Μία πρόκριση, ένας πρωταγωνιστής

Μία πρόκριση, ένας πρωταγωνιστής

bet365

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ έβαλε την υπογραφή του στην πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ημιτελικούς που εξελίχθηκαν σε “one man show”.

Λυών – Μπάγερν 0-3 (Ίβιτσα Όλιτς)
Οι Βαυαροί είχαν πάρει μικρό προβάδισμα, μετά το 1-0 στον πρώτο ημιτελικό του Μονάχου, όμως αυτός που τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό του 2010 ήταν ο Όλιτς. Ο Κροάτης επιθετικός έκανε «πάρτι» στην άμυνα της Λυών και με ένα τέλειο χατ-τρικ (αριστερό σουτ, δεξί σουτ, κεφαλιά) στον επαναληπτικό οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην πρόκριση. Μάλιστα, για τον ίδιο ήταν το πρώτο του χατ-τρικ με τη φανέλα της Μπάγερν.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-2 (Λιονέλ Μέσι)
Μόλις πριν από μία εβδομάδα οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, με τη «βασίλισσα» να κατακτά το τρόπαιο. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της Μπαρτσελόνα να χαμογελάσει, με πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι. Στον πρώτο ημιτελικό, ο Αργεντινός σούπερ σταρ πέτυχε και τα δύο τέρματα των «μπλαουγκράνα» στο Μπερναμπέου, δίνοντας στην ομάδα του σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του 2011.

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1 (Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι)
Η απόλυτη εμφάνιση στην ιστορία των ημιτελικών του Champions League. Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν έχει πετύχει τέσσερα τέρματα σε αυτή τη φάση του θεσμού. Το έκανε ο Πολωνός στράικερ τη σεζόν 2012-13, όταν ακόμη φορούσε τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Με τον Λεβαντόφσκι να κάνει «καρέ», η γερμανική ομάδα συνέτριψε με 4-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0 (Κριστιάνο Ρονάλντο)
Στον αμέσως προηγούμενο αγώνα, ένα δικό του χατ-τρικ απέναντι στην Μπάγερν είχε δώσει στη «βασίλισσα» το εισιτήριο για τα ημιτελικά της σεζόν 2016-17. Ο CR7 παρέμεινε «καυτός» και στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στη συμπολίτισσα Ατλέτικο. Σκόραρε ξανά τρεις φορές, δίνοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης ένα τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό.

Άγιαξ – Τότεναμ 2-3 (Λούκας Μόουρα)
Όλα έδειχναν πως η εκπληκτική πορεία των «πετεινών», τη σεζόν 2018-19, θα ολοκληρωνόταν στα ημιτελικά. Κι αυτό γιατί τα «μωρά» του Άγιαξ όχι μόνο είχαν επικρατήσει με 1-0 στο Λονδίνο, αλλά είχαν προηγηθεί και με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς. Στην επανάληψη, όμως, ο Λούκας Μόουρα πήρε... το όπλο του και οδήγησε την Τότεναμ σε μία επική ανατροπή-πρόκριση. Σκόραρε τρεις φορές, με το τελευταίο γκολ να έρχεται στο 96’ και να «σκοτώνει» τους γηπεδούχους. Αυτό ήταν το τελευταίο χατ-τρικ, που σημειώθηκε σε ημιτελικά Champions League.

 

Τελευταία Νέα