. Οι υπηρεσίες ποικίλουν και είχαν να κάνουν ακόμα και με πολιτικές διαπραγματεύσεις. Είχε πολύ ισχυρούς πελάτες και τους διέθετε ακόμα και επαύλεις για την διασκέδασή τους.

Το 2008 ήταν 35 ετών όταν ενεπλάκη στην αγορά της Σίτι από τον Σεϊχη Μανσούρα Μπι Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν. Αναφέρθηκε τότε ως η νέα βασίλισσα του αγγλικού ποδοσφαίρου και πήρε 10 εκατ. από την συμφωνία. Η Μαρίνα Γκρανόβσκαια, υψηλόβαθμο στέλεχος της Τσέλσι, είχε αποκτήσει σκληρό ανταγωνισμό. Η Στέιβλι βρέθηκε κοντά στο να μπει στο Δ.Σ. της Λίβερπουλ όταν παρολίγον να την αγοράσει ο Σεϊχης Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ του Ντουμπάϊ.

Με τον αθλητισμό έχει ασχοληθεί από μικρή ηλικία ενώ στα 14 της έκανε τα 100 μέτρα σε χρόνο 12.6 δεύτερα. Ένα σοβαρό πρόβλημα στον αχίλειο τένοντά της όμως δεν της επέτρεψε να κάνει μία καλύτερη αθλητική διαδρομή. Έχει σπουδάσει γλωσσολογία και μοντέρνες γλώσσες στο Κέμπριτζ ενώ είχε δουλέψει και ως μοντέλο. Υπέφερε πολύ όταν έχασε τον παππού της και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο με άγχος και πίεση σε μία περίοδο που είχε και τις σπουδές της. Μετά την συμφωνία με την Σίτι το 2008 είχε και άλλες προσοδοφόρες. Έχει ένα τεράστιο σπίτι στο Λονδίνο και ένα σπίτι στο Ντουμπάι. Γιατί όμως τη Νιουκάστλ; Η Στέιβλι είχε δώσει την απάντηση το 2002: "Όταν μου παρουσιάζουν μία καλή ιδέα, λέω γιατί όχι; Να την δούμε". Ο Ασλεϊ είχε αγοράσει τη Νιουκάστλ για 134 εκατ. το 2007. Ζητούσε 400 για να την πουλήσει. Είχε πέσει στα 340 με 350 και τώρα ίσως το deal πάει ακόμα και στα 300.

 

Τελευταία Νέα