Αυτοί που «θυσιάστηκαν» και κάθισαν στο τέρμα

Αυτοί που «θυσιάστηκαν» και κάθισαν στο τέρμα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε πολύ γνωστούς ποδοσφαιριστές, που υπερασπίστηκαν την εστία της ομάδας τους, όταν αυτή έμεινε χωρίς τερματοφύλακα.

Γιαν Κόλερ (9/11/2002)
Όλες τις αλλαγές είχε κάνει ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Ματίας Ζάμερ, στο ντέρμπι με την Μπάγερν, όταν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ο τερματοφύλακας της ομάδας, Γενς Λέμαν. Δικαίωμα να βάλει τον αναπληρωματικό γκολκίπερ δεν είχε, με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω από την εστία ο Γιαν Κόλερ. Ο υψηλόσωμος Τσέχος όρθωσε ένα τείχος μπροστά από την εστία της Μπορούσια και στα 25 λεπτά που βρέθηκε στο τέρμα, δε δέχθηκε γκολ. Η ομάδα του μπορεί να έχασε με 2-1, όμως ο ίδιος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας (!) της αγωνιστικής στην Bundesliga.

Τζον Τέρι (14/10/2006)
Ο αρχηγός της Τσέλσι βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ των «μπλε» στο περίφημο παιχνίδι με τη Ρέντινγκ, που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ο Πετρ Τσεχ και αναγκάστηκε να φοράει κάσκα στο υπόλοιπο της καριέρας του. Ο Τέρι δεν αντικατέστησε τον Τσέχο γκολκίπερ, αλλά τον Κουντιτσίνι, που είχε μπει ως αλλαγή. Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας των Λονδρέζων τραυματίστηκε και αυτός λίγο πριν το τέλος, με τον Άγγλο αμυντικό να βάζει γάντια και να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας του, στο νικηφόρο 1-0 στην έδρα της Ρέντινγκ.

Τζον Ο’Σέι (4/2/2007)
Με σπασμένη μύτη βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο του Γουάιτ Χαρτ Λέιν ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, μετά από μία σύγκρουση που είχε με τον Ρόμπι Κιν της Τότεναμ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές, με τον ίδιο αρχικά να επιλέγει τον Φέρντιναντ να κάτσει κάτω από τα δοκάρια της Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, ο τεχνικός των «μπέμπηδων» άλλαξε γνώμη, τοποθετώντας τον Τζον Ο’Σέι στην εστία της ομάδας του. Ο Ιρλανδός αμυντικός αποδείχθηκε ιδιαίτερα σταθερός στο ρόλο του τερματοφύλακα, κρατώντας το μηδέν στη νίκη της ομάδας του με 0-4 για την Premier League.

Ρίο Φέρντιναντ (9/3/2008)
Ξανά ο Φαν Ντερ Σαρ έπεσε θύμα τραυματισμού, όμως αυτή τη φορά τον αντικατέστησε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τόμας Κούστσακ. Ωστόσο, αργότερα, ο Πολωνός υπέπεσε σε πέναλτι, αντικρίζοντας ταυτόχρονα και την κόκκινη κάρτα. Άλλες λύσεις δεν υπήρχαν, με τον Ρίο Φέρντιναντ να κάθεται κάτω από τα δοκάρια για το πέναλτι και για το υπόλοιπο του αγώνα. Ο Άγγλος αμυντικός δέχθηκε γκολ από τα έντεκα βήματα και η Πόρτσμουθ πήρε τη νίκη με 1-0 στο Ολντ Τράφορντ, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας.

Χάρι Κέιν (23/10/2014)
«Άρωμα Ελλάδας» είχε η εμπειρία του Άγγλου επιθετικού κάτω από τα δοκάρια της Τότεναμ. Κι αυτό γιατί ο Κέιν υπερασπίστηκε την εστία των «πετεινών» σε ένα παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στη φάση των ομίλων του Europa League. Ο ίδιος είχε κάνει χατ-τρικ και η αγγλική ομάδα είχε φτάσει στο ευρύ 5-0, όταν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ο Ούγκο Γιορίς. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές, με αποτέλεσμα ο Κέιν να φορέσει γάντια και να βρεθεί στο τέρμα. Μόνο που απέδειξε ότι δεν κάνει για τερματοφύλακας, καθώς δέχθηκε ένα τέρμα από τον Μπαράλες, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να γλιστράει από τα χέρια του και να καταλήγει στα δίχτυα.

 

Τελευταία Νέα