Άρσεναλ vs Λίβερπουλ: Μια κόντρα που χτυπάει... κόκκινο

Άρσεναλ vs Λίβερπουλ: Μια κόντρα που χτυπάει... κόκκινο

bet365

«Κανονιέρηδες» και «κόκκινοι» μονομαχούν στο Εμιρέιτς και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε από τις πιο συναρπαστικές αναμετρήσεις της Άρσεναλ με τη Λίβερπουλ τα τελευταία 20 χρόνια.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 1-2 (τελικός κυπέλλου 2001)
Τη χρονιά που έκανε το τρεμπλ (κύπελλο UEFA, κύπελλο Αγγλίας, League Cup) η Λίβερπουλ κατέκτησε τον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό, με μία επική ανατροπή απέναντι στην Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» είχαν το προβάδισμα στο Μιλένιουμ του Κάρντιφ (Λιούνμπεργκ) μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, όμως σε εκείνο το σημείο μίλησε η κλάση του Μάικλ Όουεν. Με δύο γκολ του 22χρονου – τότε – επιθετικού, οι «κόκκινοι» πήραν τη νίκη με 2-1 και κατέκτησαν το κύπελλο Αγγλίας.

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 4-2 (Premier League 2003-04)
Ολοταχώς προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος βάδιζε εκείνη τη σεζόν η Άρσεναλ, όμως εκτός από τον τίτλο οι Λονδρέζοι κυνηγούσαν και το αήττητο. Ένα αήττητο, το οποίο τέθηκε σε κίνδυνο στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 1-2, όμως στην επανάληψη το Χάιμπουρι... κατηφόρισε. Με τον Τιερί Ανρί να κάνει χατ-τρικ, οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 4-2, συνεχίζοντας την τρελή κούρσα τους, που στο τέλος της σεζόν τους μετέτρεψε σε “inviclibles”.

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 4-4 (Premier League 2008-09)
Για την ακρίβεια το σκορ θα έπρεπε να ήταν «Λίβερπουλ–Αρσάβιν 4-4». Ο Ρώσος ήταν μια ομάδα μόνος του στο Άνφιλντ, στο παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής, όμως δεν κατάφερε να οδηγήσει την Άρσεναλ στη νίκη. Στα τέσσερα δικά του γκολ, η Λίβερπουλ είχε την απάντηση με τους Τόρες και Μπεναγιούν (σημείωσαν από δύο τέρματα ο καθένας), σε έναν αγώνα με τεράστιες διακυμάνσεις στο σκορ. 0-1, 2-1, 2-3, 3-3, 3-4 και τελικό 4-4, σε μία ισοπαλία που ευνόησε τελικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μάχη του τίτλου.

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 5-1 (Premier League 2013-14)
Ως πρωτοπόροι στη βαθμολογία πήγαν στο Άνφιλντ οι «κανονιέρηδες», όμως τελικά το συγκεκριμένο ντέρμπι σήμανε την αρχή ενός εκπληκτικού ντεμαράζ της Λίβερπουλ, που την έφερε μια ανάσα από την κατάκτηση της Premier League. Μόλις στο πρώτο 20λεπτο οι «κόκκινοι» είχαν προηγηθεί με 4-0 (!), κάνοντας την εξέδρα να παραληρεί. «Ήταν το κορυφαίο παιχνίδι της ομάδας με εμένα στον πάγκο», είχε πει μετά τη λήξη του ματς ο Μπρένταν Ρότζερς. Ακολούθησαν δέκα σερί νίκες για τη Λίβερπουλ, όμως ο τίτλος χάθηκε.

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 5-5/5-4 πεν. (League Cup 2019-20)
Πως γίνεται να μείνει στην ιστορία μια αναμέτρηση των δύο ομάδων στον τέταρτο γύρο του League Cup; Η απάντηση είναι απλή. Αν σημειωθούν δέκα (!) τέρματα στο ματς. Σε ένα παιχνίδι που αποτέλεσε διαφήμιση του ποδοσφαίρου, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 5-5, με το σκορ να έχει τεράστιες διακυμάνσεις. 1-0, 1-3, 2-4, 4-4 και τελικά 5-5, με τη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ να λύνουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι στη «ρώσικη ρουλέτα», παίρνοντας την πρόκριση με συνολικό σκορ 10-9!

 

Τελευταία Νέα