Μπράντον Γουίλιαμς: Ο «διαβολάκος» που πέρασε στα ψιλά (pics & vids)

Μπράντον Γουίλιαμς: Ο «διαβολάκος» που πέρασε στα ψιλά (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μπράντον Γουίλιαμς: Ο «διαβολάκος» που πέρασε στα ψιλά (pics & vids)

bet365

Ο Μπράντον Γουίλιαμς είναι η πιο άμεση απειλή για τον Λουκ Σο στην αριστερή πτέρυγα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με ικανότητες, τσαμπουκά και νεανική ορμή, ο νεαρός φουλ μπακ εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του σε μια ιδιαίτερη σεζόν που αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού. Γράφει για το «ατίθασο νιάτο», ο Κώστας Ζάλιαρης

Από τη μία οι Αλεξάντερ – Άρνολντ και Άντι Ρόμπερτσον στη Λίβερπουλ που συνεχίζουν τις εκπληκτικές τους εμφανίσεις και παίζουν το ρόλο τους στην διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος... όποτε κι αν ολοκληρωθεί αυτό. Από την άλλη η πιτσιρικαρία της Τσέλσι και το πρότζεκτ που έβαλε σε εφαρμογή από το περασμένο καλοκαίρι ο Φρανκ Λάμπαρντ λόγω και του μεταγραφικού εμπάργκο που αποδείχθηκε... ευλογία για τα παιδιά που περίμεναν την ευκαιρία τους είτε από τα μικρότερα τμήματα των «μπλε» είτε που είχαν παραχωρηθεί με δανεισμό για να παίξουν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αναδείξει και τα δικά της νιάτα, τα οποία δεν έχουν απολαύσει τα credits που ίσως θα τους άξιζαν σε αυτό το διάστημα που έχει κυλήσει στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Περισσότερο η εκτελεστική δεινότητα του Μέισον Γκρίνγουντ που θυμίζει... Ρόμπιν Φαν Πέρσι, είναι εκείνη στην οποία έχει σταθεί περισσότερο ο κόσμος, παρ' όλα αυτά, υπάρχει και ο Μπράντον Γουίλιαμς τον οποίο οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» αποθεώνουν σε κάθε του εμφάνιση. Ο 19χρονος φουλ μπακ κερδίζει και τα θετικά σχόλια των τηλεσχολιαστών που στην αγγλική τηλεόραση είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και αυστηροί και αυτό λέει πολλά.

  • Εντυπωσιάζει στο «Κάρινγκτον», τον παραδέχθηκε ακόμα και ο Ρόχο!

«Προσπαθεί πολύ και έχει καταφέρει να “φτιάξει” το όνομά του ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας για να κερδίσει την εκτίμησή τους. Είναι ταλαντούχος και σε κάθε προπόνηση δείχνει τρομερό πάθος για να μπει στα πλάνα του Σόλσκιερ. Είναι ανταγωνιστικός, δεν φοβάται να βάλει το κορμί του δυνατά και να δείξει ότι δεν “μασάει” και δουλεύει σκληρά» δήλωνε πριν από καιρό στη Daily Mirror ένα μέλος των προπονητών του επιτελείου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που παρακολουθεί καθημερινά τον Μπράντον Γουίλιαμς. Αυτό αρέσει πολύ και στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ που έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος απ' όσα έχει αντικρίσει μέχρι στιγμής από τον νεαρό ποδοσφαιριστή στις ευκαιρίες που έχει πάρει.

Το αγωνιστικό του attitude άρεσε πολύ και στον Μάρκος Ρόχο προτού αυτός επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο Αργεντινός μπακ είναι από τους πιο σκληροτράχηλους μπακ και ο κόσμος έχει να το λέει για τάκλιν του και τον τρόπο με τον οποίο έμπαινε στις διεκδικήσεις της μπάλας δίχως να σκεφτεί τον εαυτό του ή τη σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου του. Και είτε είναι καλό αυτό, είτε κακό, το έχει και ο Μπράντον Γουίλιαμς και όσο τον είχε παρακολουθήσει ο Ρόχο, του το αναγνώριζε. Είναι, φυσικά, στο χέρι του Σόλσκιερ να τον διαχειριστεί και να εκμεταλλευτεί το νεαρό της ηλικίας του 19χρονου για να τον κάνει να καταλάβει πως ναι μεν το τσαγανό είναι πάντοτε αποδεκτό, αλλά πως θα πρέπει να ελέγχει πολύ περισσότερο τον εαυτό του απ' όσο το κάνει αυτή την περίοδο της ζωής και της καριέρας του.

  • Είναι... bad boy και αρέσει

Ο Μπράντον Γουίλιαμς είναι ... ατίθασο νιάτο όταν έρχεται η στιγμή που το αίμα βράζει και έχει φτάσει σε σημείο να ξεχειλίσει σε στιγμές έντασης. Μπορεί να είναι πιτσιρικάς και ως τέτοιο να τον αντιμετωπίζουν όλοι όσοι τον έχουν απέναντί τους, όμως εκείνος δεν θα το βάλει κάτω. Για όσους γνωρίζουν, κάτι αντίστοιχο είναι και ο Χάρβεϊ Έλιοτ στη Λίβερπουλ. Το ίδιο ταλαντούχος και με το ίδιο τσαγανό. Στο θέμα μας, όμως... Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν αφήνει κανέναν να πιστέψει ότι μπορεί να τα βάλει μαζί του ή να τον περιγελάσει όταν τον δει εκνευρισμένο. Ειδικά στα ντέρμπι με τη Σίτι στα μικρότερα κλιμάκια των «κόκκινων διαβόλων», ο Γουίλιαμς γνώριζε πολύ καλά πως έπρεπε να υπερασπιστεί το κλαμπ, το χρώμα της φανέλας που φορούσε και το σήμα της ομάδας για λογαριασμό της οποίας αγωνίζεται και από τα σπλάχνα της οποίας έχει ξεπεταχθεί.

Λίγη από την ... οργή του έχει αντικρίσει ο Πέδρο Νέτο σε ματς με τη Γουλβς στο Κύπελλο, ο Νιλ Μόπεϊ της Μπράιτον σε μεταξύ τους αψιμαχία, ενώ, το περασμένο καλοκαίρι είχε χτυπήσει με το κεφάλι τον αρχηγό της Άκρινγκτον, Σον ΜακΚόβιλ σε φιλικό προετοιμασίας! Επίσης, τα είχε βάλει και με τον Ντάνι ντε Βιλτ της Άλκμααρ σε ματς του Europa League όπου έπαιξε βασικός. Και ξέρετε από που προέρχεται όλος αυτός ο τσαμπουκάς; Από το αίμα που κυλάει στις φλέβες του. Είναι ξάδερφος του Ζέλφα Μπάρετ, μποξέρ κατηγορίας featherweight με τρομερές επιδόσεις στο ρινγκ. Και μάλλον μεγαλώνοντας έμαθε αρκετά από τα μυστικά του επαγγελματία αθλητή με τα γάντια στα χέρια...

  • Ευκαιρίες, συμμετοχές και γκολ!

Ο Μπράντον Γουίλιαμς έχει καταφέρει μέχρι και αυτή τη στιγμή που αναβλήθηκε το φετινό πρωτάθλημα, να καταγράψει 12 συμμετοχές στην Premier League και μάλιστα να έχει 9 παρουσίες στο αρχικό σχήμα της ομάδας του και άλλες τρεις εμφανίσεις ως αλλαγή. Είναι χαρακτηριστικός, βέβαια, ο αριθμός των 5 κίτρινων καρτών που έχει πάρει στη θέση που αγωνίζεται καθώς πολλές φορές τα έχει βάλει με ταχείς εξτρέμ και έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσει και το σώμα του και να παίξει με δύναμη. Στην πρώτη του ενδεκαδάτη εμφάνιση, απέναντι στη Μπράιτον, τον περασμένο Νοέμβρη, στο ματς που τα είχε βάλει και με τον Μόπεϊ, είχε καταφέρει ν' αναδειχθεί Man of the Match. Επίσης, στο Κύπελλο Αγγλίας έχει άλλες τέσσερις συμμετοχές και πέντε εμφανίσεις είχε στο LeagueCup, το οποίο και φέτος κατέληξε στα χέρια των παικτών της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Το τρομερά θετικό για εκείνον αλλά και για όσους έχει χρησιμοποιήσει ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στα φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας, είναι οι 5 συμμετοχές που έχει καταγράψει ο Μπράντον Γουίλιαμς στο Europa League. Και μπορεί σε ορισμένα ματς να ήταν κάκιστη η εικόνα των «κόκκινων διαβόλων» αποτυγχάνοντας να καταγράψουν ακόμα και τελική προσπάθεια στην αντίπαλη εστία, όμως, οι εμπειρίες που αποκομίζει ο νεαρός φουλ μπακ μόνο χρήσιμες μπορούν να χαρακτηριστούν. Εννοείται πως ήταν παρών και στο πιο πρόσφατο 5-0 επί της Λασκ στην Αυστρία σε ματς κεκλεισμένων των θυρών, προτού το ποδόσφαιρο αναβληθεί για τον κορονοϊό...

Όσο για το μοναδικό γκολ που έχει πετύχει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αυτό ήρθε στο τρομερό come-back της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της πανάξιας και εντυπωσιακής Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τον Γουίλιαμς να σκοράρει με μονοκόματο δεξί σουτ στην απέναντι γωνία, συμβάλλοντας στο τελικό 3-3 με τις «λεπίδες»! «Μου αρέσει που αυτό το παιδί έχει κάτι που δείχνει στο μάτι του ότι θα μπει στο γήπεδο και θα... φάει τη μύτη του κάθε αντιπάλου του. Προχώρα μικρέ! Α, μπορεί και να παίξει ποδόσφαρο που πάντοτε είναι ένα μπόνους...» είχε γράψει ο Γκάρι Νέβιλ για τον Μπράντον Γουίλιαμς εγκρίνοντας τον νεαρό ποδοσφαιριστή με όσα έχει δει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα