Η διορθωτική κίνηση που έσωσε τη χρονιά

Η διορθωτική κίνηση που έσωσε τη χρονιά

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε μεταγραφές που έγιναν στη χειμερινή περίοδο από ομάδες της Premier League και αποδείχθηκαν καθοριστικές για την αποφυγή του υποβιβασμού.
bwin - Κύπελλο Ελλάδας με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Ζερμέν Ντεφόε (Σάντερλαντ)
Πολλοί πίστεψαν ότι η καριέρα του έφτανε στη «δύση» της, όταν το 2014 άφηνε την Premier League για να παίξει ποδόσφαιρο στο MLS των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ίδιος επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2015 στην πατρίδα του, προκείμενου να φορέσει τη φανέλα της Σάντερλαντ, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και μετρούσε μόλις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα. Μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Άγγλος επιθετικός μπορεί να σημείωσε μόλις τέσσερα γκολ, όμως όλα έδωσαν βαθμούς στις «μαύρες γάτες» (τρεις νίκες και μία ισοπαλία). Μάλιστα, το τέρμα του απέναντι στην Έβερτον, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, έβγαλε την Σάντερλαντ από την επικίνδυνη ζώνη και την κράτησε οριστικά στα «μεγάλα σαλόνια».

Γκάρι Κέιχιλ (Μπόλτον)
Στα κορυφαία χρόνια της σύγχρονης ιστορίας της, η Μπόλτον βρέθηκε να κουβαλά «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη» τη σεζόν 2007-08. Η εξαιρετική πορεία στο κύπελλο UEFA (έφτασε μέχρι τους «16») είχε αντίκτυπο στην Premier League, με την άμυνα να αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας. Η απόκτηση του 22χρονου – τότε – Γκάρι Κέιχιλ, τον Ιανουάριο του 2008, αποδείχθηκε «λίρα εκατό» για την Μπόλτον, καθώς ο Άγγλος στόπερ συμμάζεψε το κέντρο της άμυνας. Μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Κέιχιλ απουσίασε μόνο από μία αναμέτρηση, ενώ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο εκπληκτικό φινάλε της ομάδας. Στα πέντε τελευταία παιχνίδια, η Μπόλτον δέχθηκε μόλις δύο γκολ, ενώ είχε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Ένας απολογισμός που την κράτησε στην Premier League, για ένα μόλις βαθμό.

Κλιντ Ντέμπσεϊ (Φούλαμ)
Η μεταγραφή του στην Premier League, τον Ιανουάριο του 2007, ήταν η πιο ακριβή που είχε γίνει μέχρι τότε για ποδοσφαιριστή προερχόμενο από το MLS. Ο Αμερικανός μεσοεπιθετικός άφηνε για πρώτη φορά τη χώρα του για να παίξει ποδόσφαιρο σε άλλη Ήπειρο και η προσαρμογή του στην Αγγλία δεν ήταν εύκολη. Ο ίδιος αγωνιζόταν μόνο για λίγα λεπτά ως αλλαγή, στο ξεκίνημά του με τη Φούλαμ, η οποία βρισκόταν συνεχώς σε απόσταση ενός ή δύο βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ωστόσο, μία μόνο στιγμή ήταν καθοριστική για τον παίκτη και την ομάδα. Στην προτελευταία αγωνιστική, ένα γκολ του Κλιντ Ντέμπσεϊ έδωσε τη νίκη στη Φούλαμ επί της Λίβερπουλ με 1-0, με το αποτέλεσμα αυτό να της εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Άντι Κόουλ (Μπλάκμπερν)
Η άφιξη του Φαν Νιστελρόι στο Ολντ Τράφορντ, το καλοκαίρι του 2001, έθεσε στο περιθώριο τον Άντι Κόουλ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο ίδιος να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Δεκέμβριο του ίδιου έτους και να μετακομίσει στην Μπλάκμπερν. Εκείνη τη χρονική περίοδο, τα «ρόδα» απείχαν ελάχιστα από τη ζώνη του υποβιβασμού, όμως με την έλευση του Άγγλου επιθετικού όλα άλλαξαν προς το καλύτερο. Ο Κόουλ όχι μόνο χάρισε το League Cup στην Μπλάκμπερν (με δικό του γκολ στη νίκη επί της Τότεναμ), αλλά στην Premier League συνέβαλλε τα μέγιστα στην αγωνιστική άνοδο της ομάδας. Σημείωσε 9 τέρματα σε 15 συμμετοχές και την οδήγησε στη 10η θέση της βαθμολογίας (ήταν 16η το Δεκέμβριο). Μάλιστα, τα έξι από αυτά τα τέρματα, τα πέτυχε στις πέντε τελευταίες – καθοριστικές - αγωνιστικές.

Γιούργκεν Κλίνσμαν (Τότεναμ)
Η εκπληκτικές του εμφανίσεις τη σεζόν 1994-95, όταν σημείωσε 30 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, δεν ξεχάστηκαν ποτέ από την Τότεναμ. Γι’ αυτό και όταν ζόρισαν τα πράγματα, στα μέσα της σεζόν 1997-98, οι άνθρωποι των «πετεινών» κινήθηκαν για την επιστροφή του Γερμανού επιθετικού στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Ο ίδιος πραγματοποιούσε μέτριες εμφανίσεις με τη Σαμπντόρια, την ώρα που οι Λονδρέζοι βρίσκονταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού στην Premier League. Ο «γάμος» έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, με τον Κλίσμαν να γυρίζει στην Τότεναμ, ως δανεικός, και να της δίνει το... φιλί της ζωής. Σε 15 συμμετοχές μέχρι το τέλος της σεζόν σημείωσε 9 τέρματα, ενώ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο παιχνίδι που εξασφαλίστηκε και μαθηματικά η παραμονή. Στην προτελευταία αγωνιστική, η Τότεναμ συνέτριψε εκτός έδρας τη Γουίμπλεντον με 2-6 και ο Γιούργκεν Κλίσμαν πέτυχε τέσσερα γκολ!

 

Τελευταία Νέα