TOP-10: Wonderkids σε τιμή ευκαιρίας

gazzetta default image fallback

bet365

Το PlanetFootball παρουσιάζει τα 10 πιο ελπιδοφόρα prospects του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που βρίσκονται σε τιμή ευκαιρίας στην αγορά, για όλα τα γούστα των «μεγάλων» της Ευρώπης.

Το PlanetFootball παρουσιάζει τα 10 πιο ελπιδοφόρα prospects του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που βρίσκονται σε τιμή ευκαιρίας στην αγορά, για όλα τα γούστα των «μεγάλων» της Ευρώπης.

Όταν ακούς ή διαβάζεις τον όρο «wonderkid», εύλογα το μυαλό σου πηγαίνει κατευθείαν σε ονόματα τύπου Σάντσο, Χάαλαντ, Χάβερτς, Ντέιβις, Φατί, Φέλιξ, Βινίσιους και σ' όλους εκείνους τους επιφανείς πιτσιρικάδες που ήδη κοστολογούνται στο... άπειρο. Η ιστορία, όμως, του σύγχρονου ποδοσφαίρου έχει αποδείξει ότι πέρα από την αφρόκρεμα των νεαρών σταρ, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και τρομερά υποσχόμενοι παίκτες χωρίς απαραίτητα την ίδια ποσότητα αστερόσκονης στο προφίλ τους. Συνήθως, αυτές οι περιπτώσεις έρχονται και στην καλύτερη δυνατή τιμή για τους μεγάλους της Ευρώπης, προκειμένου κάποιος να μεταγραφεί και να αναδειχθεί στο κορυφαίο επίπεδο κι αυτήν ακριβώς την κατηγορία έχει ως αντικείμενο το παρόν Top-10.

Μια λίστα ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών, με προοπτική ικανή να τους καταστήσει «talk of the town» σε κορυφαία κλαμπ στο μέλλον, οι οποίοι προς το παρόν συμφέρουν και από οικονομικής άποψης μακριά από σκληρά παζάρια και ποσά κοντά στον εννιαψήφιο αριθμό. Το PlanetFootball έψαξε και σας τους παρουσιάζει σε αντίστροφη μέτρηση, με κριτήρια την ηλικία, τις επαγγελματικές συμμετοχές, τη χρηματιστηριακή αξία και την εξέλιξή τους στη σύντομη ως τώρα καριέρα τους.

Ορκούν Κοκτσού (Φέγενορντ)

Ορκούν Κοκτσού (Φέγενορντ)

Βιτάλι Μικολένκο (Ντιναμό Κιέβου)

Βιτάλι Μικολένκο (Ντιναμό Κιέβου)

Ντομινίκ Ζόμποζλαϊ (Ζάλτσμπουργκ)

Ντομινίκ Ζόμποζλαϊ (Ζάλτσμπουργκ)

Μαξ Άαρονς (Νόριτς)

Μαξ Άαρονς (Νόριτς)

Τζέιντεν Μπογκλ (Ντέρμπι)

Τζέιντεν Μπογκλ (Ντέρμπι)

Σερτζίνιο Ντεστ (Άγιαξ)

Σερτζίνιο Ντεστ (Άγιαξ)

Όουεν Βάινταλ (Άλκμααρ)

Όουεν Βάινταλ (Άλκμααρ)

Μάιρον Μποάντου (Άλκμααρ)

Μάιρον Μποάντου (Άλκμααρ)

Ντιν Χέντερσον (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ)

Ντιν Χέντερσον (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ)

Τζόναθαν Ντέιβιντ (Γάνδη)

Τζόναθαν Ντέιβιντ (Γάνδη)

Ηλικία: 20

Χρηματιστηριακή αξία: 12.500.000 ευρώ

Στα 18 του χρόνια έβγαλε σεζόν στην Eredivisie με 3 γκολ και 4 ασίστ σε 11 συμμετοχές, από τις οποίες οι δύο μόλις κράτησαν για ολόκληρο το 90λεπτο. Κάπως έτσι, ο γεννημένος στην Ολλανδία Τούρκος επιθετικός χαφ προωθήθηκε σε βασικό μέλος της Φέγενορντ στη φετινή σεζόν (22/2), χωρίς καν να έχει συμπληρώσει τα 20 του χρόνια. Μετά από αναρρίχηση στις μικρές εθνικές των Οράνιε, επέλεξε την Κ-21 της Τουρκίας και μοιάζει ως ο επόμενος ηγέτης της ανδρικής ομάδας.

Ηλικία: 21

Χρηματιστηριακή αξία: 9.000.000 ευρώ

Ντεμπουτάρισε σε ηλικία 18 χρονών με την Ντιναμό και μέσα σε δύο χρόνια είναι ο βασικός κι αναντικατάστατος αριστερός μπακ της. Πρόσφατα κλεισμένα τα 21 του χρόνια, ο Μικολένκο έχει 30/30 στην αρχική ενδεκάδα στη φετινή σεζόν και εντυπωσιάζει με την σταθερότητα, την ωριμότητα στο παιχνίδι του και το ταχυδυναμικό του στυλ (1,81μ.). Ήδη διεθνής 8 φορές με την Ουκρανία και (μαντέψτε) βασικός σε όλα τα ματς από τον Αντρέι Σεφτσένκο που τον εμπιστεύεται με κλειστά τα μάτια.

Ηλικία: 20

Χρηματιστηριακή αξία: 13.500.000 ευρώ

Ενθουσιώδης περίπτωση παίκτη. Αριστερός χαφ, ψηλός (1,86μ.), με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, σκόρερ στο ντεμπούτο του στο Champions League και διεθνής με την Ουγγαρία (8 συμ./1 γκολ) κι όλα αυτά πριν καν συμπληρώσει τα 20 χρόνια. Με διαφορά του δεύτερου, ο παίκτης της Ζάλτσμπουργκ είναι ο,τι πιο ταλαντούχο έχει να επιδείξει η χώρα για το μέλλον της, ενώ και η μέχρι στιγμής πορεία του στους Ταύρους μαρτυρά λαμπρή προοπτική.

Ηλικία: 20

Χρηματιστηριακή αξία: 20.000.000 ευρώ

Ανδρώθηκε στα Καναρίνια, έβγαλε ολόκληρη σεζόν με 41 90λεπτα στην Championship ως 18χρονος και συνεχίζει σαν έτοιμος ποδοσφαιριστής από καιρό και στην Premier League. Τρομερή συνέπεια στα καθήκοντά του, ο Ντέιβιντ Φάλκε τον έχει «κολλημένο» στο αρχικό σχήμα (27/27 φέτος) και η κλήση του στα Τρία Λιοντάρια μοιάζει θέμα χρόνου.

Ηλικία: 20

Χρηματιστηριακή αξία: 6.200.000 ευρώ

Δύο χρόνια επαγγελματίας, πάνω από 80 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των Κριαριών. Στα όρια του underground προς το παρόν από τη στιγμή που παίζει στην Championship, το ταλέντο του θα βρει σίγουρα θέση στην Premier League είτε μέσω της Ντέρμπι είτε όχι και το ταβάνι του προς το παρόν δείχνει δύσκολο να οριοθετηθεί. Άλλωστε, ο εξαιρετικός ντριμπλέρ θα κλείσει το 20ο έτος τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ηλικία: 20

Χρηματιστηριακή αξία: 18.000.000 ευρώ

Το status του ισορροπεί ανάμεσα στα διακριτικά prospect και τα λαμπερά wonderkids, καθώς το όνομά του έχει αρχίσει να «παίζει» δυνατά για Μπάγερν και Μπαρτσελόνα. Προς το παρόν, όμως, η χρηματιστηριακή αξία του Αμερικανού επιτρέπει σε ομάδες από πολλά επίπεδα να τον κυνηγήσουν και δεν θα χουν κι άδικο μετά την εντυπωσιακή του σεζόν στον Άγιαξ (36 συμ., 2 γκολ, 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις), την παρθενική του στην πρώτη ομάδα του Αίαντα.

Ηλικία: 20

Χρηματιστηριακή αξία: 11.000.000 ευρώ

Τον καπάρωσε από νωρίς ο Μίνο Ραϊόλα στο πελατολόγιό του, λογική συνέπεια μετά τα όσα έχει δείξει στην Άλκμααρ στα 20 του χρόνια. Νεότερος στην ιστορία της AZ που κάνει ντεμπούτο, από τις βασικές ενέσεις φρεσκάδας και ποιότητας που επέτρεψε στην ομάδα του να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία από τον Άγιαξ. Διαθέτει την ευχέρεια να υποστηρίξει και το ρόλο του στόπερ και ο νεαρός Ολλανδός συνδυάζει υπέροχα όλα τα κριτήρια για να αποτελέσει τοπ-μεταγραφή τα επόμενα χρόνια.

Ηλικία: 19

Χρηματιστηριακή αξία: 18.000.000 ευρώ

Ο πιο μικρός της λίστας είναι και αυτός με τα σπουδαιότερα κατορθώματα στη φετινή περίοδο. Δεύτερος σκόρερ της Eredivisie (14 γκολ και 8 ασίστ), έσπρωξε σαν πρώτο βιολί την Άλκμααρ στην εκπληκτική πορεία πρωταθλητισμού και εντυπωσιάζει με την εκτελεστική του δεινότητα. Το γεγονός ότι σκόραρε στο ντεμπούτο του με την εθνική Ολλανδίας τον περασμένο Νοέμβριο αποτελεί χαρακτηριστικό τεκμήριο. Τρομερό potential, τρανταχτός στόχος για κάθε μεγάλο όσο η τιμή του παραμένει φυσιολογική.

Ηλικία: 23

Χρηματιστηριακή αξία: 14.500.000 ευρώ

Ξεχασμένος στις ρεζέρβες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο δανεισμός του στην Σέφιλντ αποδείχθηκε ευεργετικός για να δείξει πόσο ποιοτικός είναι από τόσο μικρή ηλικία. Εκ των πρωταγωνιστών των Λεπίδων του Κρις Γουάιλντερ στα σαλόνια της Premier League, το περίεργο είναι ότι οι Κόκκινοι Διάβολοι ακόμα το σκέφτονται για το αν θα τον κρατήσουν όταν εκπνεύσει ο δανεισμός στο τέλος της σεζόν. Ο ίδιος πάντως δικαιολογημένα είναι αρνητικός να επιστρέψει και να χάσει το ρόλο του βασικού, κάτω από τον ακλόνητο Νταβίντ Ντε Χέα.

Ηλικία: 20

Χρηματιστηριακή αξία: 22.500.000 ευρώ

Απολογισμός 23 γκολ σε 40 συμμετοχές σε μια σεζόν για 20χρονο είναι το λιγότερο άξιος αναφοράς. Αλλά τα 11 γκολ σε 12 εμφανίσεις με την εθνική Καναδά είναι απλή παράνοια για τον νεαρό στράικερ της Γάνδης, ο οποίος παρομοιάζεται και ως «baby-Mbappe» για την εκρηκτικότητα και την ικανότητα στο τελείωμα των φάσεων. Δημιουργεί με το ρυθμό που εκτελεί, συμμετέχει σε όλο το μήκος και το πλάτος της επίθεσης και πραγματικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ονόματα που αναφέρθηκαν στην αρχή του κειμένου. Εκτός από το επίπεδο στο οποίο αγωνίζεται, που είναι σίγουρο πως θα αναβαθμιστεί στο άμεσο μέλλον. Ποια ομάδα άραγε θα είναι η τυχερή;