Γκρίνγουντ, ο θησαυρός του Σόλσκιερ

Gazzetta team
Γκρίνγουντ, ο θησαυρός του Σόλσκιερ

bet365

Ο Λουκάκου δηλώνει... τραυματίας και ο Μέισον Γκρίνγουντ κάνει πάρτι με τα κόκκινα. Ο 17χρονος επιθετικός αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά και η Γιουνάιτεντ ονειρεύεται έναν μεγάλο φορ.

Ολοι στη Γιουνάιτεντ γνώριζαν από την αρχή της περασμένης σεζόν πως ήταν θέμα χρόνου να μπει στην πρώτη ομάδα ο Μέισον Γκρίνγουντ. Καθώς η σεζόν συνεχιζόταν, όλοι έτριβαν τα μάτια τους για τον νεαρό με τα 30 γκολ σε 29 ματς με την ομάδα Νέων. Το απόγευμα της Τετάρτης είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το σούπερ ταλέντο του, όταν ο 17χρονος εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Μπισάκα και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη Γιουνάιτεντ. «Αυτό το γκολ θα βγάλει μεγάλο βάρος από τους ώμους του. Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης που έχει μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει παίκτης της Γιουνάιτεντ» τόνισε ο Σόλσκιερ.

Ο Νορβηγός ξέρει όσο λίγοι να ξεχωρίζει έναν καλό επιθετικό και από το ματς με την Κάρντιφ την περσινή σεζόν διαπίστωσε πως ο νεαρός είναι έτοιμος για τα βαθιά. Ζει για τη στιγμή που θα τον χρησιμοποιήσει άμεσα στην Premier League. «Θα πάρει την ευκαιρία του. Εχει πολλές πιθανότητες να είναι στα πλάνα μου αν συνεχίσει έτσι. Αλλωστε, είναι δύσκολο να κρατήσεις εκτός σχεδίων παίκτες που τα πάνε τόσο καλά».

Ο Γκρίνγουντ είναι στη Γιουνάιτεντ από έξι ετών και στην ομάδα κατάλαβαν πως το διαμάντι από το Χάλιφαξ θα τους δικαιώσει. Ολα είναι με το μέρος του 17χρονου, ακόμα και η συμπεριφορά του Λουκάκου. Ο Βέλγος... δηλώνει τραυματίας, ίσως γιατί ανυπομονεί να παίξει στην Ιντερ του Κόντε! Οσο η Μάντσεστερ δεν τα βρίσκει με τους νερατζούρι τόσο ο Βέλγος... πεισμώνει. Ο Γκρίνγουντ όμως είναι αυτός που πήρε τη θέση του στο βασικό σχήμα και δείχνει τρομερές ικανότητες. Ο Λουκάκου χάνει προπονήσεις και ο Σόλσκιερ δίνει ευκαιρίες στον 17χρονο. Η απουσία του Βέλγου είναι ένα μεγάλος κέρδος για τον νεαρό.

Η ομάδα έκανε ό,τι μπορούσε να τον προστατεύσει, δε θέλει να του φορτώσει μεγαλύτερο άγχος. Ο μικρός δε μίλησε σε κανένα ΜΜΕ, μιας και οι ιθύνοντες δεν επιθυμούν ένας 17χρονος να κάνει από τώρα συνεντεύξεις. Οι πληροφορίες για τον Γκρίνγουντ βγαίνουν με το σταγονόμετρο, η Μάντσεστερ δε θέλει να βγάλει το περιτύλιγμα, αλλά για τους Βρετανούς το... τζίνι είναι έξω από το μπουκάλι. Ο 17χρονος έχει τις ικανότητες να γίνει αστέρι. Είναι γρήγορος, άμεσος και εξαιρετικά αποτελεσματικός στα τελειώματα. «Πρέπει να χτίσει το σώμα του για να ετοιμαστεί για το ποδόσφαιρο των ανδρών, το οποίο θα κάνουμε σταδιακά» είπε ο Σόλσκιερ, ο οποίος είναι προσωπικός του προπονητής. Ο Νορβηγός του έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο τους τελευταίους μήνες για να τον βοηθήσει να γίνει ακόμα πιο ουσιαστικός. Ο Γκρίνγουντ, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, έχει δυο εξαιρετικά πόδια, ενώ ο Νορβηγός έχει εντυπωσιαστεί κι από τις εκτελέσεις με το αριστερό!

 

Τελευταία Νέα