Μαν. Γιουνάιτεντ - Μαν. Σίτι: Ντέρμπι γοήτρου (infographics)

Gazzetta team
Μαν. Γιουνάιτεντ - Μαν. Σίτι: Ντέρμπι γοήτρου (infographics)

bet365

Σσσσ... αρχίζει! Σίτι vs Γιουνάιτεντ στο 179ο ντέρμπι του Μάντσεστερ και ο χαμένος... χάνει πολλά! O Πεπ... χαλάει την παράδοση των «Κόκκινων».

To 179o ντέρμπι του Μάντσεστερ είναι παιχνίδι αποδείξεων. Γιουνάιτεντ vs Σίτι στο Ολντ Τράφορντ και το κίνητρο είναι το... γόητρο, αλλά και μια θέση στ' αστέρια. Τα mind games του Γκουαρδιόλα απέναντι στην ανάγκη του Σόλσκιερ για νίκη. Η Γιουνάιτεντ είναι με την πλάτη στον τοίχο, αφού κάθε αγώνας είναι... τελικός!

Στο Λίβερπουλ γενικότερα από πλευράς κόσμου ή Οργανισμού δεν δείχνουν να έχουν μεγάλο ή ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ντέρμπι του Μάντσεστερ. Δεν είναι κάτι που φαίνεται να τους αφορά τόσο γενικότερα. Η πρωτοπόρος Λίβερπουλ έχει 82 βαθμούς έναντι 57 της 2ης Σίτι ενώ η Γιουνάιτεντ είναι 5η με μόλις 43. Ο ίδιος ο Κλοπ όμως δίνει βάρος και ασχολείται με αυτά τα ματς και προφανώς και με το προσεχές ντέρμπι της Σίτι με την Γιουνάιτεντ.


Πρώτα απ' όλα επειδή ο Κλοπ ξέρει πως ενδεχόμενη απώλεια βαθμών της Σίτι θα ενδυναμώσει την θέση της Λίβερπουλ. Σε μία τέτοια περίπτωση θα μπορεί να... κλειδώσει τον τίτλο με την Κρίσταλ Πάλας στις 21 Μαρτίου εφόσον φυσικά πριν θα έχει κερδίσει Μπόρνμουθ και Έβερτον.

Ο Γερμανός και οι παίκτες του ξέρουν πως αυτό το ματς θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο γρήγορα θα... καθαρίσουν την υπόθεση του τίτλου μετά από αναμονή 30 ετών. Επίσης όμως θέλουν να δουν μέσα από αυτήν την διάμαχη ποια ομάδα του Μάντσεστερ θα εξελιχθεί ως πιο μεγάλη απειλή για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Η Τσέλσι εξάλλου είναι μία ομάδα που με τον Λάμπαρντ βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Η 7η Τότεναμ επίσης δεν δείχνει με τον Μουρίνιο σημάδια σοβαρής βελτίωσης ή ανάκαμψης.


Στο Λονδίνο και την Άρσεναλ ο Αρτέτα είχε θετικό αντίκτυπο στην Άρσεναλ, όμως η ομάδα βρέθηκε εκτός της συνέχειας του Europa League από τον Ολυμπιακό και πρέπει να "χτιστεί" ξανά το καλοκαίρι ειδικά εάν χάσει τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Είναι 9 πόντους πίσω από την πρώτη τετράδα με 11 αγώνες να απομένουν.


Οι Λέστερ και Γουλβς μπορεί να βρίσκονται στην Ευρώπη τη νέα σεζόν όμως η πιο μεγάλη πρόκληση που έχουν θα είναι το να κρατήσουν τους σταρ τους. Παίκτες - κλειδιά όπως οι Μάντισον και Τραορέ. Έτσι μένουν οι Σίτι και Γιουνάιτεντ. Ο Κλοπ θα έχει λοιπόν λόγο να τσεκάρει το Νο182 ντέρμπι του Μάντσεστερ. Σε αυτήν την φάση ο έξυπνος θα πόνταρε τα χρήματά του στην Σίτι. Όμως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θέλει ενίσχυση σε τομείς - κλειδιά αλλά και πιο καλό βάθος ρόστερ για τη νέα χρονιά. Επίσης η βαριά τιμωρία των δύο χρόνων αποκλεισμού από το Champions League θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στον σύλλογο.


Η Σίτι έχει από πίσω της πολύ ισχυρούς οικονομικά επενδυτές. Επίσης έχει καλή τακτική και σωστό σκάουτινγκ με τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν επικεφαλής και σε άμεση συνεργασία με τον Σοριάνο, επιτελικό στέλεχος, αλλά και τον Γκουαρδιόλα. Εάν η Σίτι συνεχίσει να έχει την δυνατότητα να πουλάει και να αγοράζει θα εξακολουθήσει να έχει ποιοτικό ρόστερ. Θα καλύψει τα κενά που έχει με στόπερ, αριστερό μπακ και στο κέντρο. Με λίγες προσθήκες θα είναι του χρόνου η Νο1 απειλή για την Λίβερπουλ. Παράλληλα έχει παίκτες σφυρηλατημένους με τίτλους και με το πρωτάθλημα όπως οι Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Αγουέρο, Σίλβα και πολλούς ακόμα.


Για την Γιουνάιτεντ θα είναι πολύ πιο δύσκολο να πάει σε τέτοιο επίπεδο. Ερωτηματικό παραμένει το εάν θα μείνει ο Σόλσκιερ στην ομάδα και με τον Ποκετίνο να ψάχνει την επιστροφή του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα είναι πιο πίσω και δεν έχει διασφαλισμένη θέση για το Champions League. Είναι 5η με 3 πόντους πιο κάτω από την 4η θέση. Επίσης δεν έχει ένα γεμάτο ρόστερ και έχει αρκετές ανάγκες.


Η Σίτι έδειξε το βάθος και τις δυνατότητές της και σε άλλες διοργανώσεις με τους παίκτες που χρησιμοποιεί. Είναι ομάδα που μπορεί να κάνει τόσες αλλαγές στην 11άδα της όμως και πάλι να διεκδικεί ή να κατακτά Κύπελλα.
Η Γιουνάιτεντ χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη αστάθεια φέτος. Και σε απόδοση και σε αποτελέσματα. Με ήττες με αντιπάλους όπως οι Μπόρνμουθ, Γουέστ Χαμ και Γουότφορντ ενώ κέρδισε την Σίτι, την Τσέλσι, την Τότεναμ, την Λέστερ και έφερε ισοπαλία με την Λίβερπουλ.


Η Γιουνάιτεντ έχει το συν πάντως ότι έχει φτιάξει, οργανώσει και βελτιώσει για τα καλά την άμυνά της. Με παίκτες όπως ο Μαγκουάιρ κα ο Μπισάκα ή την προσθήκη των 80 εκατ. του Φερνάντες που δίνει άλλον... αέρα στον δημιουργικό και επιθετικό της κομμάτι. Στην γραμμή κρούσης οι Ράσφορντ, Μαρσιάλ και Γκρίνγουντ έχουν σκοράρει 45 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και δείχνουν να έχουν πρόσφορο μέλλον. Παρόλα αυτά πάντως η Γιουνάιτεντ ως ομάδα έχει ακόμα αρκετά ερωτηματικά. Εάν η Γιουνάιτεντ είχε κλείσει όσους παίκτες ήθελε, τότε σίγουρα θα ήταν διεκδικήτρια του τίτλου τη νέα χρονιά.


Ο Σάντσο της Ντόρτμουντ, ο Κουλιμπαλί της Νάπολι, ο Φαν Ντε Μπεεκ του Άγιαξ, ο Γκρίλις της Άστον Βίλα και ο Μάντισον της Λέστερ ήταν όλοι στην λίστα της. Δεν θα κλείσουν όλους αυτούς τους παίκτες. Όμως εάν κλείσουν δύο ή τρεις εξ αυτών θα είναι μία χαρά με δεδομένο ότι θα φύγει ο Πογκμπά. Αυτό το καλοκαίρι που έρχεται πάντως θα είναι μεγάλο και σημαντικό για Σίτι και Γιουνάιτεντ. Εάν η τελευταία διασφαλίσει θέση στο Champions League, κλείσει ορισμένους παίκτες που θέλει και κλείσει τα... αυτιά της στις κριτικές και την πίεση θα είναι διεκδικήτρια του τίτλου του χρόνου ή έστω θα έχει βάλει τις βάσεις.

Η δράση όλων των σπορ, τώρα πιο αληθινή από ποτέ! |21+

Tα έξι μεγάλα ντέρμπι στο Ολντ Τράφορντ

27 Απριλίου 1974: Γιουνάιτεντ - Σίτι 0-1
Η κίνηση και το γκολ του Ντένις Λόου δεν υποβίβασε την Γιουνάιτεντ, όμως ήταν ένα κακό και σχεδόν καταδικαστικό αποτέλεσμα. Ο άλλοτε άσος της δεν θέλησε να πανηγυρίσει τότε. Ο Λόου είπε μετά ότι ευχόταν να μην είχε σκοράρει ποτέ.
Ο Σκωτσέζος άσος είχε βάλει 237 γκολ σε 404 εμφανίσεις για την Γιουνάιτεντ. Έπαιξε την τελευταία του σεζόν στην Σίτι. Μετά το γκολ έγινε αλλαγή και αποσύρθηκε μετά το Μουντιάλ με την Εθνική. Το παιχνίδι αυτό κατέληξε σε ένα... χάος με εισβολή οπαδών, πρόωρο σφύριγμα λήξης του διαιτητή και μετά τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα να καλούνται να αποφασίσουν θεωρώντας ότι το σκορ ισχύει.

21 Απριλίου 2001: Γιουνάιτεντ - Σίτι 1-1
Ήταν ένα ματς όπου η Σίτι καιγόταν για το αποτέλεσμα. Τελικώς υποβιβάστηκε. Το παιχνίδι αυτό έμεινε στις μνήμες όλων για την... μονομαχία των Κιν και Χάαλαντ. Ο Χάαλαντ τελείωσε το παιχνίδι παρότι το γόνατό του δεν ήταν καλά και αυτό το τάκλιν τελείωσε την καριέρα του. Ο Κιν είχε παραδεχθεί μετά ότι το είχε κάνει επίτηδες.

Τo ΠΑΙΧΝΙΔΙ πιο αληθινό από ποτέ! Στοίχημα με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.| 21+

10 Φλεβάρη του 2008 - Γιουνάιτεντ - Σίτι 1-2
Τέσσερις ημέρες μετά την 50ή επέτειο της τραγωδίας του Μονάχου το ματς ξεκίνησε με φόρο τιμής και ειδικές φανέλες για το 1958. Ήταν η μέρα της Σίτι τότε καθώς πήρε τον έλεγχο με τα γκολ των Βάσελ και Μπενζανί προτού ο Κάρικ βάλει το γκολ της παρηγοριάς. Η Σίτι έκανε έτσι το πρώτο νταμπλ απέναντι στους ανταγωνιστές της για πρώτη φορά σε 38 χρόνια.

20 Σεπτεμβρίου 2009 - Γιουνάιτεντ - Σίτι 4-3
Λίγα ντέρμπι θα μπορούσαν να έχουν τέτοιο... δράμα. Η Σίτι πήγε στο Ολντ Τράφορντ με ένα τεράστιο μπάτζετ και τον Σεϊχη Μανσούρ να έχει αναλάβει και να έχει ρίξει πολλά λεφτά. Υπήρχε μία αίσθηση ανωτερότητας από την Σίτι αλλά και ένα εξαιρετικό γκολ του Μπέλαμι στο 90'. Ο Όουεν ήταν ο παίκτης που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 96'. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα έλεγε μετά πόσο ικανοποιημένος ήταν που "σώπασε τους... φασαριόζους γείτονες".


12 Φλεβάρη 2011: Γιουνάιτεντ - Σίτι 2-1
Το καλύτερο γκολ σε ντέρμπι; Ναι οι φανς της Γιουνάιτεντ αυτό ισχυρίζονται για το τέρμα του Γουέϊν Ρούνεϊ. Όπως και να έχει η εκτέλεση του Άγγλου άσου στο 78' έμεινε στην ιστορία. Το 2015 σε ένα μεγάλο γκάλοπ ψηφίστηκε ως το κορυφαίο γκολ της Γιουνάιτεντ σε ντέρμπι.

23 Οκτωβρίου 2011: Γιουνάιτεντ - Σίτι 1-6
Ένας επικός και μεγάλος διασυρμός της Γιουνάιτεντ από την μεγάλη αντίζηλό της και η χειρότερη ήττα της από το 1955. Ο Μπαλοτέλι με ένα t-shirt "Γιατί πάντα εγώ;" πανηγύρισε το πρώτο γκολ και μετά ήρθε η κατάρρευση της Γιουνάιτεντ λόγω της κόκκινης του Έβανς. Ο Μπαλοτέλι θα σκόραρε ξανά ενώ προστέθηκαν στην λίστα οι Τζέκο, Αγουέρο και Νταβίντ Σίλβα. Η νίκη αυτή έβαλε την Σίτι πέντε πόντους μπροστά από την Γιουνάιτεντ και σε ένα δραματικό κυνήγι τίτλου που πήρε με διαφορά οκτώ γκολ η Σίτι.

Derby Stats: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ vs Μάντσεστερ Σίτι

Η Σίτι έχει χάσει δυο φορές φέτος από τη Γιουνάιτεντ, για το πρωτάθλημα και το League Cup. Mόνο τρεις φορές έχει χάσει τρεις φορές σε μια σεζόν (1956-57, 1995-96 και 2009-10).

H Γιουνάιτεντ έχει χάσει τα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια κόντρα στη Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις. Μόλις μια φορά έχει τέσσερις διαδοχικές ήττες, από τον Ιανουάριο του 1926 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1931.

Αν κερδίσει η Γιουνάιτεντ τη Σίτι, τότε θα είναι η πρώτη φορά από την αποχώρηση του Σερ Αλεξ που θα έχει επικρατήσει δυο φορές των «Πολιτών» σε μια σεζόν στην Premier League. Τελευταία φορά ήταν τη σεζόν 2009-10.

Η Σίτι είναι αήττητη στα δέκα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος που διεξήχθησαν τον Μάρτιο με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο, έχοντας κερδίσει τα επτά τελευταία. Η τελευταία ήττα της τον μήνα Μάρτιο ήταν το 2016 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει κερδίσει και στις τρεις επισκέψεις του στο Ολντ Τράφορντ για την Premier League. Kανένας άλλος κόουτς δεν έχει κερδίσει περισσότερα...

Ο Ντε Χέα έχει δεχθεί 33 γκολ στην Premier League από τη Μάντσεστερ Σίτι, 11 περισσότερα από κάθε άλλο αντίπαλο. Δέχεται γκολ από τους «Πολίτες» κάθε 46 λεπτά.

Στα ντέρμπι του Μάντσεστερ (σε όλες τις διοργανώσεις), ο Αγουέρο έχει σκοράρει εννέα γκολ, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι στο Ολντ Τράφορντ.

Μαν Γιουνάιτεντ-Μαν Σίτι. Τo ΠΑΙΧΝΙΔΙ πιο αληθινό από ποτέ! |21+

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα