Ο Πεπ των ανατροπών

Ο Πεπ των ανατροπών

bet365

Για μία ακόμη φορά στην καριέρα του ο Πεπ Γκουαρδιόλα «γύρισε» ματς και έφτασε σε μια σπουδαία νίκη. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα πιο επικά comeback που έχουν κάνει οι ομάδες του Ισπανού τεχνικού στο Champions League.

Σαχτάρ – Μπαρτσελόνα 1-2 (1/10/2008)
Μία ανατροπή στους ομίλους μπορεί να μην έχει μεγάλο αντίκρισμα για ομάδες σαν την Μπαρτσελόνα, όμως για τον Ισπανό τεχνικό εκείνη η νίκη ήταν ξεχωριστή. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν η πρώτη του εκτός έδρας στη διοργάνωση. Η Σαχτάρ είχε βάλει δύσκολα στους «μπλαουγκράνα» και χρειάστηκε η είσοδος του 21χρονου – τότε – Μέσι, ως αλλαγή, για να γυρίσει «τούμπα» το ματς. Ο Αργεντινός «χτύπησε» στο φινάλε και με δύο δικά του γκολ (87’, 92’) έδωσε την ευκαιρία στον Γκουαρδιόλα να κάνει «σεφτέ» στα διπλά, στο Champions League.

Μπάγερν – Μάντσεστερ Γιουν. 3-1 (1/4/2014)
Ήταν η πρώτη σεζόν του Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν και ταυτόχρονα η πρώτη σεζόν της Γιουνάιτεντ χωρίς τον Φέργκιουσον στον πάγκο. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Ολντ Τράφορντ έδινε μοιρασμένες πιθανότητες στις δύο ομάδες, όμως ένα τέρμα του Εβρά στον επαναληπτικό «πάγωσε» την Αλιάνζ Αρίνα. Ωστόσο, οι Βαυαροί ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ και πετυχαίνοντας τρία τέρματα μέσα σε ένα τέταρτο αγώνα, έφτασαν στο τελικό 3-1 που τους έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά.

Μπάγερν – Γιουβέντους 4-2 (16/3/2016)
Ένα από τα πιο συγκλονιστικά νοκ άουτ στην ιστορία της διοργάνωσης. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έδειξε τάσεις αυτοχειρίας, όμως στο φινάλε η βαυαρική μηχανή πήρε μπροστά. Μετά το 2-2 στο Τορίνο, στον επαναληπτικό η Μπάγερν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Η Γιουβέντους προηγήθηκε με 0-2, κρατώντας αυτό το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο τέταρτο. Το γκολ του Λεβαντόφσκι της έβαλε ξανά στο κόλπο και στις καθυστερήσεις ο Μίλερ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Στην παράταση, Τιάγκο και Κομάν ολοκλήρωσαν την ανατροπή και η γερμανική ομάδα πήρε το εισιτήριο για τους «οκτώ».

Μάντσεστερ Σίτι – Μονακό 5-3 (21/2/2017)
Είναι το παιχνίδι που ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε... παπάδες και συστήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στο ποδοσφαιρικό κοινό. Η εκπληκτική Μονακό εκείνης της σεζόν προηγήθηκε δύο φορές στο Ετιχάντ, 1-2 και 2-3, όμως στο τελευταίο 20λεπτο η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στην ολική ανατροπή. Αγουέρο, Στόουνς και Σανέ «χτύπησαν» τρεις φορές για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, που έφτασε στο ευρύ 5-3. Ένα σκορ, όμως, που δεν της αρκούσε για πρόκριση στα προημιτελικά, αφού στο επαναληπτικό οι Μονεγάσκοι το «γύρισαν» και πήραν εκείνοι το εισιτήριο.

Σάλκε – Μάντσεστερ Σίτι 2-3 (20/2/2019)
Οι «πολίτες» ήταν το μεγάλο φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι της φάσης των «16», όμως οι «βασιλικοί μπλε» φρόντισαν να τους βάλουν δύσκολα στο πρώτο ματς. Μέχρι και το τελευταίο πεντάλεπτο, το σκορ ήταν 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι έδειχναν ικανοί για την έκπληξη. Ωστόσο, δύο γκολ από τους Σανέ (85’) και Στέρλινγκ (90’) αποκατέστησαν... την τάξη και η ομάδα του Γκουαρδιόλα έφυγε νικήτρια από το Γκεζελκίρχεν. Το 7-0 του επαναληπτικού, όχι μόνο έστειλε τη Σίτι στα προημιτελικά, αλλά φανέρωσε και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (26/2/2020)
Ένα γήπεδο, που είχε πανηγυρίσει εντυπωσιακές νίκες ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Μετά την αποχώρησή του από το Καμπ Νου, ο Γκουαρδιόλα δεν είχε νικήσει με την Μπάγερν στο Μπερναμπέου, όμως τα κατάφερε με τη Μάντσεστερ Σίτι. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να προηγήθηκε με τον Ίσκο (60’), όμως η απάντηση από τους «πολίτες» δεν άργησε να έρθει. Ζεσούς (78’) και Ντε Μπρόινε (83’) πραγματοποίησαν την ανατροπή, με τη Σίτι να ολοκληρώνει την υπόθεση-πρόκριση στον επαναληπτικό. Νίκησε με το ίδιο σκορ και βρέθηκε στα προημιτελικά.

Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (14/4/2020)
Με ανατροπή βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τον τελικό του Champions League, με ανατροπή είχε πάρει και πριν λίγες ημέρες το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Επίσης, εκτός έδρας. Το 2-1 του πρώτου αγώνα έδινε ελαφρύ προβάδισμα στη Μάντσεστερ Σίτι, όμως πολύ γρήγορα στον επαναληπτικό, η Ντόρτμουντ βρήκε το γκολ που έψαχνε για να μπει εκείνη σε τροχιά πρόκρισης. Μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού, η ομάδα του Γκουαρδιόλα ανέβασε στροφές στην επανάληψη και με τα τέρματα των Μαχρέζ (55’) και Φόντεν (75’) έφτασε στην ανατροπή με 1-2.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα