Ευρωπαϊκά στραπάτσα στο Καμπ Νου

Ευρωπαϊκά στραπάτσα στο Καμπ Νου

Ευρωπαϊκά στραπάτσα στο Καμπ Νου

bet365

Η Παρί έφυγε νικήτρια με 4-1 από τη Βαρκελώνη και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις πιο βαριές εντός έδρας ήττες της Μπαρτσελόνα στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Μπαρτσελόνα – Κολωνία 0-4 (5/11/1980)
Με το ένα πόδι στον τρίτο γύρο του κυπέλλου UEFA βρισκόταν η Μπαρτσελόνα, μετά τη νίκη της με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, στη Γερμανία. Όλα έδειχναν πως η πρόκριση ήταν τυπική διαδικασία, όμως άπαντες υπολόγιζαν χωρίς τη γερμανική μηχανή. Με τα γκολ των Στρακ, Ένγκελς, Λιτμπάρσκι και Μίλερ, η Κολωνία επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0 στο Καμπ Νου και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Αυτή η ήττα ήταν μέχρι τότε, η πιο βαριά στην ιστορία της Μπαρτσελόνα στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Μπαρτσελόνα – Μετς 1-4 (3/10/1984)
Ιδανική «αυτόχειρας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Μπαρτσελόνα στον πρώτο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων. Κι αυτό γιατί στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στη Γαλλία, οι «μπλαουγκράνα» είχαν επικρατήσει με το ευρύ 4-2, ενώ στον επαναληπτικό του Καμπ Νου προηγήθηκαν στο σκορ. Η Μετς χρειαζόταν τέσσερα τέρματα για να περάσει και τα βρήκε με πρωταγωνιστή τον Τόνι Κούρμπος. Ο Σλοβένος επιθετικός έκανε χατ-τρικ (το άλλο γκολ πέτυχε ο Σάντσες) και οδήγησε την ομάδα του σε μία επική ανατροπή-πρόκριση. Τότε, ο ευρωπαϊκός τύπος είχε χαρακτηρίσει την πρόκριση της Μετς, ως τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μπαρτσελόνα – Ντιναμό Κιέβου 0-4 (5/11/1997)
Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής ήταν ο Κίλιαν Εμπαπέ. 24 χρόνια πριν, «δήμιος» της Μπαρτσελόνα ήταν ο 21χρονος – τότε – Αντρέι Σεφτσένκο. Δύο εβδομάδες μετά το άνετο 3-0 της Ντιναμό επί της Μπαρτσελόνα στο Κίεβο, η ουκρανική ομάδα έστησε ένα ακόμη «πάρτι», αυτή τη φορά στο Καμπ Νου. Για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, η ομάδα του Βαλερί Λομπανόφσκι συνέτριψε τους «μπλαουγκράνα» με 4-0, με τον Σεφτσένκο να σημειώνει χατ-τρικ (το άλλο τέρμα πέτυχε ο Ρεμπρόφ). Ένα αποτέλεσμα, που ουσιαστικά έβαλε τέλος στις ελπίδες της Μπαρτσελόνα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Υ.Γ. «Τυπικά» η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε ως γηπεδούχος τον περασμένο Αύγουστο από την Μπάγερν, με σκορ 2-8, στα προημιτελικά του Champions League. Ωστόσο, αυτή η αναμέτρηση δεν είχε διεξαχθεί στο Καμπ Νου, αλλά στο ουδέτερο Ντα Λουζ της Λισαβόνας.

 

Τελευταία Νέα