Ο Λάμπαρντ έχει Plan A και γυρίζει πλάτη στον Μουρίνιο!

Ο Λάμπαρντ έχει Plan A και γυρίζει πλάτη στον Μουρίνιο!

Ο Λάμπαρντ έχει Plan A και γυρίζει πλάτη στον Μουρίνιο!

bet365

Ο Φρανκ Λάμπαρντ έχει μόνο... Plan A και αναζητά νίκη ηρεμίας κόντρα στη Λέστερ για να σβήσει γκρίνια και αμφισβήτηση. Η τακτική του κόουτς των Μπλε και η στήριξη στους παίκτες!

Στην δύσκολη αναμέτρηση με την Γιουνάιτεντ και την βαριά ήττα στο Ολντ Τράφορντ ο Φρανκ Λάμπαρντ κατάλαβε από πρώτο χέρι πόσο διαφορετική είναι η κατάστασή του ως τεχνικός της Τσέλσι. Στο παρελθόν είχε αντέξει σε αρκετές πιεστικές καταστάσεις και βέβαια στην ένταση του πρωταθλήματος της Championship με τη Ντέρμπι Κάουντι.

Εκείνη την Κυριακή όμως στο Γιουνάιτεντ - Τσέλσι ήρθαν και τα σκληρά λόγια του Μουρίνιο από τα στούνιο του Sky Sports. Ο πρώην τεχνικός και μέντοράς του στάθηκε στην ανάγκη του να έχει μία πιο μεγάλη γνώση της κατηγορίας και της διαχείρισής της. Επίσης αμφισβήτησε τις επιλογές του Λάμπαρντ και ότι έχει φτιάξει μία νεανική και άπειρη ομάδα.

Πριν καν ο Λάμπαρντ κοουτσάρει τους Μπλε εντός έδρας βρίσκεται σε δεινή θέση. Ο Μουρίνιο είπε: «Βλέπεις την απόδοση των Μάουντ, Άμπραχαμ και ακόμα και του Αντρέας Κρίστενσεν και καταλαβαίνεις πως για τέτοια ματς και για αυτό το επίπεδο χρειάζεσαι κάτι άλλο και κάτι παραπάνω».

Η απάντηση του Λάμπαρντ ήταν άμεση: «Δεν του άρεσε η απόδοση του Μάουντ; Είπε για τον Μάουντ; Δεν μπορώ να επηρεάζομαι από το τι λέγεται ή να με απασχολεί. Είναι ξεκάθαρο πως αυτήν την ομάδα έχουμε και σε αυτήν την ομάδα πιστεύουμε». Στην συνέχεια ο κόουτς των Λονδρέζων επέλεξε να μείνει σιωπηλός στην επόμενη κριτική του Μουρίνιο για το ματς με τη Λίβερπουλ στο Super Cup. Ο Πορτογάλος πληρώνεται αδρά για να λέει την άποψή του και δεν τον ενδιαφέρουν πλέον οι δημόσιες σχέσεις με την Τσέλσι. Ούτε επίσης να έχει καλές σχέσεις με τον Λάμπαρντ.

Η σχέση των δύο κάποτε ήταν επαγγελματική και μετά φιλική, όμως δε φαίνεται πλέον να ισχύει αυτό. Όσον αφορά στον 41χρονο, εκείνος παραμένει θετικός και αισιόδοξος για την ομάδα. Θεωρεί πως η βαριά ήττα με τη Γιουνάιτεντ ήταν σε ένα περίεργο παιχνίδι, όπου η Τσέλσι ήταν ανώτερη για 55 λεπτά.

Ο Λάμπαρντ έδειξε να διαλέγει άλλον χειρισμό από τον Σάρι που στην περσινή πρώτη ήττα της Τσέλσι είχε αμφισβητήσει τη νοοτροπία και την προσέγγιση των παικτών του και έτσι η σχέση του μαζί τους άρχισε να χαλάει από τότε. Ο 41χρονος είχε λειτουργήσει ανάλογα στηρίζοντας τους παίκτες του στη Ντέρμπι σε μεγάλες ήττες από Λιντς και Μίλγουολ.

Το μήνυμα του Λάμπαρντ ήταν σαφές: «Δεν είμαστε εδώ για το Plan B ή το Plan C. Πρέπει να γίνουμε πολύ καλοί στο Plan A». Το θέμα είναι να έχει όμως την πίστωση χρόνου για την εμπιστοσύνη που δίνει στα νέα ταλέντα της Τσέλσι. Στήριξε τον Μάουντ, όπως και τον Άμπραχαμ που δέχθηκε ρατσιστικά σχόλια στα social media για το χαμένο πέναλτί του.

Η πίστη του Λάμπαρντ στο πλάνο των υποδομών έχει να κάνει και με την απαγόρευση μεταγραφών στην Τσέλσι. Ο πρώην υπεύθυνος των Ακαδημιών περιέγραφε το πόσο πολύ είχαν ασχοληθεί και έβλεπαν ματς των μικρών οι Τέρι και Λάμπαρντ.

Ο Λάμπαρντ έβλεπε όλες τις ηλικίες σχεδόν, έτσι ξέρει πολύ καλά αυτά τα θέματα και μπορεί να μεταδώσει την εμπειρία του και να κατευθύνει ανάλογα τους νέους παίκτες του. Ολοι τονίζουν πως είναι αρκετά προστατευτικός.

Αυτά τα συναισθήματα τα έβγαλε και μετά το ματς της Πόλης, αλλά και μετά την ήττα από την Γιουνάιτεντ. Ο Μάουντ για παράδειγμα ζήτησε έξτρα βοήθεια από το τεχνικό επιτελείο για να βελτιωθεί, ενώ παρακολουθεί ματς των Έρικσεν, Μόντριτς και Ινιέστα. Επίσης ήθελε να μάθει το τι είπε ο Μουρίνιο για εκείνον προκειμένου να δει εάν είναι έτσι και να το διορθώσει.

Την επόμενη μέρα μετά το ματς ο Λάμπαρντ δεν έβαλε το βίντεο του αγώνα στους παίκτες του, όπως συνηθίζεται. Αντίθετα, οι βοηθοί του Μόρις και Τζόουνς ανέλυσαν διεξοδικά κάθε λεπτομέρεια και όλα τα λάθη που έγινναν. Μία αξιόπιστη πηγή κοντά στα αποδυτήρια της Ντέρμπι ανέφερε πως οι αναλύσεις video του Λάμπαρντ ήταν πάντα 'εκνευριστικά' λεπτομερείς. Οι ποδοσφαιριστές είχαν το ελεύθερο να ζητήσουν έξτρα πληροφορίες για την προβολή video ή άλλα στοιχεία ακόμα και για να τα πάρουν στο e-mail τους.

Για τον λόγο αυτό ο Λάμπαρντ ήθελε ένα ακόμα στέλεχος που είχε στη Ντέρμπι αλλά δεν έγινε πράξη αυτή η επιθυμία του. Ο Λάμπαρντ επίσης ανέβασε στην πρώτη ομάδα της Τσέλσι τον Έντουαρντς. Ακόμα, ο Γάλλος Ζουμά προσπαθεί να επανέλθει και να πιάσει το 100% των δυνατοτήτων του. Η ένταση των προπονήσεων είναι μεγάλη, όπως και οι απαιτήσεις.

O δύσκολος δρόμος του Λάμπαρντ


Ο Λάμπαρντ δεν αποδέχεται παίκτες που δεν κάνουν καλή προπόνηση. Οι προπονήσεις του είναι σε συνθήκες αγώνα και πάντα ανεβάζει στροφές και ένταση. Ο Μόρις είναι αυτός που ρίχνει δυνατές ατάκες για να ιντριγκάρει τους ποδοσφαιριστές. Το τεχνικό επιτελείο και ο Λάμπαρντ απαιτούν μεγάλη προσπάθεια και πλήρη αφοσίωση. Και φυσικά μέσα από όλα αυτά βελτίωση. Στην περίοδο της προετοιμασίας μάλιστα είχε αρκετές διπλές προπονήσεις.

Ο 41χρονος είναι βέβαιος πως η Τσέλσι - όπως και η Ντέρμπι - θα βγάλει μες στην χρονιά τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας. Ο Λάμπαρντ δεν ακολούθησε τη λογική Κόντε που ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές να τρώνε συγκεκριμένους ξηρούς καρπούς και ότι άλλο χρειαζόταν. Τους ενημέρωσε πως τους αντιμετωπίζει ως ενήλικες. Δεν θα έχει ποινές. Όμως όποιος δεν είναι όπως πρέπει θα μένει εκτός πλάνων.

Ο κόουτς των Μπλε είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιεί πιο σωστά τους Καντέ και Ζιρού και να καθιερώσει τους Μάουντ και Άμπραχαμ. Ακόμα και το ροτέισον του το έχει σκεφτεί πως θα το κάνει. Έχει δει επιθετικούς όπως οι Σεφτσένκο και Κρέσπο να λυγίζουν στην εποχή Αμπράμοβιτς. Όπως κι έχει στο μυαλό του και τις περιπτώσεις των Μοράτα και Ιγουαϊν. Ο Άμπραχαμ πάντως δείχνει δυνατός σωματικά και πνευματικά. Ένα στοιχείο που πρέπει να βελτιώσει είναι το πως λειτουργεί με την πλάτη στην μπάλα ή με την πλάτη στην άμυνα. Όσο για τον Λάμπαρντ; Χρειάζεται μία νίκη με την Λέστερ για να μπει σε πιο καλές και στέρεες βάσεις.

 

Τελευταία Νέα