Τζίτζι Μπουφόν: 43 «καράτια», 43 κορυφαίοι συμπαίκτες (quiz)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Τζίτζι Μπουφόν: 43 «καράτια», 43 κορυφαίοι συμπαίκτες (quiz)

bet365

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έσβησε 43 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων του και το PlanetFootball γιορτάζει μαζί του με το απόλυτο quiz. Μπορείς να βρεις τους 43 συμπαίκτες με τις περισσότερες κοινές εμφανίσεις στη μυθική του καριέρα;

Η διαχρονική ποδοσφαιρική αρχή ορίζει ότι οι τερματοφύλακες είναι σαν το καλό κρασί. Γίνονται καλύτεροι όσο ωριμάζουν, όσο δοκιμάζονται στη δίνη του χρόνου. Στην περίπτωση του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, το ρητό θα έπρεπε να περιλαμβάνει εκτός από τους πορτιέρε, τους μύθους. Τους πιστούς «στρατιώτες», τους παίκτες-σύμβολα, που όσο αντέχουν να προσφέρουν στον σύλλογο της καρδιάς τους, μεγεθύνουν ακόμη περισσότερο τον θρύλο τους.

Ο μεγάλος Τζίτζι, ο κατά πολλούς κορυφαίος (Ιταλός) κίπερ όλων των εποχών και δη του 21ου αιώνα συμπλήρωσε 43 χρόνια ζωής, ή εναλλακτικά 26 χρόνια επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ζωής. Και η παρακαταθήκη του με τη φανέλα της Γιουβέντους συνεχίζει να διαμορφώνεται, καθώς βαδίζει πια στα 44 χρόνια, με διάθεση να ανανεώσει για μια ακόμη χρονιά και να γράψει ιστορία στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Η καριέρα του, αξιοθαύμαστη. Ανεπανάληπτη, γεμάτη από τίτλους, παράσημα, ιστορίες, μα και παίκτες συνοδοιπόρους σε αυτό το διαχρονικό ταξίδι στο Calcio. Ανήμερα των 43… καρατίων του σπουδαίου Μπουφόν, λοιπόν, το PlanetFootball γιορτάζει μαζί του και αποφάσισε να του αφιερώσει το απόλυτο quiz για τους κορυφαίους συμπαίκτες της ασύλληπτης πορείας του, σε Πάρμα, Γιουβέντους και εθνική Ιταλίας (η μικρή και… άνοστη παρένθεση με την Παρί Σεν Ζερμέν εύλογα εξαιρείται).

Σας δίνουμε 10 λεπτά και μέσα σε αυτά καλείστε να ονομάσετε τους 43 παίκτες, όσα και τα χρόνια του, που κατέγραψαν τις περισσότερες συμμετοχές στο πλευρό του, σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο. Εύκολο; Μάλλον όχι, για αυτό και δίπλα στον παίκτη που ψάχνουμε, υπάρχει ο αριθμός των συμμετοχών, οι ομάδες που συνυπήρξαν και η θέση του (αμυντικός, μέσος, επιθετικός).

Σημειώνεται ότι ως σωστή απάντηση πιάνεται το πλήρες όνομα του παίκτη ή απλά το επώνυμο, με ή χωρίς τόνο.

Ώρα για quiz, Χρόνια Πολλά Τζίτζι!

 

Τελευταία Νέα