Στην κορυφή του κόσμου με δύο ομάδες

Στην κορυφή του κόσμου με δύο ομάδες

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές, που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με τη φανέλα δύο διαφορετικών ομάδων.

bwin - ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Τόνι Κροος
Έχει κατακτήσει στην καριέρα του τέσσερις φορές το Champions League και πέντε (!) το FIFA Club World Cup. Κι αυτό γιατί το 2013 αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου με την Μπάγερν Μονάχου και λίγους μήνες αργότερα (καλοκαίρι του ’14) πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα», όμως, είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2014, με αποτέλεσμα ο Γερμανός χαφ να είναι μέλος της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, την ίδια χρονιά. Μετά από αυτή την κατάκτηση, ακολούθησαν ακόμη τρεις για τη Ρεάλ και τον Κροος (2016, 2017, 2018), με τον ίδιο να είναι ο πολυνίκης ποδοσφαιριστής του θεσμού.

Τιάγκο Αλκάνταρα
Θα είχε την ευκαιρία να κατακτήσει το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην καριέρα του, όμως πριν από λίγους μήνες πήρε μεταγραφή από την Μπάγερν στη Λίβερπουλ. Η πρώτη του επιτυχία ήρθε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, το 2011, με τον Ισπανό χαφ να βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Γκουαρδιόλα, στον τελικό απέναντι στη Σάντος. Τη χρονιά που η Μπάγερν κατέκτησε το Champions League, το 2013, οι δυο τους πήγαν «πακέτο» στο Μόναχο και λίγους μήνες μετά ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου. Μάλιστα, ο Τιάγκο είχε σκοράρει στον τελικό του FIFA Club World Cup, στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Βαυαρών.

Σερντάν Σακίρι
Μπορεί να μην είχε μεγάλη συνεισφορά στους τίτλους των ομάδων του, όμως ο Ελβετός μεσοεπιθετικός ήταν πάντοτε παρών στις μεγάλες επιτυχίες τους. Το 2013, έφτασε στην κορυφή του κόσμου με την Μπάγερν, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να του δίνει και θέση βασικού στο νικηφόρο τελικό της διοργάνωσης. Έξι χρόνια μετά, το 2019, ο Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να τον είχε στην άκρη του πάγκου της Λίβερπουλ, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Σακίρι να στεφθεί πρωταθλητής κόσμου και με τους «κόκκινους».

Κριστιάνο Ρονάλντο
Σε σχέση με την περίπτωση του Κροος (4 Champions League, 5 FIFA Club World Cup), ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει ακριβώς την αντίθετη συγκομιδή τίτλων (5 Champions League, 4 FIFA Club World Cup). Την πρώτη φορά που έφτασε την ίδια χρονιά στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου ήταν το 2008, ως ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Λίγους μήνες μετά πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία κατέκτησε τέσσερις φορές το Champions League (2014, 2016, 2017, 2018). Ωστόσο μετά τον τελευταίο τίτλο αποχώρησε για λογαριασμό της Γιουβέντους, με αποτέλεσμα να μην είναι παρών στην επιτυχία της «βασίλισσας», στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2018.

Ντίντα
Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας ήταν πραγματικός «κέρβερος» κάτω από την εστία της Μίλαν για μία δεκαετία και ήταν από τους στυλοβάτες στις επιτυχίες των «ροσονέρι». Μετά την κατάκτηση του Champions League στην Αθήνα, το 2007, η ιταλική ομάδα έφτασε και στην κορυφή του κόσμου λίγους μήνες μετά. Στον τελικό απέναντι στην Μπόκα Τζούνιορς, η Μίλαν πήρε ρεβάνς από τους Αργεντίνους για την ήττα στο διηπειρωτικό κύπελλο, τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Ωστόσο, ο Ντίντα είχε κατακτήσει και το πρώτο – πιλοτικό – Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το 2000, ως ποδοσφαιριστής της Κορίνθιανς. Μάλιστα, στο βραζιλιάνικο «εμφύλιο» με τη Βάσκο Ντα Γκάμα, ο ίδιος ήταν πρωταγωνιστής στη διαδικασία των πέναλτι.

Φάμπιο Σάντος
Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ έχει αγωνιστεί στις κορυφαίες ομάδες της πατρίδας του, φτάνοντας δύο φορές στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής, ενώ τις ίδιες χρονιές κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Η πρώτη φορά ήταν το 2005, ως ποδοσφαιριστής της Σάο Πάολο, παρά το γεγονός πως ο ίδιος δεν αγωνίστηκε στον τελικό με τη Λίβερπουλ. Επτά χρόνια μετά, το 2012, μία ακόμη ομάδα του Φάμπιο Σάντος έριξε στο καναβάτσο έναν αγγλικό σύλλογο. «Θύτης» ήταν η Κορίνθιανς και «θύμα» η Τσέλσι, με τον ίδιο αυτή τη φορά να πανηγυρίζει τον τίτλο, αγωνιζόμενος ως βασικός στον τελικό.

Ντανίλο
Δεν πρόκειται για τον Βραζιλιάνο μπακ της Γιουβέντους, που είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2016, αλλά για ένα συμπατριώτη του μεσοεπιθετικό, ο οποίος στη χώρα του είχε το παρατσούκλι “Zidanilo”, λόγω του παρόμοιου στυλ παιχνιδιού με τον Ζιντάν. Στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κορίνθιανς, με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2012. Επτά χρόνια νωρίτερα, το 2005, τα είχε καταφέρει και ως ποδοσφαιριστής της Σάο Πάολο. Ο Ντανίλο ήταν το «δεκάρι» στις ομάδες του και είχε αγωνιστεί βασικός και στους δύο τελικούς με Λίβερπουλ και Τσέλσι.

 

Τελευταία Νέα