Μάουντ με τη στήριξη του Λάμπαρντ!

Μάουντ με τη στήριξη του Λάμπαρντ!

Gazzetta team
Μάουντ με τη στήριξη του Λάμπαρντ!

bet365

Ο Μέισον Μάουντ απάντησε με... γκολ στον Μουρίνιο και δικαίωσε τον Φρανκ Λάμπαρντ για την επιλογή του να του δώσει τη Μπλε φανέλα.

«Αλήθεια το είπε αυτό; Δεν του άρεσε ο Μάουντ; Δεν μπορώ να βγάλω παίκτες από την ιατρική λίστα για να έρθουν να παίξουν. Ήμασταν καλύτερη ομάδα για 45-60 λεπτά, απλά η Γιουνάιτεντ ήταν εύστοχη και αποτελεσματική. Δεν με απασχολεί τι λέει ο καθένας. Εγώ πιστεύω στην ομάδα μου...» ήταν η απάντηση του Λάμπαρντ στον Μουρίνιο κι έτσι, ο Μέισον Μάουντ έγινε το πρόσωπο των ημερών στο Νησί. To γκολ του κόντρα στη Λέστερ ήταν μια δική του αντίδραση στα λεγόμενα του Special One.

Ο ταλαντούχος ήταν 14 όταν ο πατέρας του του είπε να αφήσει την Τσέλσι. Ο λόγος ήταν απλός και κατανοητός. Όπως του εξήγησε «τα νέα παιδιά δεν παίρνουν ευκαιρίες στην Τσέλσι».

Μάλιστα, είχε πει στον προπονητή της Ακαδημίας, Νιλ Μπαθ, ότι έχει τις ενστάσεις του για τον δρόμο του παιδιού του. Επίσης μίλησε και με άλλες ομάδες για τον γιο του χωρίς όμως να το ξέρει ο ίδιος ο Μέισον Μάουντ. Η Γιουνάιτεντ είχε εκφράσει ενδιαφέρον για εκείνον και μάλιστα scouts της τον είχαν εντοπίσει ακόμα και όταν έκανε οικογενειακές διακοπές στην Αίγυπτο. Όταν όμως ο πατέρας του, του είπε ότι δεν θα τα καταφέρει τότε η απάντηση του μικρού ήταν εμφατική και εντυπωσιακή: "Λοιπόν εγώ θα είμαι ο επόμενος που θα τα καταφέρω".


Τόσο σίγουρος ήταν πως θα πετύχει. Ο Μάουντ μεγάλωσε ως οπαδός της Πόρτσμουθ και είχε πρότυπο τον Αργεντίνο μέσο Αντρές Ντ' Αλεσάντρο, που έχει ακόμα σε κορνίζα τη φανέλα του με την υπογραφή του. Η Πόρτσμουθ του έδωσε θέση στην Ακαδημία όταν ήταν οκτώ αλλά εκείνος διάλεξε την Τσέλσι με την οποία έκανε προπονήσεις από την ηλικία των έξι ετών. Ο Τόνι τότε οδηγούσε για να πάει τον μικρό στο Κόμπχαμ το πρωί του Σαββάτου για προπόνηση και μετά τον πήγαινε στο Φράτον Παρκ για να δει τον Ντ' Αλεσάντρο. Ο Τόνι είχε χάσει τις ελπίδες του για να δει τον γιο του στην πρώτη ομάδα μέχρι πριν από λίγους μήνες, όταν οι Λονδρέζοι τον ξεχώρισαν.


Η Τσέλσι είχε την απαγόρευση μεταγραφών και ο Λάμπαρντ ανέλαβε αντί του Σάρι ανοίγοντας τον δρόμο για τον Μάουντ. Μόλις στα πέντε του χρόνια είχε εντοπιστεί από τον scout των Μπλε, Ρομπ Γουίνζαρ, που τον κάλεσε για προπονήσεις. Ήταν μόλις το πρώτο τουρνουά μίνι football που έπαιζε. Ο Γουίνζαρ ήταν στην ομάδα τρεις μήνες αλλά ήξερε τον Τόνι από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος της Τσέλσι είχε πει το πόσο τυχερός στάθηκε που βρήκε τον Μάουντ όχι τόσο για την τεχνική του και το ταλέντο του, αλλά την επιθετικότητα που είχε στο γήπεδο και το πως έτρεχε πίσω για να πάρει την μπάλα όταν την είχε χάσει.


Συνέχισε λέγοντας πως "ήταν ο κορυφαίος παίκτης που είχα δει σε 15 χρόνια scouting. Μέχρι σήμερα δεν έχω δει πιο καλό ταλέντο από εκείνον". Ο Τόνι ήταν πρώην ερασιτέχνης παίκτης και προπονητής (σ.σ. δούλευε σε μη επαγγελματικές κατηγορίες). Ήταν αρχικά διστακτικός στο να πει το ναι. Ο γιος του όμως το ήθελε πολύ και στην συνέχεια υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα χωρίς να περιμένει τον πατέρα του.

Οι Λάμπαρντ, Τέρι και Άσλεϊ Κόουλ είχαν εικόνα και παραστάσεις από τις Ακαδημίες ενώ ο Μάουντ ήθελε να πάρει τη... λάμψη του Νταβίντ Λουίζ, τον οποίο επίσης είχε πρότυπο. Ο Λουίζ είχε ποστάρει και τη φωτογραφία με τον νεαρό Μάουντ. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός είχε κάνει την εξαιρετική σεζόν με την U23 στην Τσέλσι προτίμησε να πάει δανεικός στην Φίτεσε όπου σκόραρε αρκετά γκολ. Ξεχώρισε με το καλημέρα στους... μικρούς της ολλανδικής ομάδας κι έπειτα πήγε κατευθείαν στην πρώτη ομάδα.


Ο πατέρας του είχε να το λέει πως παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που είχε ο Μάουντ ήταν τόσο αφοσιωμένος και αποφασισμένος να τα καταφέρει στην Τσέλσι. «Δεν παραπονέθηκε ποτέ για τίποτα και τα άλλαξε όλα», τόνιζε. Ο Μάουντ έβαλε γκολ στο πρώτο του ματς και μετά δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Στη Φίτεσε πήρε το βραβείο του παίκτη της χρονιάς. Ο τεχνικός της διευθυντής Μαρκ Φαν Χίντουμ είπε πως ήταν ο κορυφαίος παίκτης της κατηγορίας. Μάλιστα ανέφερε πως «Ούτε ο Άγιαξ έχει πιο καλούς παίκτες από εκείνον. Ο Ζίγιεχ δεν είναι καλύτερός του. Ο Μάουντ τα έχει όλα. Τρομερή δουλειά, αντοχή, τακτική συνέπεια, τεχνική, βάθος στο παιχνίδι του και δύναμη. Μπορεί να πιέσει σωστά και να σκοράρει. Έχει ακόμα και καλές κεφαλιές. Είναι πολύ έξυπνος και έχει την προοπτική για μία τεράστια καριέρα».

Μετά την Φίτεσε ακολούθησε ένας ακόμα δανεισμός στη Ντέρμπι Κάουντι. Εκεί όπου έκανε μεγάλη διαφορά με τον Λάμπαρντ προπονητή και με το γκολ του Αυγούστου του 2018 με τη Ρέντινγκ. Μέσα στην χρονιά πήρε την κλήση του στην μεγάλη Εθνική και με τα 11 γκολ του βοήθησε τη Ντέρμπι Κάουντι να φτάσει στα πλέι οφ και τον τελικό, όπου έχασε από την Άστον Βίλα.

Η περαιτέρω εκτιμώμενη πορεία μπορεί να ήταν νέος δανεισμός. Όμως ο Λάμπαρντ είπε στον Μάουντ ότι δεν φεύγει και πως θα είναι στα βασικά στελέχη της Τσέλσι. Η ομάδα του έδωσε και νέο συμβόλαιο πέντε ετών με αποδοχές 77.000 την εβδομάδα. Στην προετοιμασία στο πρώτο του φιλικό σκόραρε, ενώ μετά πέτυχε και δύο γκολ με Ρέντινγκ. Το μέλλον του ανήκει και ο 41χρονος τεχνικός είναι εγγυητής!

 

Τελευταία Νέα