Ωραίος (ξανά), ως Βαυαρός ο Χάμες Ροντρίγκες

Gazzetta team
Ωραίος (ξανά), ως Βαυαρός ο Χάμες Ροντρίγκες

bet365

Μετά από καιρό, ο Χάμες Ροντρίγκες «κερδίζει» το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, έχοντας σταθερή και καλή παρουσία και ο Δημήτρης Ρούσσος γράφει για την εν εξελίξει «αναγέννηση» του Κολομβιανού στο Μόναχο και τη Μπάγερν.

Δίχως αμφιβολία, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 τον «έφτιαξε» για τα καλά, ανεβάζοντάς τον στο πάνω «ράφι» της αγοράς και στρέφοντας τα βλέμματα πάνω του. Ο Χάμες ξεκίνησε κάνοντας «φασαρία» στον όμιλο με Ελλάδα, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού, σκοράροντας εναντίον καθεμιάς απ’ αυτές. Ήταν όμως εκείνη η ματσάρα απέναντι στην Ουρουγουάη στους 16, όπου έβαλε δυο γκολ, το ένα εκ των οποίων κατέπληξε, για να ψάξουν οι ανενημέρωτοι που παίζει και να εικάσουν οι ενημερωμένοι ποιος «γίγαντας» θα τον εντάξει στο ρόστερ του.

ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ

Αφού σκόραρε πια και απέναντι στη Βραζιλία στα προημιτελικά, κλείνοντας το τουρνουά με 6 γκολ και 2 ασίστ σε 5 αγώνες, μίλησε για την «αγάπη» και το «πάθος» του για τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ. Η απάντηση είχε ήδη δοθεί. Η «βασίλισσα» άνοιξε τα ταμεία της, τον κατέστησε τον τρίτο ακριβότερο παίκτη της ιστορίας της, τέταρτη πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία και πρώτο εκ των συμπατριωτών του δίνοντας 80 «χαρτιά» στη Μονακό, κουβάλησε 45.000 στην παρουσίασή του.

Ο Χάμες υπέγραψε για έξι χρόνια, αντάλλαξε όρκους αγάπης με το παιδικό του όνειρο (sic) και αναπόφευκτα υπέπεσε σε υπερβολές, του τύπου: «Δεν με ενδιαφέρουν οι αριθμοί και τα λεπτά μου. Θέλω μόνο να βοηθήσω την Ρεάλ να κατακτήσει τα πάντα και είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ, κάτω από αυτή την πίεση. Θέλω να κάνω τους οπαδούς μας ευτυχισμένους».

ΕΦΥΓΕ Ο ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»

Η σεζόν 2014/15 κύλησε για εκείνον πολύ ευχάριστα στη Μαδρίτη. Όχι επειδή βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει τα πάντα, ούτε επειδή έκανε τους οπαδούς της χαρούμενους. Η Ρεάλ δεν κατέκτησε τίποτα, όμως ο ίδιος έκανε φανταστική πρώτη σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο. 15 γκολ, 18 ασίστ, ο ορισμός του βασικού στο μυαλό του Κάρλο Αντσελότι, που είδε στον Ροντρίγκες εκείνο που έλειπε από τη μεσαία γραμμή, έναν άνθρωπο να πλαισιώνει το BBC και να προσδίδει ποιότητα. Στη La Liga έπαιξε σε 29 παιχνίδια και ήταν σε όλα βασικός, σε μια επίδοση ζηλευτή! Η κατάσταση έμοιαζε ιδανική, αλλά έμελλε να ανατραπεί σύντομα.

Την επόμενη σεζόν έπαιζε λιγότερο ως βασικός, ενώ η περσινή κύλησε ακόμα χειρότερα. Ακόμα λιγότερα λεπτά συμμετοχής, πολλές λιγότερες εμφανίσεις ως βασικός και, όπως φαίνεται, για τον Κολομβιανό οι μέρες αποδοχής του ως εν δυνάμει καθοριστικός παράγοντας για τους «μερέγχες» είχε περάσει, μαζί με την εποχή Αντσελότι. Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν εκτιμούσε τις αρετές του τόσο και ο Χάμες έμοιαζε να ξεχνάει όσα έλεγε την ημέρα της μεταγραφής του. Έπαιζε σε μια ομάδα που κατακτούσε τα πάντα, μα εκείνος δεν το απολάμβανε. Οι αριθμοί του πια είχαν σημασία και δικαιολογημένα, αφού είχε αρχίσει να μένει στάσιμος.

ΩΡΑ ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ ΞΑΝΑ

«Ήταν επιθυμία του Κάρλο Αντσελότι έπειτα από την επιτυχή συνεργασία τους στη Ρεάλ. Δίχως αμφιβολία, ανεβάσαμε το επίπεδο της ποιότητας της ομάδας μας», δήλωνε ο πρόεδρος των Βαυαρών, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, μετά την ανακοίνωση της μετακόμισής του στο Μόναχο για δυο χρόνια, με τη μορφή δανεισμού από τους Μαδριλένους. Το δίχως άλλο, θα πρόσθετε κανείς λίγο καιρό αργότερα, βλέποντας τον Χάμες να ανεβάζει επίπεδο και να θυμίζει τον παίκτη του 2014 και του 2015.

Παίζοντας στη θέση του, πίσω από τον επιθετικό, αλλά και σαν δεξιός εξτρέμ, με αντίθετο πόδι, δημιουργώντας και σκοράροντας παραδοσιακά περισσότερο σε σύγκριση με τις φορές που ξεκινάει στα αριστερά, στη Μπάγερν φαίνεται πως βρήκε ξανά ρόλο, σε μια ομάδα που είναι χρήσιμος. Παρότι δεν πρόλαβε να συνεργαστεί ξανά τον Ιταλό προπονητή για καιρό, αφού εκείνος αποχώρησε από τον σύλλογο, ο Γιούπ Χάινκες χάρηκε που είδε έναν παίκτη απαλλαγμένο από τραυματισμούς, όπως αυτόν στον μηνίσκο που τον άφησε εκτός για δυο αγωνιστικές στην αρχή της σεζόν.

(Πηγή: Squawka)

Είδε από τον πάγκο το παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ στις 14 Οκτωβρίου κι έκτοτε στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει οι Βαυαροί, είναι βασικός. Μετράει ένα γκολ, δυο ασίστ, 88% ευστοχία στις πάσες, μα κυρίως, συνολικά, ο Ροντρίγκες ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και χαίρεται το ποδόσφαιρο μετά από καιρό. Έχει συμμετοχή κάθε 66' σε γκολ της Μπάγερν, στην κορυφαία επίδοση από τους παίκτες του συλλόγου. Στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Σέλτικ αγωνίστηκε μάλιστα ως κεντρικός επιθετικός, δείχνοντας πως ενδεχομένως μέρος από το ρεπερτόριό του παραμένει ακόμα άγνωστο.

Στην «Allianz Arena» βλέπουν τον 26χρονο να «δένει» με την ομάδα και να αυξάνει την αυτοπεποίθησή του αγώνα με τον αγώνα. «Κάνω αυτό που αγαπώ και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», δηλώνει πλέον ο Κολομβιανός και ουδείς έχει λόγο να αμφιβάλλει. «Προφανώς χρειάζομαι χρόνο για να προσαρμοστώ στη ζωή στο Μόναχο, όμως κάθε μέρα γίνεται και καλύτερο». Ο Χάμες είναι ωραίος (ξανά) ως Βαυαρός και τα καλύτερα έρχονται.

 

Τελευταία Νέα