Champions League: Τα «κανόνια» των «16»

Champions League: Τα «κανόνια» των «16»

bet365

Ο Κίλιαν Εμπαπέ και ο Έρλινγκ Χάαλαντ σημείωσαν από τέσσερα τέρματα στους δύο αγώνες «16» και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιοι έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο στη συγκεκριμένη φάση, αλλά και ποιοι έχουν πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ.

Σιλβέν Βιλτόρ (4 γκολ)
Το συνολικό σκορ 10-2, με το οποίο η Λυών απέκλεισε τη Βέρντερ Βρέμης, τη σεζόν 2004-05, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί ποτέ στη φάση των «16» της διοργάνωσης (πρώτο το 12-1 της Μπάγερν επί της Σπόρτινγκ). Στη νίκη της γαλλικής ομάδας με 3-0 στη Γερμανία, ο Βιλτόρ σημείωσε το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων, με τον ίδιο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον επαναληπτικό. Η Λυών νίκησε με το εντυπωσιακό 7-2 και ο Γάλλος φορ έκανε χατ-τρικ.

Γουέιν Ρούνεϊ (4 γκολ)
Ο Άγγλος επιθετικός ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στο ζευγάρι Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη σεζόν 2009-10. Στο πρώτο παιχνίδι, στο Σαν Σίρο, ο Ρούνεϊ σημείωσε δύο γκολ για τους «μπέμπηδες», στη νίκη τους με σκορ 2-3. Το έργο της ομάδας του Φέργκιουσον ήταν εύκολο στον επαναληπτικό, με τον Ρούνεϊ να σημειώνει τα δύο πρώτα τέρματα της Γιουνάιτεντ, στη νίκη με 4-0 επί των «ροσονέρι».

Μάριο Γκόμεζ (4 γκολ)
Όλα τα τέρματά του σημειώθηκαν σε ένα ματς και όχι σε δύο. Κι αυτό γιατί στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στη Βασιλεία και την Μπάγερν, τη σεζόν 2011-12, οι Ελβετοί επικράτησαν με σκορ 1-0. Στη ρεβάνς του Μονάχου, όμως, η Αλιάνζ Αρίνα... έγειρε και οι Βαυαροί έφτασαν σε μία εντυπωσιακή πρόκριση. Επικράτησαν με 7-0, με τον Μάριο Γκόμεζ να κάνει «καρέ» τερμάτων και να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Κριστιάνο Ρονάλντο (4 γκολ)
Άκρως εντυπωσιακή ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης στις αναμετρήσεις με τη Σάλκε, τη σεζόν 2013-14. Στο πρώτο παιχνίδι, στη Γερμανία, η «βασίλισσα» συνέτριψε την αντίπαλό της με σκορ 1-6, με τους Μπέιλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο (η τριπλέτα BBC) να σημειώνουν από δύο τέρματα ο καθένας. Στον επαναληπτικό, η Ρεάλ μπορεί να κατέβασε στροφές, όχι όμως και ο Ρονάλντο. Ο CR7 πέτυχε και πάλι δύο γκολ, στη νίκη της ομάδας του με 3-1.

Γιόσιπ Ίλισιτς (5 γκολ)
Η εκπληκτική πορεία της Αταλάντα την περσινή σεζόν την έφερε μέχρι τους «οκτώ» της διοργάνωσης. Ο άνθρωπος που της έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά ήταν χωρίς αμφιβολία ο Γιόσιπ Ίλισιτς. Μπορεί στη φάση των ομίλων να μην πέτυχε ούτε ένα γκολ, όμως στις δύο αναμετρήσεις με τη Βαλένθια, στους «16, ο Σλοβένος επιθετικός ήταν σαρωτικός. Στο 4-1 του Σαν Σίρο σημείωσε ένα τέρμα, με το... καλό να το φυλάει για τον επαναληπτικό του Μεστάγια. Ο Ίλισιτς έκανε «καρέ» τερμάτων, οδηγώντας την Ατάλαντα στην εντυπωσιακή νίκη-πρόκριση με 4-3.

Λιονέλ Μέσι (6 γκολ)
Το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων ανήκει στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Λεβερκούζεν ήταν η άτυχη της υπόθεσης, τη σεζόν 2011-12, καθώς βίωσε τη... μανία του Αργεντινού σούπερ σταρ. Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι, στη Γερμανία, να πέτυχε μόλις ένα γκολ (νίκη με 3-1 για την Μπαρτσελόνα), όμως στον επαναληπτικό, η άμυνα της Μπάγερ χρειάστηκε... ασπιρίνες. Ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε πέντε τέρματα, στο εντυπωσιακό 7-1 των «μπλαουγκράνα» και μέχρι σήμερα αυτή η επίδοση έχει μείνει στην ιστορία. Μόνο αυτός και ο Λουίζ Αντριάνο της Σαχτάρ έχουν πετύχει πέντε γκολ σε έναν αγώνα του Champions League.

 

Τελευταία Νέα