Σουάρες – Μπενζεμά: Το ντέρμπι της Μαδρίτης, στα πόδια τους

Σουάρες – Μπενζεμά: Το ντέρμπι της Μαδρίτης, στα πόδια τους

bet365

Λουίς Σουάρες και Καρίμ Μπενζεμά κρατούν, με τα γκολ τους, τα κλειδιά του... Παραδείσου για Ατλέτικο και Ρεάλ αντίστοιχα στο καθοριστικό μαδιλένικο ντέρμπι (Κυριακή 7/3, 17:15, Cosmote Sport 2 HD).

Η φανέλα με το «9» είναι πολύ βαριά σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Λουίς Σουάρες και Καρίμ Μπενζεμά, όπου και αν αγωνίστηκαν, την τίμησαν και με το παραπάνω και το ίδιο φιλοδοξούν να κάνουν στο καθοριστικό ντέρμπι της Μαδρίτης μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ (Κυριακή 7/3, 17:15, Cosmote Sport 2 HD), το οποίο μπορεί να κρίνει πολλά στην μάχη του τίτλου στη La Liga.

Οι Ροχιμπλάνκος του Ουρουγουανού επιθετικού (16 γκολ σε 21 ματς πρωταθλήματος) φτάνουν στο μαδριλένικο «Clasico» ως πρωτοπόροι, στο +5 από την Βασίλισσα του Γάλλου σέντερ φορ (12 γκολ σε 21 παιχνίδια) και, μάλιστα, με έναν αγώνα λιγότερο.

Αν η Ατλέτικο πάρει τη νίκη, ουσιαστικά θα «τελειώσει» την Ρεάλ από την προσπάθεια υπεράσπισης των σκήπτρων της. Αν η Ρεάλ κάνει το «2 στα 2» επί της άσπονδης γειτόνισσας, μετά το 2-0 του πρώτου γύρου, θα μειώσει στους δύο βαθμούς και, παρ' ότι θα έχει ένα παιχνίδι περισσότερο, θα προσθέσει (ζόρικη) πίεση στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Βασίλισσα, η... πελάτισσα του Λουίς

Στην καριέρα του, ο Σουάρες έχει αντιμετωπίσει 17 φορές την Ρεάλ, με απολογισμό εφτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες. Σε προσωπικό επίπεδο, οι επιδόσεις του δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες, αφού έχει να επιδείξει έντεκα γκολ και πέντε ασίστ.

Οι αριθμοί αυτοί επιτεύχθηκαν με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, αφού στο πρώτο του ματς κόντρα στην Ρεάλ ως παίκτης του Άγιαξ έμεινε «άκαπνος» και η ομάδα του γνώρισε την συντριβή με 4-0. Με τα Μπλαουγκράνα, ο Ουρουγουανός έμελλε να κάνει ντεμπούτο σε «Clasico» μετά την τιμωρία του για την δαγκωνιά στον Τζιόρτζιο Κιελίνι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Και, παρά την ήττα της Μπάρτσα (3-1), έδωσε ασίστ στον Νεϊμάρ, δείχνοντας τι... επρόκειτο να ακολουθήσει. Στον δεύτερο γύρο έδωσε νίκη – τίτλου (2-1) με το γκολ του και έδειξε τον δρόμο για τα επόμενα χρόνια.

Δύο οι πιο σπουδαίες εμφανίσεις του. Την σεζόν 2015-16, η Μπάρτσα θριαμβεύει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (4-0), με τον Σουάρες να σκοράρει δις και τον Λιονέλ Μέσι να μπαίνει ως αλλαγή, αφού προέρχονταν από τραυματισμό.

Και, βεβαίως, την περίοδο 2018-19, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε «προκαλεί» την απόλυση του Γιούλεν Λοπετέγι (5-1), με τον 34χρονο Ουρουγουανό να σημειώνει το μοναδικό του (μέχρι τώρα) χατ – τρικ με αντίπαλο την Ρεάλ.

Η ντρίμπλα – όνειρο

Και, όπως ο Σουάρες... αφηνιάζεται όταν βλέπει τα λευκά, έτσι και ο Μπενζεμά ανεβάζει στροφές με τα ερυθρόλευκα απέναντί του. Στα 12 χρόνια του στις υπηρεσίες της Ρεάλ, ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές με την λευκή (πολύ βαριά) φανέλα, έχει αντιμετωπίσει 32 φορές την Ατλέτικο, με απολογισμό 16 νίκες, δέκα ισοπαλίες και εννέα ήττες.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Μπενζεμά μετράει πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ, επιδόσεις που δεν μπορούν να αποτυπώσουν την πολύτιμη δουλειά που έκανε στα περισσότερα από αυτά τα ντέρμπι, όπου την μερίδα του λέοντος στο σκοράρισμα είχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σε κανένα μαδριλένικο «Clasico» ο 33χρονος επιθετικός δεν σκόραρε πάνω από μια φορά, αλλά σε αγώνα για το Champions League, άφησε για την ιστορία μια απίστευτη ντρίμπλα πάνω στην γραμμή, η οποία θα μνημονεύεται για πολλά, πολλά χρόνια...

 

Τελευταία Νέα