Φρανκ Λάμπαρντ: Οι κορυφαίες στιγμές του με την Τσέλσι

Φρανκ Λάμπαρντ: Οι κορυφαίες στιγμές του με την Τσέλσι

Φρανκ Λάμπαρντ: Οι κορυφαίες στιγμές του με την Τσέλσι

bet365

Ως προπονητής δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στον πάγκο των «μπλε», όμως ως παίκτης έχει γράψει ιστορία. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις στιγμές, που σημάδεψαν την καριέρα του Λάμπαρντ με τη φανέλα της Τσέλσι.

Τα γκολ τίτλου τη σεζόν 2004-05
Η πρώτη σεζόν του Ζοσέ Μουρίνιο στο Στάμφορντ Μπριτζ συνοδεύτηκε με την επιστροφή στην κορυφή της Αγγλίας για την Τσέλσι, για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια. Μεγάλος πρωταγωνιστής των «μπλε» ήταν ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος αγωνίστηκε και στους 38 αγώνες της Premier League, με τον ίδιο να αναδεικνύεται και MVP του πρωταθλήματος. Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, η Τσέλσι ήθελε τη νίκη στην έδρα της Μπόλτον, προκειμένου να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, με τον Λάμπαρντ να «καθαρίζει» για τους Λονδρέζους. Πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του στη νίκη με 0-2.

Παραλίγο... Χρυσή Μπάλα
Οι σπουδαίες επιτυχίες του, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, το 2005 πέρασαν τα σύνορα της Αγγλίας. Εκτός από κορυφαίος παίκτης στη χώρα του, ο Λάμπαρντ σχεδόν άγγιξε και την κορυφή του κόσμου. Ωστόσο, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον εκπληκτικό Ροναλντίνιο. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα
και το βραβείο της FIFA για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, αφήνοντας και στις δύο περιπτώσεις δεύτερο τον άσο της Τσέλσι. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο Λάμπαρντ παραμένει ο μοναδικός Άγγλος ποδοσφαιριστής, που έφτασε τόσο κοντά στην κατάκτηση του συγκεκριμένου βραβείου.

Το γκολ πρόκρισης στον τελικό του Champions League
Δύο φορές είχε φύγει με σκυμμένο το κεφάλι απέναντι στη Λίβερπουλ (2005, 2007) στα ημιτελικά του Champions League. Η τρίτη ήταν και... φαρμακερή, με τον Λάμπαρντ να στέλνει εκείνος την ομάδα του στον τελικό της διοργάνωσης, το 2008, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση (1-1 και τα δύο ματς), όπου ο Λάμπαρντ έδωσε σκορ πρόκρισης στην Τσέλσι, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (τελικό σκορ 3-2). Μάλιστα, το συγκεκριμένο τέρμα σημειώθηκε μέσα σε φορτισμένο κλίμα για τον ίδιο, καθώς μία εβδομάδα νωρίτερα είχε χάσει τη μητέρα του και πανηγύρισε, φιλώντας ένα μαύρο περιβραχιόνιο και δείχνοντας τον ουρανό.

Το νικητήριο γκολ στον τελικό του κυπέλλου
Η Τσέλσι ήταν το μεγάλο φαβορί στον τελικό του FA Cup, το 2009, αντιμετωπίζοντας την Έβερτον, στο Γουέμπλεϊ. Παρόλα αυτά, τα «ζαχαρωτά» κατάφεραν να προηγηθούν στα πρώτα δευτερόλεπτα και να βάλουν δύσκολα στους «μπλε». Ο Ντρογκμπά ήταν εκείνος που ισοφάρισε, όμως αυτός που ολοκλήρωσε την ανατροπή και έδωσε τη νίκη, ήταν στην επανάληψη ο Λάμπαρντ. Με ένα δικό του σουτ διαμορφώθηκε το τελικό 2-1, που έδωσε το τρόπαιο στην Τσέλσι, με τον ίδιο να πανηγυρίζει το τέρμα του, πηγαίνοντας στο σημαιάκι του κόρνερ. Ακριβώς όπως είχε κάνει και ο πατέρας του τη σεζόν 1979-80, στον ημιτελικό του κυπέλλου, απέναντι – και εκείνος - στην Έβερτον.

Η κατάκτηση του Champions League
Έναν πακτωλό χρημάτων είχε ξοδέψει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, από τη στιγμή της ενασχόλησής του με την Τσέλσι, έχοντας έναν και μόνο στόχο. Να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Κάτι που οι «μπλε» το κατάφεραν τελικά το 2012, νικώντας την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο. Αυτή ήταν η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του Λάμπαρντ, ο οποίος είχε έναν ακόμη λόγο να αισθάνεται υπερήφανος. Λόγω της τιμωρίας του Τέρι, ήταν εκείνος ο αρχηγός της ομάδας στον τελικό και σήκωσε το τρόπαιο, φορώντας το περιβραχιόνιο.

 

Τελευταία Νέα