Τα «χαστούκια» του Πεπ στους ανταγωνιστές του

Τα «χαστούκια» του Πεπ στους ανταγωνιστές του

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλες τις ευρείες νίκες που έχει πάρει σε ντέρμπι ο Πεπ Γκουαρδιόλα, απέναντι στους παραδοσιακούς αντιπάλους των ομάδων του.

bwin - Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-6 (2/5/2009)
Δεν είχε συμπληρώσει ούτε ένα χρόνο στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και υποχρέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μία από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της, στην πρώτη του επίσκεψη ως προπονητής στο Μπερναμπέου. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε μια μοναδική παράσταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με «μαέστρο» τον Τσάβι. Μπορεί ο Μέσι να σημείωσε δύο γκολ, όμως ο Ισπανός χαφ μοίρασε τέσσερις (!) ασίστ στους συμπαίκτες του. Το εντυπωσιακό 2-6 ουσιαστικά σφράγισε την κατάκτηση του τίτλου για την Μπαρτσελόνα, σε μία ονειρεμένη σεζόν για Ισπανό τεχνικό, που ολοκληρώθηκε με το τρεμπλ.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 5-0 (29/11/2010)
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα φρόντισε να... καλωσορίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον άσπονδο φίλο του, Ζοσέ Μουρίνιο, στα ισπανικά γήπεδα. Στο πρώτο “clasico” της καριέρας του, ο Special One υπερεκτίμησε τις δυνατότητες της Ρεάλ Μαδρίτης (ή υποτίμησε αυτές της Μπαρτσελόνα) και δέχθηκε ένα ηχηρό χαστούκι στο Καμπ Νου. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε να τοποθετήσει ψηλά στον αγωνιστικό χώρο τους παίκτες του και ο Γκουαρδιόλα τον τιμώρησε. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν σαρωτικοί και επικράτησαν με το εκκωφαντικό 5-0, για τη 13η αγωνιστική της La Liga.

Ντόρτμουντ – Μπάγερν 0-3 (23/11/2013)
Στον παρθενικό του αγώνα στον πάγκο της Μπάγερν, ο Γκουαρδιόλα τέθηκε αντιμέτωπος για πρώτη φορά και με τον Γιούργκεν Κλοπ. Οι Βαυαροί είχαν υποστεί ψυχρολουσία από την Ντόρτμουντ, στο γερμανικό σούπερ καπ, όμως την πρώτη φορά που ο Ισπανός τεχνικός αντιμετώπισε την Μπορούσια στην Bundesliga, φρόντισε να πάρει το αίμα του πίσω και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Στην επιστροφή του Μάριο Γκέτσε στο Βεσφάλεν, ως αντίπαλος, η Μπάγερν επικράτησε άνετα με 3-0 και ο Γκουαρδιόλα πήρε ρεβάνς από τον Κλοπ για την ήττα στο σούπερ καπ.

Μπάγερν – Ντόρτμουντ 5-1 (4/10/2015)
Κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει το «τρένο» της Μπάγερν στο ξεκίνημα της σεζόν 2015-16. Οι Βαυαροί έκαναν το 10/10 στην Bundesliga, με την Ντόρτμουντ να είναι ένα από τα θύματά τους στην 8η αγωνιστική. Με τους Λεβαντόφσκι και Μίλερ να είναι ασταμάτητοι (σημείωσαν από δύο τέρματα), η ομάδα του Γκουαρδιόλα διέλυσε με 5-1 τη μεγάλη της αντίπαλο και έβαλε από νωρίς τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου. Ήταν ένα παιχνίδι, που αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά ο Παπασταθόπουλος με την Ντόρτμουντ.

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 5-0 (9/9/2017)
Με «σπασμένα φρένα» πήγε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι «πολίτες» κατέρριψαν ένα σωρό ρεκόρ στην Premier League και έγιναν η πρώτη ομάδα που έφτασε τους 100 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η Σίτι έμεινε αήττητη στα πρώτα 22 παιχνίδια της κούρσας (20 νίκες, 2 ισοπαλίες), με την πιο εντυπωσιακή της εμφάνιση μέσα σε αυτό το διάστημα να γίνεται απέναντι στη Λίβερπουλ. Ο Ισπανός τεχνικός βγήκε νικητής στη μονομαχία του με τον Γιούργκεν Κλοπ και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο. Το τελικό 5-0 (από δύο γκολ οι Ζεσούς και Σανέ) έδειξε σε όλους ποιος ήταν το αφεντικό εκείνη τη χρονιά στην Premier League, όμως οι «κόκκινοι» πήρα τη δική τους ρεβάνς αργότερα στο Champions League.

 

Τελευταία Νέα