Στο μυαλό του Γιόακιμ Λεβ

Στο μυαλό του Γιόακιμ Λεβ

Στο μυαλό του Γιόακιμ Λεβ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος προσπαθεί να καταλάβει πως ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός άφησε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Λερόι Σανέ, ενώ πήρε στην αποστολή τον Μάνουελ Νόιερ.

Όποιος παρακολουθούσε εδώ και καιρό τα ρεπορτάζ από την Γερμανία θα καταλάβαινε με μεγάλη ευκολία πως ο Γιόακιμ Λεβ ήθελε όσο τίποτα άλλο να δει τον Μάνουελ Νόιερ να γίνεται εντελώς καλά, προκειμένου να τον συμπεριλάβει στην αποστολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως «αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται». Με τον γκολκίπερ της Μπάγερν κάτω από τα δοκάρια, η εθνική Γερμανίας είχε φτάσει στην κορυφή του κόσμου πριν από τέσσερα χρόνια. Τότε, ήταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πλανήτη και στο μυαλό του Λεβ εξακολουθεί να είναι.

Μετά τον τραυματισμό του θα μπορέσει να είναι ξανά στο ίδιο επίπεδο με πριν; Και πιο συγκεκριμένα, αυτή την εποχή μπορεί ο Νόιερ να βρίσκεται σε υψηλά αγωνιστικά στάνταρ; Γιατί, θυμίζω, ο Γερμανός τερματοφύλακας έχει στην ουσία να αγωνιστεί από τον Απρίλιο του 2017 και τον τραυματισμό του στον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν. Τον περασμένο Σεπτέμβριο επέστρεψε προσωρινά και στη συνέχεια είχε εκ νέου ραντεβού με την ατυχία. Μπορεί μια ομάδα να πορευθεί στο Μουντιάλ με έναν τερματοφύλακα, που στην ουσία έχει να αγωνιστεί 14 μήνες;

Ο Γιόακιμ Λεβ προφανώς δεν παίρνει τον Νόιερ στο Μουντιάλ για να τον έχει στον πάγκο, αλλά για να είναι το Νο1 της Νασιονάλμανσαφτ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο ελλοχεύει υψηλό ρίσκο, αφού όπως έδειξε και στο φιλικό με την Αυστρία, ο Γερμανός ακόμη ψάχνει να βρει τα πατήματά του. Όποιος είδε τα δύο γκολ των Αυστριακών πολύ εύκολα συμπεραίνει πως ο... παλιός Νόιερ δε θα δεχόταν κανένα από τα δύο γκολ.

Την ίδια ώρα, ο Τερ Στέγκεν προέρχεται από μία καταπληκτική σεζόν κάτω από τα δοκάρια της Μπαρτσελόνα (ίσως η καλύτερη στην καριέρα του) και είναι άδικο για τον ίδιο να βρίσκεται στον πάγκο. Σίγουρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι αυτός που έχει και το μαχαίρι και... το πεπόνι, όπως έγινε και στην περίπτωση του Λερόι Σανέ, που προέρχεται από μία ΑΠΙΘΑΝΗ σεζόν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Μόλις στα 22 του ήταν τρίτος σε συμμετοχές με τους «πολίτες», ενώ τα νούμερά του μιλούν από μόνα τους. 14 γκολ και 19 ασίστ για έναν από τους φετινούς MVP της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα. Παρόλα αυτά, ο Γερμανός εξτρέμ έμεινε εκτός 23αδας, στη μεγαλύτερη ίσως έκπληξη όλων των αποστολών που επέλεξαν οι προπονητές των εθνικών ομάδων.

Ο ίδιος ο Γιόακιμ Λεβ δήλωσε πως ήταν πολύ δύσκολη η απόφασή του να αφήσει εκτός του Σανέ και πως η επιλογή του Γιούλιαν Μπραντ έναντι του άσου της Μάντσεστερ Σίτι κρίθηκε κυριολεκτικά στο... φώτο φίνις, από τη στιγμή που οι Μίλερ, Ντράξλερ και Ρόις ήταν ακλόνητοι στην αποστολή. Πιθανότατα, οι λόγοι που ο Λεβ δεν εμπιστεύεται τον Σανέ είναι πως ο τελευταίος έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και μπορεί να είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας ή ο χειρότερος. Ο Γερμανός προπονητής θέλει παίκτες που να μπορούν να παίζουν σταθερά για 7 ή για 8 και όχι έναν τύπου Σανέ που μπορεί να παίξει με άριστα 10 ή να παίξει στο 4. Από τη στιγμή, όμως, που δε θα βρισκόταν στις βασικές επιλογές, ίσως ένας «Σανέ» να μπορούσε να κάνει τη διαφορά και να γυρίσει ένα παιχνίδι, προερχόμενος από τον πάγκο. Ο Λεβ, όμως, είναι αυτός που ξέρει καλύτερα και οι επιλογές του θα κριθούν στα γήπεδα της Ρωσίας.

 

Τελευταία Νέα