Μπαρτσελόνα vs Σεβίλλη: Μια κόντρα σε πέντε «κλικ»

Μπαρτσελόνα vs Σεβίλλη: Μια κόντρα σε πέντε «κλικ»

bet365

Οι δύο ομάδες μονομαχούν για μια θέση στον τελικό του Copa del Rey και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε στιγμές, που έχουν σημαδέψει τις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ροναλντίνιο: Το γκολ-ποίημα μετά τα μεσάνυχτα
Πως και πως περίμεναν οι φίλοι της Μπαρτσελόνα να δουν από κοντά το νέο απόκτημα της ομάδας τους. Η πρώτη εμφάνιση του Ροναλντίνιο στο Καμπ Νου είχε οριστεί για την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου του 2003, όμως εκείνη την ημέρα ο ίδιος έπρεπε να ταξιδέψει για τη Βραζιλία, ώστε να αγωνιστεί με την εθνική του ομάδα. Η Μπαρτσελόνα ζήτησε από τη Σεβίλλη να γίνει μία μέρα νωρίτερα το παιχνίδι, ώστε να αγωνιστεί ο «Ρόνι», όμως οι Ανδαλουσιανοί αρνήθηκαν. Με μία «ντρίμπλα», όμως, οι Καταλανοί κατάφεραν να οριστεί το παιχνίδι για το βράδυ της Τρίτης, με ώρα... Τετάρτης. Πως; Με ώρα έναρξης στις 00:05. Ο Ροναλντίνιο όχι μόνο αγωνίστηκε κανονικά, αλλά πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα (το πρώτο του με την Μπαρτσελόνα), παίρνοντας την μπάλα πίσω από τη σέντρα και σκοράροντας με σουτ από τα 30 μέτρα. Αποζημιώνοντας, φυσικά, τους φίλους των «μπλαουγκράνα», που βρέθηκαν στο γήπεδο μέχρι τις 2 τη νύχτα!

Το σούπερ καπ του Πουέρτα
Στην πρώτη της παρουσία σε τελικό ευρωπαϊκού σούπερ καπ, η Σεβίλλη έκανε την έκπληξη απέναντι στην Μπαρτσελόνα των Ροναλντίνιο, Μέσι και Ετό. Οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν με 3-0 στο Μονακό και αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Αντόνιο Πουέρτα. Μπορεί να μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως πρόλαβε να αφήσει το «στίγμα» του. Με την άμυνα των «μπλαουγκράνα» να έχει καταρρεύσει, ο αδικοχαμένος Ισπανός άσος έκανε ό,τι ήθελε τους αντιπάλους του, με προσωπικές επελάσεις. Από μία τέτοια ήρθε το γκολ-πέναλτι για το τελικό σκορ, ενώ σε μία άλλη φάση, ο Πουέρτα θύμισε... Μέσι, περνώντας όλους τους αμυντικούς της Μπάρτσα, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει ο ίδιος.

Τα «κατεβασμένα ρολά» του Χάβι Βάρας
Πως γίνεται ένα παιχνίδι να μένει στη μνήμη, όταν ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα; Μα φυσικά, όταν ένας τερματοφύλακας κάνει το ματς της ζωής του. Στα περισσότερα χρόνια της παρουσίας του στη Σεβίλλη, ο Χάβι Βάρας αποτελούσε τη δεύτερη επιλογή για την υπεράσπιση της εστίας. Τη σεζόν 2011-12 ήταν βασικός και το κορυφαίο του παιχνίδι το έκανε στο Καμπ Νου, την ένατη αγωνιστική. Ο Ισπανός γκολκίπερ έκανε συνολικά δέκα επεμβάσεις, με κορυφαία εκείνη στο πέναλτι του Μέσι, στις καθυστερήσεις. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν μπόρεσε να το νικήσει από τα έντεκα βήματα, με το τελικό 0-0 να έχει τη «σφραγίδα» του Βάρας, ο οποίος αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης.

Όταν ο Μέσι έγινε «βασιλιάς» της La Liga
Η Σεβίλλη αποτελεί την... αγαπημένη αντίπαλο του Λιονέλ Μέσι σε όλη του την καριέρα. Απέναντί της έχει σημειώσει συνολικά 38 τέρματα, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Τα ρεκόρ που έχει σπάσει στην καριέρα του είναι δεκάδες και ένα από αυτά ήταν κόντρα στους Ανδαλουσιανούς. Στις 22 Νοεμβρίου του 2014, η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τη Σεβίλλη με 5-1, στο Καμπ Νου, με το παιχνίδι να είναι ιστορικό για τον Αργεντινό σούπερ σταρ. Ο ίδιος έκανε χατ-τρικ και ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στη La Liga. Εκείνη τη στιγμή έφτασε τα 253 τέρματα, ξεπερνώντας τα 251 του θρυλικού Τέλμο Θάρα. Από τότε, μέχρι σήμερα, η «ψαλίδα» έχει ανοίξει κι άλλο, αφού ο Μέσι έχει φτάσει τα 463 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Πέδρο: «Αντίο» με γκολ-τίτλο
Τη σεζόν 2009-10 έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που σκόραρε σε έξι διαφορετικές διοργανώσεις, με τον ίδιο να δηλώνει πάντα «παρών» στα μεγάλα ραντεβού. Ωστόσο, είχε την ατυχία να βρίσκεται μόνιμα στη «σκιά» των αστέρων της Μπαρτσελόνα και πολλές φορές να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει τη λύση. Όπως έγινε στον τελικό του ευρωπαϊκού σούπερ καπ, το 2015. Σε ένα... τρελό παιχνίδι, στο οποίο η Μπάρτσα προηγήθηκε με 4-1 και η Σεβίλλη ισοφάρισε σε 4-4, ο Πέδρο ήταν... εκεί. Μπήκε ως αλλαγή στο τρίτο λεπτό της παράτασης και στο 115’ διαμόρφωσε το τελικό 5-4 υπέρ των «μπλαουγκράνα», χαρίζοντας στην ομάδα του το τρόπαιο. Αυτός ήταν ο ιδανικός επίλογος για τον Ισπανό εξτρέμ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αφού μία εβδομάδα μετά αποχώρησε για λογαριασμό της Τσέλσι.

 

Τελευταία Νέα