Προημιτελικοί... για φίλημα

Προημιτελικοί... για φίλημα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους κορυφαίους επαναληπτικούς, που έχουν γίνει στην προημιτελική φάση του Champions League.

1999-2000: Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 5-1 (παρ.)
Ένα γκολ του Φίγκο στον πρώτο ημιτελικό μείωσε για την Μπαρτσελόνα σε 3-1 και έδωσε ελπίδες πρόκρισης στους «μπλαουγκράνα». Στον επαναληπτικό, το Καμπ Νου... έγειρε, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Ριβάλντο έχασε πέναλτι στο φινάλε, το ματς έμεινε στο 3-1 και οδηγήθηκε στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο, η Μπαρτσελόνα σημείωσε ακόμη δύο τέρματα και με το εντυπωσιακό 5-1 πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

2002-03: Μάντσεστερ Γιουν. – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3
Θα μπορούσε κάλλιστα στον τίτλο του αγώνα να αναγράφεται «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρονάλντο 4-3». Κι αυτό, γιατί στο συγκεκριμένο αγώνα, το «φαινόμενο» έκανε την κορυφαία του εμφάνιση στη διοργάνωση. Πέτυχε χατ-τρικ μέσα στο Ολντ Τράφορντ, εξανεμίζοντας όποιες ελπίδες της Γιουνάιτεντ για πρόκριση. Σε κάθε γκολ του Ρονάλντο, η ομάδα του Φέργκιουσον είχε την απάντηση και μάλιστα έφτασε και στη νίκη με 4-3, όμως το 3-1 του πρώτου αγώνα, στο Μπερναμπέου, έδωσε την πρόκριση στη Ρεάλ Μαδρίτης.

2003-04: Λα Κορούνια – Μίλαν 4-0
Πριν τη “Remontada” της Μπαρτσελόνα επί της Παρί, αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανατροπή που είχε γίνει ποτέ σε νοκ-άουτ φάση του Champions League. Το 4-1 υπέρ της Μίλαν στο πρώτο παιχνίδι είχε ουσιαστικά στείλει τους «ροσονέρι» στα ημιτελικά, όμως η Ντεπορτίβο είχε άλλη γνώμη. Με το Ριαθόρ να... γέρνει για κάθε αντίπαλο τότε, η Λα Κορούνια είχε πάρει σκορ πρόκρισης (3-0) από το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, η «σούπερ Ντέπορ» έφτασε στο τελικό 4-0, αποκλείοντας την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης.

2003-04: Μονακό – Ρεάλ Μαδρίτης 3-1
Η εκδίκηση του Φερνάντο Μοριέντες. Το καλοκαίρι του 2003, ο Ισπανός επιθετικός αναγκάστηκε να αποχωρήσει, με τη μορφή δανεισμού, από το Μπερναμπέου, καθώς η άφιξη τόσων “galacticos” δεν του άφηνε περιθώρια για χρόνο συμμετοχής. Ο ίδιος κατέληξε στη Μονακό και ήταν αυτός που έδωσε ελπίδες στη γαλλική ομάδα, μειώνοντας σε 4-2 στο πρώτο παιχνίδι. Στον επαναληπτικό του Λουί Ντε, ο Μοριέντες είχε ένα γκολ και μία ασίστ, με τη Μονακό να κάνει την ανατροπή απέναντι στη Ρεάλ και να προκρίνεται στα ημιτελικά.

2008-09: Τσέλσι – Λίβερπουλ 4-4
Το άνετο πέρασμα από το Άνφιλντ με 1-3 στον πρώτο αγώνα είχε φέρει τους «μπλε» με το ένα πόδι στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ωστόσο, η Λίβερπουλ πήγε στο Στάμφορντ Μπριτζ αποφασισμένη να... πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Πριν το μισάωρο είχε προηγηθεί με 0-2 και ήθελε ένα ακόμη γκολ για να φτάσει σε σκορ πρόκρισης. Η Τσέλσι απάντησε με το 3-2, όμως οι «κόκκινοι» βρήκαν δύο ακόμη τέρματα (3-4) και έφτασαν ξανά σε απόσταση βολής. Τελικά, το γκολ ήρθε από τους γηπεδούχους, με το ανεπανάληπτο 4-4 να δίνει μια δραματική πρόκριση στους Λονδρέζους.

2012-13: Ντόρτμουντ – Μάλαγα 3-2
Ένας προημιτελικός ανάμεσα στις δύο συγκεκριμένες ομάδες δε θα έμενε ποτέ στην ιστορία, αν στον επαναληπτικό δε γινόταν το απόλυτο «θαύμα», μια ανατροπή που θύμισε τη νίκη της Γιουνάιτεντ στον τελικό του ’99 απέναντι στην Μπάγερν. Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία, η Μάλαγα προηγήθηκε με 1-2 στο Βεστφάλεν, σε ένα σκορ που κρατούσε μέχρι τις καθυστερήσεις. Η Ντόρτμουντ χρειαζόταν δύο γκολ για να περάσει και τα βρήκε στο 91’ και στο 93’. Ρόις και Σαντάνα βρήκαν δίχτυα για τους γηπεδούχους, σε μία απίστευτη ανατροπή πρόκρισης για τη γερμανική ομάδα.

2017-18: Ρόμα – Μπαρτσελόνα 3-0
Ποιος να το έλεγε, μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα στο Καμπ Νου, πως στον επαναληπτικό του Ολίμπικο θα την «πατούσε» η ομάδα του Λιονέλ Μέσι. Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο «μαξιλαράκι» των τριών τερμάτων και ένα χρόνο μετά τη δική της “Remontada” επί της Παρί, αυτή τη φορά εκείνη ήταν στην πλευρά του θύματος. Με ένα γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου, η Ρόμα έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή και η «χαριστική βολή» ήρθε από τον Κώστα Μανωλά. Ο Έλληνας αμυντικός διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 82’ και ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή, δίνοντας στους Ρωμαίους το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

2018-19: Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 4-3
Το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε στον επαναληπτικό του Έτιχαντ. Ίσως στο πιο τρελό πρώτο 20λεπτο όλων των εποχών, το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν ήδη 3-2 υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι. Ο ρυθμός κάπου έπεσε, όμως το «θρίλερ» συνεχίστηκε μέχρι το τέλος. Στην επανάληψη, η ομάδα του Γκουαρδιόλα έφτασε σε σκορ πρόκρισης (4-2) με τον Αγουέρο, όμως ο Γιορέντε μείωσε σε 4-3, βάζοντας ξανά σε θέση οδηγού την Τότεναμ. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, οι «πολίτες» βρήκαν το γκολ που έψαχναν, όμως δε μέτρησε ποτέ μετά τη χρήση του VAR και η δραματική πρόκριση κατέληξε στους «πετεινούς».

Υ.Γ. Το ασύλληπτο 8-2 της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα, το περασμένο καλοκαίρι, δεν είναι στη λίστα των παραπάνω προημιτελικών, καθώς δεν ήταν ρεβάνς. Ήταν ένας αγώνας «μια κι έξω» στο Final-8 της Λισαβόνας.

 

Τελευταία Νέα