Ο Άλισον και οι άλλοι

Ο Άλισον και οι άλλοι

bet365

Ο Βραζιλιάνος της Λίβερπουλ έγινε ο έκτος τερματοφύλακας στην ιστορία της Premier League, που σκόραρε. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα γκολ που πέτυχαν οι πέντε προηγούμενοι.

Πίτερ Σμάιχελ (2001-02)
Ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία της Premier League ήταν και ο πρώτος που σκόραρε. Όχι φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ως παίκτης της Άστον Βίλα, τον Οκτώβριο του 2001. Με το τέρμα που σημείωσε ο Δανός απλά μείωσε σε 3-2, στην ήττα της ομάδας από την Έβερτον, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Σμάιχελ, πάντως, είχε σκοράρει και με τη Γιουνάιτεντ το 1995, σε έναν αγώνα για το κύπελλο UEFA.

Μπραντ Φρίντελ (2003-04)
Μόνο για λίγα δευτερόλεπτα κράτησε η χαρά του Αμερικανού γκολκίπερ και των συμπαικτών του. Με το δικό του γκολ στο 90’, η Μπλάκμπερν ισοφάρισε την Τσάρλτον, στο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ωστόσο, αμέσως μετά, οι γηπεδούχοι σκόραραν εκ νέου, για το τελικό 3-2, «παγώνοντας» τα χαμόγελα του Μπραντ Φρίνελ, για το ιστορικό τέρμα που πέτυχε.

Πολ Ρόμπινσον (2006-07)
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε, όταν η Τότεναμ κέρδιζε φάουλ κοντά τη δική της περιοχή, στο παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής κόντρα στη Γουότφορντ. Προκειμένου να προωθηθούν οι συμπαίκτες του, ο τερματοφύλακας Ρόμπινσον αποφάσισε να εκτελέσει εκείνος το φάουλ, προκειμένου να «γεμίσει» στην αντίπαλη άμυνα. Το σουτ του Άγγλου γκολκίπερ ήταν τελικά λίγο πιο δυνατό από το αναμενόμενο, με την μπάλα να «γκελάρει» στο έδαφος, στο ύψος της άλλης περιοχής και να περνά πάνω από τον Φόστερ για το 2-0.

Τιμ Χάουαρντ (2011-12)
Ένα γκολ-καρμπόν με αυτό που πέτυχε ο Ρόμπινσον για λογαριασμό της Τότεναμ πέντε χρόνια νωρίτερα. Η μόνη διαφορά ήταν πως του Χάουαρντ ήταν σε κανονική ροή αγώνα και όχι σε στημένη φάση. Από γύρισμα συμπαίκτη του, ο τερματοφύλακας της Έβερτον απομάκρυνε με ένα γέμισμα από τη δική του περιοχή. Η μπάλα πήρε τεράστιο ύψος, «γκέλαρε» στον αγωνιστικό χώρο και πέρασε πάνω από τον Μπογκντάν της Μπόλτον. Πάντως, ο Αμερικανός γκολκίπερ των «ζαχαρωτών» δεν πανηγύρισε αυτό το γκολ του, ως ένδειξη σεβασμού προς το συνάδελφό του.

Άσμιρ Μπέγκοβιτς (2013-14)
Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες μπήκε το τέρμα του Βόσνιου τερματοφύλακα. Όχι γιατί το σημείωσε στο 13ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης της Στόουκ με τη Σαουθάμπτον (έχουν μπει και γρηγορότερα), αλλά γιατί είναι το γκολ που έχει σημειωθεί από τη μεγαλύτερη απόσταση από την εστία. Αμέσως με τη σέντρα, στο ματς της 10ης αγωνιστικής, η μπάλα γύρισε στον Μπέγκοβιτς και αυτός απομάκρυνε. Μόνο που η μπάλα έφτασε στην αντίπαλη περιοχή, πέρασε πάνω από τον Μπόρουτς και κατέληξε στα δίχτυα.

 

Τελευταία Νέα