Premier League: Κορυφαία χειμερινά deal την ύστατη ώρα

Premier League: Κορυφαία χειμερινά deal την ύστατη ώρα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε μεταγραφές που έχουν γίνει την τελευταία ημέρα της χειμερινής περιόδου στα αγγλικά γήπεδα και αποδείχθηκαν «λίρα εκατό».

Λουίς Σουάρες
Πιθανότατα η κορυφαία μεταγραφή, που έχει γίνει στην Premier League, την τελευταία ημέρα της χειμερινής περιόδου. Λίγες ώρες μετά την πώληση του Τόρες στην Τσέλσι, η Λίβερπουλ θέλησε να καλύψει το κενό του Ισπανού με την απόκτηση δύο επιθετικών. Για καλή της τύχη, ο ένας ήταν ο Λουίς Σουάρες (ο άλλος ήταν ο Άντι Κάρολ!), ο οποίος έγινε κάτοικος Άνφιλντ στις 31 Ιανουαρίου 2011. Η μεταγραφή του από τον Άγιαξ κόστισε 26,5 εκατομμύρια ευρώ, με τον ίδιο να βγάζει και με το παραπάνω τα λεφτά του. Σε 3,5 χρόνια παρουσίας στους «κόκκινους», ο Ουρουγουανός φορ σημείωσε 82 τέρματα σε 133 συμμετοχές. Τα 31 από αυτά τα πέτυχε τη σεζόν 2013-14, όταν σχεδόν μόνος του πήγε να χαρίσει στη Λίβερπουλ το πρωτάθλημα. Ο Σουάρες αναδείχθηκε τότε MVP της Premier League και στη συνέχεια αναχώρησε για την Μπαρτσελόνα.

Ντέλε Άλι
Όπως και πριν από έξι χρόνια, έτσι και φέτος πήγε να πάρει αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη την τελευταία ημέρα της χειμερινής περιόδου. Το φετινό deal με την Παρί Σεν Ζερμέν δεν υλοποιήθηκε, όμως στις 2 Φεβρουαρίου του 2015 είχε κάνει το μεγάλο «άλμα» στην καριέρα του. Από τη μικρή Μίλτον Κέινς Ντονς, που τότε βρισκόταν στη League One, ο Ντέλε Άλι πήρε μεταγραφή για την Τότεναμ, έναντι του ποσού των 5 εκατομμυρίων λιρών. Οι «πετεινοί» τον άφησαν ως δανεικό στους Ντονς μέχρι τη λήξη της σεζόν και από το επόμενο καλοκαίρι έγινε μόνιμος κάτοικος Λονδίνου. Μέχρι και την περσινή χρονιά ήταν βαρόμετρο στη μεσαία γραμμή της ομάδας και ένας από τους πρωταγωνιστές στις επιτυχίες σε Αγγλία και Ευρώπη. Φέτος, όμως, δε βρίσκεται στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ασμίρ Μπέγκοβιτς
Οι άνθρωποι της Πόρτσμουθ δεν πίστεψαν ιδιαίτερα στις ικανότητές του και μετά από συνεχόμενους δανεισμούς σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, αποφάσισαν να πουν το «ναι» στην πρόταση των τριών εκατομμυρίων λιρών της Στόουκ, την 1η Φεβρουαρίου του 2010. Για το Βόσνιο τερματοφύλακα είχε ενδιαφερθεί και η Τότεναμ, όμως ο ίδιος επέλεξε τους «αγγειοπλάστες», ώστε να έχει περισσότερες ευκαιρίες να αγωνιστεί. Όπερ και εγένετο, αφού στην επόμενη πενταετία, ο Μπέγκοβιτς εξελίχθηκε σε «φύλακα-άγγελο» κάτω από την εστία της Στόουκ. Αγωνίστηκε σε 173 παιχνίδια, ενώ σημείωσε και ένα τέρμα. Το 2015 αποχώρησε, για λογαριασμό της Τσέλσι.

Άλβαρο Αρμπελόα
Το καλοκαίρι του 2006, η Ρεάλ Μαδρίτης τον παραχώσε στη Λα Κορούνια, όμως ο Ισπανός ακραίος μπακ έμεινε μόλις για έξι μήνες στη Γαλικία. Ο συμπατριώτης του, Ράφα Μπενίτεθ, βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ και στις 31 Ιανουαρίου του 2007 τον πήρε στην Αγγλία. Ο Αρμπελόα έμεινε στο Άνφιλντ δυόμιση χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα είχε σταθερή παρουσία στα άκρα της άμυνας των «κόκκινων». Πραγματοποίησε συνολικά 98 εμφανίσεις, ενώ είχε καθοριστική συμβολή στην πορεία μέχρι τον τελικό του Champions League, το 2007, στην Αθήνα. Μάλιστα, οι εμφανίσεις του με τη Λίβερπουλ ανάγκασαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον πάρει πίσω στο Μπερναμπέου, το καλοκαίρι του 2009.

Χαβιέ Μασεράνο
Την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, το καλοκαίρι του 2006, η Γουέστ Χαμ έκανε το απόλυτο «μπαμ». Είχε αποκτήσει πακέτο τους Μασεράνο-Τέβες από την Κορίνθιανς, την ώρα που τους ήθελαν τα περισσότερα μεταγραφικά μεγαθήρια. Ήταν θέμα χρόνου να αποχωρήσουν και οι δύο από τα «σφυριά», με τη Λίβερπουλ να καταθέτει πρόταση για την απόκτηση του Μασεράνο τον Ιανουάριο του 2007. Η μετακίνηση «κόλλησε» προσωρινά, καθώς δε γινόταν ο ποδοσφαιριστής να φορέσει τη φανέλα τριών ομάδων (Κορίνθιανς, Γουέστ Χαμ, Λίβερπουλ) μέσα στην ίδια σεζόν. Τη λύση, τελικά, έδωσε η FIFA, η οποία στις 31 Ιανουαρίου του 2007 άναψε το πράσινο φως για τη μετακόμιση του Αργεντινού αμυντικού χαφ στο Άνφιλντ. Λίγες ημέρες αργότερα, έδωσε τη συγκατάθεσή της και η Premier League, με τον Μασεράνο να γίνεται ακρογωνιαίος λίθος στη μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ και να φορά τη φανέλα της μέχρι το καλοκαίρι του 2010, όταν πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα.

 

Τελευταία Νέα