Νίκες με σκορ που προκαλούν... ίλιγγο

Νίκες με σκορ που προκαλούν... ίλιγγο

bet365

Η Ιαπωνία επικράτησε με το εξωπραγματικό 14-0 της Μογγολίας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποια απίθανα σκορ, με διψήφιο αριθμό γκολ από τη μία πλευρά, που έχουν σημειωθεί σε αναμετρήσεις εθνικών ομάδων.
Παναθηναϊκός - Μιλάνο: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια βρίσκονται εδώ. |21+

Ισπανία – Ταϊτή 10-0 (Confederations Cup 2013)
Ως πρωταθλήτρια Ωκεανίας, η Ταϊτή πήρε μέρος στο κύπελλο συνομοσπονδιών, που έγινε το καλοκαίρι του 2013 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η ίδια έγινε «σάκος του μποξ» από τους αντιπάλους της, δεχόμενη 24 τέρματα στα τρία ματς των ομίλων. Τα περισσότερα τα δέχθηκε στη δεύτερη αγωνιστική από την – τότε – παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η Ισπανία επικράτησε με το εντυπωσιακό 10-0, με τον Τόρες να πετυχαίνει τέσσερα γκολ και τον Βίγια να προσθέτει άλλα τρία.

Σαν Μαρίνο – Γερμανία 0-13 (προκριματικά Euro 2008)
Ουκ ολίγες φορές τα «πάντσερ» είναι σαρωτικά στις προκριματικές φάσεις, φιλοδωρώντας με πολλά τέρματα τους αδύναμους αντιπάλους τους. Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη ήρθε πριν από 15 χρόνια, το Σεπτέμβριο του 2006, στα προκριματικά του Euro 2008. Η Γερμανία έκανε... 13άρι στην έδρα του Σαν Μαρίνο, με τον Λούκας Ποντόλσκι να είναι “on fire” και να πετυχαίνει τέσσερα τέρματα για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ. Όσοι περίμεναν κάτι αντίστοιχο και στο ματς του δεύτερου γύρου, τελικά διαψεύστηκαν, αφού η «νασιοναλμανσάφτ» επικράτησε... μόλις με 6-0.

Τόνγκα – Αυστραλία 0-22 (προκριματικά Μουντιάλ 2002)
Τα «καγκουρό» δεν είχαν αντίπαλο στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, στη ζώνη της Ωκεανίας. Η Αυστραλία σημείωσε συνολικά 66 τέρματα στη φάση των ομίλων και το 1/3 ήρθε στο εναρκτήριο παιχνίδι. «Θύμα» της ήταν η Τόνγκα, η οποία είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της 22 φορές. Τα περισσότερα τέρματα των Αυστραλών τα σημείωσε ο Τζον Αλοϊσι (με καριέρα σε Ιταλία, Αγγλία και Ισπανία), ο οποίος σκόραρε έξι φορές. Ωστόσο, δύο ημέρες μετά, το συγκεκριμένο σκορ ξεχάστηκε...

Αυστραλία – Αμερικανική Σαμόα 31-0 (προκριματικά Μουντιάλ 2002)
Μόλις 48 ώρες κράτησε η ευφορία για το εντυπωσιακό 22-0 επί της Τόνγκα, αφού τα «καγκουρό» κατάφεραν κάτι ακόμη πιο εξωπραγματικό, ξεπερνώντας τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτή τη φορά, το κοντέρ σταμάτησε στα 31 τέρματα, με «θύμα» την Αμερικανική Σαμόα. Ένα σκορ που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για παιχνίδι εθνικών ομάδων και μάλιστα δεν προήλθε σε κάποιο φιλικό, αλλά στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002. Το δικό του ρεκόρ έκανε και ο Άρτσι Τόμπσον, ο οποίος πέτυχε 13 γκολ σε εκείνο το ματς.

 

Τελευταία Νέα