Μπάρτσα vs Ατλέτικο: Τα ματς που έκριναν τον τίτλο

Μπάρτσα vs Ατλέτικο: Τα ματς που έκριναν τον τίτλο

bet365

Το μισό πρωτάθλημα κρίνεται στην αναμέτρηση του Καμπ Νου και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε αναμετρήσεις των δύο ομάδων, στο φινάλε της κούρσας, που καθόρισαν τον πρωταθλητή.
Πού θα κάτσει η μπίλια στον αγώνα Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

1970-71: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-1
Το απόλυτο θρίλερ παίχτηκε εκείνη τη σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς στην τελευταία αγωνιστική τρεις ομάδες βρέθηκαν να διεκδικούν τον τίτλο. Η Βαλένθια (43 βαθμοί), η Μπαρτσελόνα (42 βαθμοί) και η Ατλέτικο Μαδρίτης (41 βαθμοί).
Με τη νίκη να δίνει τότε δύο πόνους, οι «νυχτερίδες» επέδειξαν τάσεις αυτοκτονίας, καθώς στο δικό τους παιχνίδι γνώριζαν την ήττα από την Εσπανιόλ. Κάτι που σήμαινε πως όποια από τις Ατλέτικο ή Μπαρτσελόνα νικούσε στο ντέρμπι του Βιθέντε Καλντερόν, θα κατακτούσε τον τίτλο (η Ατλέτικο υπερίσχυε της Βαλένθια στην ισοβαθμία). Καμία δεν τα κατάφερε, έμειναν στο 1-1 και επέστρεψαν το «δώρο» στη Βαλένθια, που κατέκτησε στην ισοβαθμία (υπερίσχυε της Μπαρτσελόνα) το πρωτάθλημα.

1972-73: Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0
Ένα παιχνίδι που έχει πολλές ομοιότητες με το φετινό των δύο ομάδων. Όπως τώρα, έτσι και τότε, το ντέρμπι διεξαγόταν στο Καμπ Νου, γινόταν τέσσερις στροφές πριν το τέλος και η Ατλέτικο είχε διαφορά δύο βαθμών από την Μπαρτσελόνα (42 έναντι 40). Παρά την κρισιμότητα, ο αγώνας δεν καλύφθηκε τηλεοπτικά, με αποτέλεσμα το 0-0 να το παρακολουθήσουν μόνο ίσοι βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι «ροχιμπλάνκος» κράτησαν το προβάδισμά τους και παρά το γεγονός ότι μετέπειτα έχασαν βαθμό, τελικά κατέκτησαν τον τίτλο με την ίδια διαφορά πόντων απέναντι στους «μπλαουγκράνα» (48 έναντι 46).

1995-96: Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα μεταξύ τους, πριν την αναμέτρηση της προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η πρωτοπόρος Ατλέτικο είχε προβάδισμα τριών βαθμών από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα (74 έναντι 71) και έπαιζε για δύο αποτελέσματα στο Καμπ Νου. Από την άλλη, οι Καταλανοί ήθελαν μόνο τη νίκη, ώστε να πιάσουν την αντίπαλό τους στην κορυφή και όλα να κριθούν στην τελευταία αγωνιστική. Οι «ροχιμπλάνκος» έστησαν πάρτι στην έδρα της ομάδας του Κρόιφ και με ένα εμφατικό 1-3 πανηγύρισαν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 19 χρόνια, μέσα στη Βαρκελώνη.

2013-14: Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
Το πιο πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων, που ήταν «τελικός» στην κούρσα του τίτλου. Σχεδόν... κυριολεκτικά τελικός, αφού αναμετρήθηκαν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και τα δεδομένα ήταν αντίστοιχα με εκείνα της σεζόν 1995-96. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε προβάδισμα τριών πόντων (89 έναντι 86) και έπαιζε και για την ισοπαλία. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα με δική της νίκη κατακτούσε τον τίτλο, αφού υπερίσχυε στην ισοβαθμία. Το γκολ του Σάντσες στο πρώτο ημίχρονο έδωσε προβάδισμα τίτλου στους «μπλαουγκράνα», όμως στην επανάληψη ο Γοδίν πέτυχε το... γκολ της ζωής του. Έγραψε το τελικό 1-1 και χάρισε στους «ροχιμπλάνκος» το πρωτάθλημα μέσα στο Καμπ Νου.

2014-15: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-1
Ένα χρόνο μετά το «κάζο» στο Καμπ Νου, οι Καταλανοί απάντησαν με τον ίδιο τρόπο στην ομάδα του Σιμεόνε και πανηγύρισαν το πρωτάθλημα μέσα στο σπίτι των αντιπάλων τους. Η Ατλέτικο μπορεί να είχε μείνει πίσω στην κούρσα του τίτλου, όμως το ματς της προτελευταίας αγωνιστικής στο Βιθέντε Καλντερόν ήταν... όλα τα λεφτά για την Μπαρτσελόνα. Με ένα τέρμα του Λιονέλ Μέσι, οι «μπλαουγκράνα» πήραν τη νίκη στη Μαδρίτη και κατέκτησαν μαθηματικά τον τίτλο, αφού μία αγωνιστική πριν φινάλε παρέμειναν στο +4 από τη δεύτερη Ρεάλ. Και ταυτόχρονα άνοιξαν το δρόμο για την κατάκτηση του τρεμπλ μέσα στη σεζόν.

 

Τελευταία Νέα