Πεπ vs Ζοσέ: Οι κορυφαίες μονομαχίες τους

Πεπ vs Ζοσέ: Οι κορυφαίες μονομαχίες τους

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα υποδέχεται την Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιες χαρακτηριστικές αναμετρήσεις, που έχουν «σημαδέψει» την κόντρα των δύο προπονητών.

Μπαρτσελόνα – Ίντερ 1-0 (28/4/2010)
Τη σεζόν 2009-10 ξεκίνησε η κόντρα των δύο προπονητών και μάλιστα τέθηκαν αντιμέτωποι συνολικά τέσσερις φορές στο Champions League. Το πιο χαρακτηριστικό παιχνίδι ήταν το τελευταίο, ο επαναληπτικός στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μετά το 3-1 στο Μεάτσα, η Ίντερ είχε το προβάδισμα, με το Καμπ Νου να... γέρνει στον επαναληπτικό. Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Μουρίνιο αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο, αμύνθηκε με αυτοθυσία απέναντι στην επιθετική μηχανή της Μπαρτσελόνα. Το 1-0 μπορεί να έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους, όμως η πρόκριση κατέληξε στους «νερατζούρι». Στην ιστορία έμειναν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί του Μουρίνιο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τα... ποτιστήρια που επιστράτευσαν οι Καταλανοί για να τον απομακρύνουν. Μια μεγάλη κόντρα μόλις είχε γεννηθεί!

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 5-0 (29/11/2010)
Μετά την κατάκτηση του Champions League με την Ίντερ, το ίδιο καλοκαίρι ο Μουρίνιο μετακόμισε στη Μαδρίτη, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ. Το πρώτο clasico για τον Πορτογάλο προπονητή ορίστηκε τη 13η αγωνιστική στο Καμπ Νου, όπου τον περίμενε με... ανοιχτές αγκάλες ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Λίγους μήνες μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Champions League, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα πήρε εκδίκησή από τον αντίπαλό του. Ο Special One έκανε το λάθος να κοντράρει στα ίσια το τίκι-τάκα των «μπλαουγκράνα» και την πάτησε. Το κοντέρ σταμάτησε στα πέντε τέρματα για τους γηπεδούχους, με τον Γκουαρδιόλα να δείχνει με το «καλημέρα» στον Μουρίνιο ποιος ήταν το αφεντικό στα ισπανικά γήπεδα.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (20/4/2011)
Ο Ζοσέ Μουρίνιο πήρε το μάθημά του μετά την πεντάρα στο πρώτο του clasico και από τότε είχε ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Όπως στον τελικό του Copa del Rey το 2011. Μοναδικός στόχος του Πορτογάλου ήταν να καταστρέψει το παιχνίδι των παικτών του Γκουαρδιόλα και τα κατάφερε. Στην κανονική διάρκεια ο αγώνας έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα και στην παράταση «καθάρισε» ο Ρονάλντο. Με ένα γκολ του Πορτογάλου σούπερ σταρ, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 1-0 στο Μεστάγια και στέφθηκε κυπελλούχος Ισπανίας. Αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος του Μουρίνιο, ως προπονητής της «βασίλισσας».

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-2 (27/4/2011)
Μόλις μία εβδομάδα μετά τη νίκη του Μουρίνιο στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, ήρθε η εκδίκηση από πλευράς Γκουαρδιόλα. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα τέθηκαν αντιμέτωπες στα ημιτελικά του Champions League, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο Μπερναμπέου. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε προσωπικό σόου του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, στο νικηφόρο 0-2. Μία νίκη που ουσιαστικά χάρισε στους «μπλαουγκράνα» το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης και ήρθε ακριβώς ένα χρόνο (παρά μία ημέρα) μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο.

Μπάγερν – Τσέλσι 2-2/5-4 πεν. (30/8/2013)
Το καλοκαίρι του 2013 και οι δύο έκαναν ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα τους. Ο μεν Γκουαρδιόλα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν και ο δε Μουρίνιο επέστρεψε στην αγαπημένη του Τσέλσι. Οι δύο ομάδες είχαν κατακτήσει τα ευρωπαϊκά κύπελλα της προηγούμενης σεζόν (η Μπάγερν το Champions League, η Τσέλσι το Europa League) και τέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του ευρωπαϊκού σούπερ καπ, με νέους προπονητές στον πάγκο τους. Οι Βαυαροί κατέκτησαν στα πέναλτι το τρόπαιο, με τον Γκουαρδιόλα να... ανοίγει λογαριασμό με τη γερμανική ομάδα. Αυτή ήταν η μοναδική φορά, που οι δύο τεχνικοί τέθηκαν αντιμέτωποι σε κάποιον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μάντσεστερ Γιουν. – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (10/9/2016)
Τρία χρόνια έκαναν να αναμετρηθούν Μουρίνιο και Γκουαρδιόλα και η μοίρα τους έφερε ξανά αντιμέτωπους σε ένα νέο τους ξεκίνημα. Το καλοκαίρι του 2016, οι δύο προπονητές ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία των ομάδων του Μάντσεστερ και τα ντέρμπι της πόλης απέκτησαν μία διαφορετική αίγλη. Στη Γιουνάιτεντ έπνεε άνεμος αισιοδοξίας, αφού εκτός του Μουρίνιο, στους «μπέμπηδες» είχαν μετακομίσει ο Ιμπραϊμοβιτς και ο Πογκμπά. Ωστόσο, η πρώτη τους κόντρα στα αγγλικά γήπεδα είχε νικητή τον Γκουαρδιόλα, καθώς η Σίτι επικράτησε στο Ολντ Τράφορντ, με 2-1, στο παιχνίδι για την 4η αγωνιστική της Premier League.

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουν. 2-3 (7/4/2018)
Τη σεζόν που η ομάδα του Γκουαρδιόλα έσπασε τα κοντέρ στην Premier League, φτάνοντας τους εκατό βαθμούς και κατακτώντας με ένα σωρό ρεκόρ τον τίτλο, βρήκε το... μάστορά της από τη μισητή συμπολίτισσα. Με νίκη στο ντέρμπι της 33ης αγωνιστικής, η Σίτι θα κατακτούσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, όμως οι «μπέμπηδες» χάλασαν το πάρτι που είχε στηθεί στο Ετιχάντ. Οι «πολίτες» μπορεί να προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη η ομάδα του Μουρίνιο έφτασε στην ολική ανατροπή, με σκορ 2-3. Ο Γκουαρδιόλα μπορεί να κατέκτησε τον τίτλο λίγες ημέρες αργότερα, όμως ο Special One είχε βρει τον τρόπο να του... τη σπάσει!

 

Τελευταία Νέα