Αυτοί που έχασαν τον τίτλο μέσα από τα χέρια τους

Αυτοί που έχασαν τον τίτλο μέσα από τα χέρια τους

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επιδεικνύει τάσεις «αυτοχειρίας» στη La Liga και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ευρωπαϊκές ομάδες, που είχαν μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα, όμως στο τέλος δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στη χώρα

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Νιούκαστλ (1995-96)
Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν η Νιούκαστλ. Στο τέλος του πρώτου γύρου βρίσκονταν στο +10 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως δύο συνεχόμενες ήττες της στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου έβαλαν για τα καλά στο κόλπο του τίτλου τους «μπέμπηδες». Προς το φινάλε της κούρσας, ακολούθησαν δύο ακόμη σερί ήττες των πρωτοπόρων από Άρσεναλ και Λίβερπουλ, που έβαλαν την ομάδα του Φέργκιουσον σε θέση οδηγού στην κούρσα του πρωταθλήματος. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κράτησαν την πρωτιά μέχρι το τέλος και τη Νιούκαστλ τερμάτισε δεύτερη.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1997-98)
Στο τέλος του πρώτου γύρου, η Γιουνάιτεντ ήταν στο +10 από την ομάδα του Βενγκέρ, η οποία μάλιστα βρισκόταν στην έκτη (!) θέση. Ωστόσο, από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου οι «μπέμπηδες» έπαθαν ολικό μπλακ άουτ, χάνοντας συνεχώς βαθμούς. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στις 14/3, όταν ένα γκολ του Όφερμαρς έδωσε τη νίκη στην Άρσεναλ, μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Η διαφορά μειώθηκε στους έξι βαθμούς, όμως οι Λονδρέζοι είχαν και τρία ματς λιγότερα. Οι «κανονιέρηδες» έκαναν συνολικά ένα αήττητο σερί 13 αγώνων και ο τίτλος κατέληξε στο Χάιμπουρι.

Ρεάλ Μαδρίτης (2003-04)
Περίπατο φαινόταν πως έκαναν οι “galacticos” στο ισπανικό πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν. Η ομάδα των Ζιντάν, Μπέκαμ, Φίγκο, Ρονάλντο και Ραούλ είχε διαφορά 12 (!) βαθμών από τους διώκτες της, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της κούρσας το Μάρτιο. Σαν κάποιος διακόπτης να γύρισε εκείνη τη στιγμή, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει επτά ήττες στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Βαλένθια να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ η «βασίλισσα» τερμάτισε μόλις στην 4η θέση.

Μπαρτσελόνα (2006-07)
Στη μεγαλύτερη διάρκεια της κούρσας οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονταν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις και η Σεβίλλη βρέθηκε στην πρώτη θέση της La Liga. Μετά το clasico της 26ης αγωνιστικής, η Μπαρτσελόνα ήταν στο +5 από τη μεγάλη της αντίπαλο, όμως στη συνέχεια τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, οι Καταλανοί έκαναν δύο ήττες, ενώ την ίδια ώρα η «βασίλισσα» πήρε μπροστά για τα καλά. Οι δύο ομάδες τερμάτισαν μαζί στην πρώτη θέση, όμως η τίτλος κατέληξε στη Μαδρίτη, λόγω των αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους ματς.

Λίβερπουλ (2013-14)
Πολλά χέρια άλλαξε η κορυφή της Premier League εκείνη τη σεζόν. Μετά την Άρσεναλ, που ήταν πρωταθλήτρια χειμώνα, ακολούθησε η Τσέλσι για όλο το Φεβρουάριο, όμως η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που έφτασε πιο κοντά από όλες στην πηγή και δεν ήπιε νερό. Τρεις στροφές πριν το τέλος, οι «κόκκινοι» ήταν τρεις βαθμούς πάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο τους έκλεψε τον τίτλο. Η Τσέλσι νίκησε στο Άνφιλντ και άφησε με άδεια χέρια τη Λίβερπουλ, με τον τίτλο να καταλήγει στους «πολίτες».

 

Τελευταία Νέα