Η «κατάρα» της Σάλκε

Η «κατάρα» της Σάλκε

Η «κατάρα» της Σάλκε

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις αποτυχημένες απόπειρες που έκαναν οι «βασιλικοί μπλε» να στεφθούν πρωταθλητές Γερμανίας στα 30 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας τους στην Bundesliga, πριν το φετινό τους υποβιβασμό.

2000-01
Η Σάλκε ήταν πρωταγωνίστρια στο πιο δραματικό φινάλε στην ιστορία της Bundesliga. Την τελευταία αγωνιστική βρισκόταν τρεις πόντους πίσω από την Μπάγερν και για να κατακτήσει τον τίτλο χρειαζόταν δική της νίκη και ταυτόχρονα ήττα των Βαυαρών, καθώς υπερτερούσε στην ισοβαθμία. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός αποτελεσμάτων έγινε πράξη στο 90’ των αναμετρήσεων. Οι «βασιλικοί μπλε» νικούσαν με 5-3 την Ουντερχάκινγκ, ενώ σε εκείνο το λεπτό οι Βαυαροί δέχθηκαν γκολ στο Αμβούργο. Στο άκουσμα αυτής της είδησης, οι φίλοι της Σάλκε μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και περίμεναν το σφύριγμα της λήξης στο άλλο ματς για να πανηγυρίσουν. Για τέσσερα λεπτά, στο Γκεζελκίρχεν, υπήρχε φιέστα τίτλου, όμως στο 94’ η Μπάγερν ισοφάρισε σε 1-1 το Αμβούργο και πήρε την μπουκιά από το στόμα της Σάλκε.

2006-07
Σε «αυτόχειρα» εξελίχθηκε η Σάλκε τη συγκεκριμένη σεζόν. Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και συγκεκριμένα την 26η αγωνιστική βρισκόταν επτά πόντους πάνω από τη Στουτγκάρδη, μετά τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι. Στις επόμενες αγωνιστικές, οι «βασιλικοί μπλε» γνώρισαν τρεις οδυνηρές εκτός έδρας ήττες, ενώ η αντίπαλός τους έκανε το απόλυτο. Στην τελευταία αγωνιστική, η Σάλκε ήταν δύο πόντους πίσω από τη Στουτγκάρδη και εκτός από δική της νίκη, περίμενε και ένα «δώρο» από την Κότμπους. Η ίδια έκανε το καθήκον της απέναντι στην Μπίλεφελντ, όμως παρά το γεγονός πως η Κότμπους προηγήθηκε στο άλλο ματς, τελικά η Στουτγκάρδη το «γύρισε» και κατέκτησε τον τίτλο. Η «αυτοκτονία», όμως, για τη Σάλκε είχε γίνει νωρίτερα.

2009-10
Με τους Νόιερ, Ράκιτιτς, Κουράνι, Μάτιπ και πολλούς άλλους στο ρόστερ της, ήταν η μεγάλη ανταγωνίστρια της Μπάγερν Μονάχου στην Bundesliga. Στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, οι Βαυαροί ένιωθαν την «ανάσα» της Σάλκε στο βαθμολογικό πίνακα. Από το Δεκέμβριο και μετά, οι «βασιλικοί μπλε» έκαναν ένα εκπληκτικό σερί, αφού σε 14 παιχνίδια είχαν 10 νίκες και μόλις μία ήττα. Αυτό το αγωνιστικό ντεμαράζ τους έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας, δύο πόντους πάνω από την Μπάγερν, έξι στροφές πριν το τέλος. Μάλιστα, την αμέσως επόμενη αγωνιστική, το ντέρμπι Σάλκε-Μπάγερν είχε το χαρακτήρα «τελικού». Ωστόσο, οι Βααυροί έδειξαν «μέταλλο» πρωταθλητή, πήραν το διπλό και βρέθηκαν ξανά στην κορυφή. Η Σάλκε κατέρρευσε στο υπόλοιπο της κούρσας, έκανε δύο ακόμη ήττες μέχρι το τέλος, μένοντας στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

 

Τελευταία Νέα