TOP-10: Οι «αποκαλύψεις» του Μουντιάλ που έχασαν τον δρόμο

TOP-10: Οι «αποκαλύψεις» του Μουντιάλ που έχασαν τον δρόμο

bet365

Δύο χρόνια μετά το Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας, το PlanetFootball παρουσιάζει τις 10 αποκαλύψεις του τουρνουά που έκτοτε παραμένουν σε ρηχά νερά σε συλλογικό επίπεδο.

Μία από τις νομοτέλειες που ακολουθούν τον μύθο των Παγκοσμίων Κυπέλλων είναι τα φρέσκα ονόματα που κάνουν το break-out στην καριέρα τους. Μέσα από τρία ματς ομίλων ή και μερικά ακόμα στα νοκ-άουτ παιχνίδια, χωρίς εξαιρέσεις θα υπάρξουν ποδοσφαιριστές που θα πετύχουν το ξεπέταγμα από το μεσαίο επίπεδο, στην μεγάλη σκηνή, γύρω από την οποία πάντα παραμονεύουν οι κορυφαίοι σύλλογοι για να αποκτήσουν την επόμενη αποκάλυψη που θα προκύψει στον έναν μήνα της παγκόσμιας γιορτής του ποδοσφαίρου.

Το περασμένο Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας πλησιάζει την επέτειο των δύο χρόνων από τη διεξαγωγή του κι αν μη τι άλλο συμπεριέλαβε ουκ ολίγους νέους «ήρωες», περιπτώσεις που βάσει απόδοσης στα παιχνίδια και προοπτικής φαινόταν πως σήμερα, δύο χρόνια μετά θα μιλάμε διαρκώς για αυτούς.

Για τους 10 παίκτες που ακολουθούν, όμως, αυτό δεν συμβαίνει ούτε κατά διάνοια. Άλλοι έκαναν το βήμα παραπάνω με μια ακριβή μεταγραφή αλλά έμειναν μετέωροι, άλλοι πάλι φαίνεται πως έχασαν το «τρένο» για την καθιέρωσή τους στο ύψιστο επίπεδο. Κι άλλοι έχουν ακόμη το χρονικό περιθώριο στην καριέρα τους, να επιστρέψουν καλώς εχόντων στο Μουντιάλ του Κατάρ με το status του παίκτη που ακόμα αναζητούν. Πάρτε θέση λοιπόν στο countdown του PlanetFootball και καταθέστε ελεύθερα τις όποιες ενστάσεις.

Αλεξάντρ Γκολοβίν

Αλεξάντρ Γκολοβίν

Γέρι Μίνα

Γέρι Μίνα

Κεϊτά Μπαλντέ

Κεϊτά Μπαλντέ

Γκονσάλο Γκέδες

Γκονσάλο Γκέδες

Ογκενεκάρο Ετέμπο

Ογκενεκάρο Ετέμπο

Αντρέ Καρίγιο

Αντρέ Καρίγιο

Τζο Χιουν-Γουο

Τζο Χιουν-Γουο

Ντάνιελ Αρζάνι

Ντάνιελ Αρζάνι

Ίρβινγκ Λοσάνο

Ίρβινγκ Λοσάνο

Ντιέγκο Λαξάλτ

Ντιέγκο Λαξάλτ
Το αστέρι της διοργανώτριας Ρωσίας, προοριζόταν για την Γιουβέντους ήδη πριν από την έναρξη του Μουντιάλ και με τις θετικότατες εμφανίσεις του η σύνδεση με την Κυρία δικαιολογήθηκε απόλυτα. Τελικά, η αποχώρησή του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήρθε για λογαριασμό της Μονακό, η οποία δαπάνησε 30 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Μετά από δύο σεζόν είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο ποιοτικούς και φορμαρισμένους παίκτες, αλλά στην μόνιμα ανισόρροπη ομάδα του Πριγκιπάτου την τελευταία διετία. Βέβαια, στα 23 του χρόνια εξακολουθεί να έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στο άμεσο μέλλον.
Έχοντας μόλις έξι μήνες στην Μπαρτσελόνα πριν την έναρξη του τουρνουά, ο Κολομβιανός έκλεψε τις εντυπώσεις με τα κρίσιμα γκολ του που τον ανέδειξαν στον πρώτο σκόρερ της στην πορεία μέχρι τους «8». Η Έβερτον ήταν τελικά η ομάδα που τον έκανε δικό της για 20 εκατ. τον Αύγουστο του 2018, αλλά η πρώτη του σεζόν στην Premier League κύλησε στην μετριότητα με το ρόλο του αναπληρωματικού. Φέτος πραγματοποίησε γεμάτη σεζόν, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του δεν κλονίστηκε με τον ερχομό του Κάρλο Αντσελότι, αλλά στα 26 του, η σύντομη πορεία στα Μπλαουγκράνα μετά την Παλμέιρας μοιάζει το μάξιμουμ σημείο που θα φτάσει στην καριέρα του.
Έλαμψε στη Μονακό, ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες της Σενεγάλης στο Μουντιάλ και παρά τον αποκλεισμό της επέστρεψε στη Serie A ως δανεικός στην Ίντερ, μετά τη θητεία του στη Λάτσιο. Ωστόσο, στο Μιλάνο έβγαλε όλο κι όλο ένα 90λεπτο, μένοντας σε δεύτερο πλάνο. Η επιστροφή του στο Πριγκιπάτο το περασμένο καλοκαίρι τον βρήκε και πάλι σε ρόλο ημιβασικού και δεν μπόρεσε ούτε φέτος να πιάσει ρυθμό πρωτοκλασάτου παίκτη, με τη σεζόν στη Ligue 1 να διακόπτεται πλέον οριστικά.
Από τα 21 του έχει βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο, με την Παρί να δαπανά 30 εκατ. στην Μπενφίκα για την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2017. Αφού έγραψε μόλις 13 συμμετοχές σε ενάμιση χρόνο, έπαιξε για την Πορτογαλία στο Μουντιάλ ως δανεικός στη Βαλένθια. Οι Νυχτερίδες τον αγόρασαν εν τέλει με 40 εκατ., αλλά με εξαίρεση τα θετικά ματς με το εθνόσημο στο Nations League, δεν έχει καταφέρει να γίνει το Νο1 στην επίθεση των Νυχτερίδων. Ένας τραυματισμός φέτος στον αστράγαλο τον περιόρισε μάλιστα μόλις σε 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
Αποκάλυψη της Νιγηρίας στη μεσαία γραμμή, ο 25χρονος πλέον χαφ μετέβη από την Φειρένσε στην Στόουκ της Championship έναντι 7,2 εκατ. ευρώ αμέσως μετά το Μουντιάλ και έπαιξε πάνω από 50 ματς σε μιάμιση σεζόν. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ίσως να άξιζε κάτι καλύτερο βάσει των εμφανίσεών του, το οποίο προέκυψε τον περασμένο χειμώνα. Η Χετάφε τον απέκτησε δανεικό και πάνω που προσπαθούσε να προσαρμοστεί η σεζόν μπήκε σε αναστολή λόγω της πανδημίας. Γρίφος ακόμη αν οι Μαδριλένοι θα κινηθούν για την πώλησή του.
Το Περού δεν προκρίθηκε στα νοκ-άουτ, αλλά μαζί με τον Λουίς Αντβίνκουλα και πέρα από τον Πάολο Γκερέρο, ήταν οι δύο παίκτες που κέντρισαν το ενδιαφέρον φιλάθλων και συλλόγων μετά το Μουντιάλ. Ωστόσο, η επόμενη του Μουντιάλ σεζόν τον βρήκε στη Σαουδική Αραβία με τη φανέλα της Αλ-Χιλάλ, σβήνοντας έτσι τα φώτα του ραντάρ από την ευρωπαϊκή αγορά, με δεδομένο ότι είναι 29 ετών.
Ηθικός MVP στην ιστορική νίκη της Νότιας Κορέας που άφησε εκτός «16» την Γερμανία, εντυπωσίασε με τα ρεφλέξ και τη σταθερότητά του σε όλο το τουρνουά και οι σειρήνες της Premier League ήχησαν αμέσως για την περίπτωση του. Η πρώτη έξοδος από την πατρίδα του, όμως, εν τέλει δεν ήρθε ποτέ, με τον 29χρονο πλέον κίπερ να υπογράφει τον περασμένο Γενάρη ως ελεύθερος στην Ουλσάν και το αν θα τον δούμε ποτέ στην Ευρώπη να αποτελεί μυστικό προς το παρόν.
Με τη φήμη του «next big thing» της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς είχε συμφωνηθεί η αγορά του από την Μελβούρνη για αμέσως μετά το Μουντιάλ, ο νεαρός Αυστραλός με ιρανικές ρίζες εξτρέμ έπαιξε σε όλα τα ματς των Καγκουρό, αλλά η συνέχεια σε συλλογικό επίπεδο ήταν μια αποτυχία και μισή. Οι Πολίτες τον έδωσαν δανεικό στη Σέλτικ, εκεί που, όμως, έχει καταγράψει όλες κι όλες δύο συμμετοχές, μετρώντας μόλις 5 αγωνιστικά λεπτά στη φετινή σεζόν.
Ο πιο υποσχόμενος και ποιοτικός ενδεχομένως της λίστας και του Μουντιάλ της Ρωσίας, «μάγεψε» κόσμο ειδικά στο ματς του Μεξικού κόντρα στη Γερμανία και ήταν σχεδόν αυτονόητο ότι θα αποκτηθεί από μεγάλο κλαμπ (τον ήθελε η Μπαρτσελόνα). Τελικά, έμεινε ακόμη μία σεζόν στην PSV και ίσως αυτό να έπαιξε τη σημασία του, καθώς απ' όταν έφτασε στη Νάπολι το περασμένο καλοκαίρι έναντι 38 εκατ. ευρώ, διανύει προβληματική περίοδο. Μόλις 16 συμμετοχές, χωρίς συνέπεια και με ελάχιστες εκλάμψεις, δύσκολα θα φανταζόταν κάποιος πριν από δύο χρόνια ότι θα απείχε από τις συζητήσεις για τους κορυφαίους εξτρέμ της Ευρώπης.
Χωρίς να είναι βασικός στο σύνολο του Όσκαρ Ταβάρες, κάθε φορά που έμπαινε αλλαγή, η δυσκίνητη μεσαία γραμμή της Ουρουγουάης αποκτούσε ζωντάνια και φρεσκάδα. Τα άκρως θετικά του δείγματα στη Ρωσία οδήγησαν τη Μίλαν να τον αγοράσεi έναντι 14,9 εκατ. από την Τζένοα μετά το Μουντιάλ, όμως, ούτε εκείνος βοήθησε τον σύλλογο, ούτε οι μετριότατοι Ροσονέρι τα τελευταία χρόνια να ανελιχθεί και να ξεχωρίσει. Δανεικός στην Τορίνο στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, έγινε ξανά σημαντικός, αλλά με την επιστροφή του στο «Σαν Σίρο» κατέγραψε μόλις 1 συμμετοχή στο 2020 και στα 27 του χρόνια δείχνει μπερδεμένος και πιο κοντά στο step-down, παρά στο step-up στην καριέρα του.